Nový člen klubu Vás zdraví
Nový člen klubu Vás zdraví
Zdravím všechny TOYOŤÁKY. Před pár dny jsem zakoupil své první auto a je to právě tento japonec: Toyota Corolla 1,3Xli rok 1995 myslím ve velmi slušném stavu. Chtěl jsem ješte přidat foto,ale neumím to.Mejte se suprově,spoustu sťastných kilometrů na svých strojích přeje David 

Není to tajné.Stálo mě 80.000 kč, ale protoze je na úvěr.tak se trošku prodraží.No z ruky jsem na něj neměl.Teď práve chystám zimní údržbu a výměnu všech náplní,rozvodů a svíček. (manželka je z těch výdajů na prášky
,ale vysvětlil jsem jí situaci,že pokud bychom to neudělali,tak nás to může vyjít mnohem víc.Pochopila 

- petrumr
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
Jestli máš HB5 tak máš stejnou jak já.Vystav foto na rajče-je to jednoduchý.
http://www.rajce.net/.

toyota corolla 4E FE 65kW
Jsem rád,že se líbila - všechny Toyoty jsou krásné vozy.Jo a HB5 mám.Už pomalinku začínám i s mírným tuningem.Zkušenosti napíšu až to odzkouším.Teď o víkendu se bude dělat nástřik spodku a dutin - (blíží se zima a naši cestáři mají prý dost soli
).Filtr dám sportovní K&N (prý zvýší výkon o cca 2%,sání zlepší o 40% a sníží spotřebu paliva.Jedná se pouze o sportovní vložku.Stál mě 1020 kč a prý vydrží 30-50tis.Pak se dá umýt napustit olejem a jede se dál.Mycí a olejovací souprava stojí 540 kč.Vyměním motorový olej - vybral jsem Texaco Havoline extra 10W-40.Olejový filtr je značky Clean - v testech na druhém místě za Championem.Cena 206 Kč.Dám nové zapalovací svíčky Brisk Premium DOR15LGS (doporučené pro tunning corolly s motory 4E-FE).Už se nemůžu dočkat.Se zkušenostmi se rád podělím. 

A já bych ještě dodal k tomu nástřiku dutin. U nás je to zbytečná investice. Kor tento model má
ŠPIČKOVOU
antikorozní úpravu, nástřik a pozink. Všimni si, že spodek má zesílený nátěr. Já ji mám od r.v. tj. 97. Parkuji stále venku. V zimě to vezmu každý měsíc na vapku abych prostříkl spodek a na lak dám kvalitní vosk. Nemám jedinou rezavou tečku.
Nástřik dutin je pro nás zbytečná, drahá investice. Ale záleží samozřejmě na každém zvlášť.
A ještě jeden postřeh. Když jsem měnil v pneuservisu gumy, tak se mě maník ptal, od kdy že to mám nově stříklé. Čučel, že je to původní lak.

Nástřik dutin je pro nás zbytečná, drahá investice. Ale záleží samozřejmě na každém zvlášť.
A ještě jeden postřeh. Když jsem měnil v pneuservisu gumy, tak se mě maník ptal, od kdy že to mám nově stříklé. Čučel, že je to původní lak.
Naposledy upravil(a) Fikus dne sob 15.10.2005, 15:17, celkem upraveno 1 x.
Ave 2002 - zlatá metal, liftback
No a ja bych mozna trosku varoval pred temi sportovnimi vlozkami - ze by to snizilo spotrebu? - spis naopak, ne? Ale hlavne ty vlozky _pry_ hure filtruji, takze se bude vice nicit motor ...Kdysi se to tu resilo.Micák píše:Jsem rád,že se líbila - všechny Toyoty jsou krásné vozy.Jo a HB5 mám.Už pomalinku začínám i s mírným tuningem.Zkušenosti napíšu až to odzkouším.Teď o víkendu se bude dělat nástřik spodku a dutin - (blíží se zima a naši cestáři mají prý dost soli :lol: ).Filtr dám sportovní K&N (prý zvýší výkon o cca 2%,sání zlepší o 40% a sníží spotřebu paliva.Jedná se pouze o sportovní vložku.Stál mě 1020 kč a prý vydrží 30-50tis.Pak se dá umýt napustit olejem a jede se dál.Mycí a olejovací souprava stojí 540 kč.Vyměním motorový olej - vybral jsem Texaco Havoline extra 10W-40.Olejový filtr je značky Clean - v testech na druhém místě za Championem.Cena 206 Kč.Dám nové zapalovací svíčky Brisk Premium DOR15LGS (doporučené pro tunning corolly s motory 4E-FE).Už se nemůžu dočkat.Se zkušenostmi se rád podělím. 8)
- WTE-greenfa
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
dutiny a filtr
to peta: hůře filtruje? u dobrého filtru je to ale pitomost, že? když dodává více vzduchu a vydrží více než normální? u kdejakých noname možná, jinak plašíš.
Jo a pro ty co mají corolly možná nové tak to je zatím zbytečnost, ale 80 procent všech co tu jezdí jsou dovoz a nikdo se s nimi moc nemazlil takže nástřik je docela dobrá prevence.
Jo a pro ty co mají corolly možná nové tak to je zatím zbytečnost, ale 80 procent všech co tu jezdí jsou dovoz a nikdo se s nimi moc nemazlil takže nástřik je docela dobrá prevence.
celica 97 super black&white edition
Re: dutiny a filtr
Na (tuším) klubu hondy testovali průběh kroutivého momentu s klasickým filtrem (asi netkaná textilie) a bavlněným filtrem v kitu. Výsledek byl po úpravě horší, křivka průběhu kroutivého momentu se posunula dolů. Proč, to nebylo s určitostí zodpovězeno, zřejmě eliminací vibrací sání vůči motoru.WTE-greenfa píše:to peta: hůře filtruje? u dobrého filtru je to ale pitomost, že? když dodává více vzduchu a vydrží více než normální? u kdejakých noname možná, jinak plašíš.

- petrumr
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
já mám zadní lemy zkorodovaný,jak je uchycenej nárazník-viz foto,filtr mám nipodenso bílej a svíčky denso iridium,ted sem objednal filtr paliva,víčko a palec rozdělovače-po 225 000Km ty kontakty sou poloviční.Od matejčeka,u nás mě nabízeli bosch a to sem odmítl-toyota se nemá poněmčovat a ještě ten bosch je dražší. 

toyota corolla 4E FE 65kW
Re: dutiny a filtr
Abych nebyl obvinovan, ze jen plasim, tak zde:WTE-greenfa píše:to peta: hůře filtruje? u dobrého filtru je to ale pitomost, že? když dodává více vzduchu a vydrží více než normální? u kdejakých noname možná, jinak plašíš.
http://home.usadatanet.net/~jbplock/ISO5011/SPICER.htm je velmi zajimavy a podrobny test sportovnich filtru, kde se dochazi k nazoru, ze sportovni filtr neprinasi vubec nic pozitivniho, naopak zpusobuje znecisteni motoru a jeho rychlejsi opotrebeni a dokonce i zvyseni vykonu je silne diskutabilni.
Resilo se to tu uz drive viz http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... 63&start=0. Na test filtru puvodne upozornil BRunner, za coz mu diky.