Ako vám to kúri (topí) ???

vše ohledně modelové řady Carina
draxter
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od draxter »

Ja by som bol šťastný, keby to tak bolo, ale ja takto jazdím už 2 mesiace a nechce sa mi veriť, že by sa to už nejako neprejavilo, len slabším topéním...vody je v chladiči stále rovnako a nejaká ta bublinka už by asi vybehla...
Mirosz
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mirosz »

Osobně si myslím, že Cariny nemají moc výkonné větrání i topení. Mám druhé éčko a i v tomhle je problém interiér v deštivém počasí vyfoukat a v zimním období vytopit. Neříkám, že netopí, ale když např. jedu v zimě dálku, mívám topení téměř na maximu, větrák tak na 1.-2. poloze, mám v ní pak příjemných 25°C, ale dá se ještě přidat. S rychlosti topení po nastartování bych problém u Carin neviděl, topí po pár kilometrech.
Toyota Carina E, 2.0 16V, 93kW, 1997 -
http://www.thax.nasiti.eu/carina/index.html
Obrázek Optimismus je způsoben nedostatkem informací.
draxter
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od draxter »

tých 25 stupňov dosiahnem po nejake dobe určite aj ja, len chcem vedieť prečo to nefúka horúci vzduch, ale iba letný a to aj po dlhej trase...
ArnieGT
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ArnieGT »

draxter píše:Ja by som bol šťastný, keby to tak bolo, ale ja takto jazdím už 2 mesiace a nechce sa mi veriť, že by sa to už nejako neprejavilo, len slabším topéním...vody je v chladiči stále rovnako a nejaká ta bublinka už by asi vybehla...
Pokud neotevřeš chlkadič tak žadna bublinka neodfoukne,....takže dokud neodvzdušníš, tak to bude stále neze změny,....nic se neprojeví, protože chladit to jakš takš bude když tam není moc vzduchu a topit to nebude,... :wink: Nebo tam máš jinak zakopaného psa,..ale pokud jsi opravdu neodvzdušňoval po výměně tak je na 100procent ono
Celica TA28 77' / Corolla KE35 76' / Celica RA65 82' / Crown MS65 75'
JDM wheels----->https://www.facebook.com/jdm.cz
draxter
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od draxter »

Mám tam tesne pod uzáverom chladiča prepadovú hadičku, ktorá vedie do expanzky, tadiaľ by ten vzduch mal vyliesť von...a keby to bolo zavzdušnené, nehrialo by sa to? Iba logicky premýšľam..
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

no kazdopadne to zkontroluj za to nic nedas ne :D ( muze zustat vzduch i v hadicich od chladice - to se stalo nam )
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
draxter
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od draxter »

Tak dnes som sa v tom zasa hrabal, mal som vyhodený celý spodok prístrojovky a stredový panel, aby som sa dostal k radiátoru. Zistil som však, že je OK. Potom som podĺa vaších rád odvzdušnil systém a prišiel som na zaujímavú vec. Auto bolo už asi 20 min. naštartované, teplomer ukazoval teplotu ktorá zodpovedá dĺžke chodu motora, hadice boli horúce, iba jedna, ktorá ide od termostatu bola studená. Chladič bol studený dosť dlho, ale potom sa zahrial. Keď som vypol motor a asi za 3 minúty som chytil spomínanú hadicu, tak už bola horká. Nestihol som už otvoriť a overiť termostat, bojím sa či tam vôbec je. Čo vy na to?
Paulie
Navigátor

Příspěvek od Paulie »

Pokud se ti chladič a hlavně ta hadice neohřívá hned po nastartování, ale až po nějaké době (jak píšeš), tak tam termostat je a funguje tak jak má. Bez něho bys motor v těhle mrazech pří jízdě nezahřál ani dekou. :) S tím topením je to trochu záhadný.
ex: Starlet 2E-E '92
now: MR2 3S-GE '91
MadCap
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MadCap »

Dnes som to akurat rano a vecer trochu sledoval.
Carina E 93` 2.0 98kW - 5 km trasa mestom s casom cca 10 minut a na konci mam teplotu +- na 1/3 a zaciatok tepleho vzduchu. Mam klimu doobjednanu tj. namontovanu mimo vyroby s takym digitalnym panelom malickym - otocny volic klasickej manual klimy ci bez klimoveho auta nic nerobi :lol:
Toyota Carina E 2.0 GLi liftback, klima, 93` 402k km ;)
sierra
Člen Týmu

Příspěvek od sierra »

Tak to su celkom uzitocne rady aj pre mna. Mam Carinu E r.v. 1992 a jednu zimu sme uz s priatelkou jazdili "pod dekou" na kolenach. Carina zalostne slabo kuri, ja som to tipoval na poruchany radiator. Ale skusim este for s odvzusnenim chladiacej sustavy... ved co uz...
Moja Carina vseobecne potrebuje rehabilitacny pobyt.....
Avensis Verso 2,0 D-4D rv02
Carina E 1,6 16V rv92
Pepa
Manager Týmu

Topení

Příspěvek od Pepa »

Tak jsem to taky schválně sledoval ,venku ráno - 5 °C a po projetí asi 6 Km je motor zahřitý na správnou provozní teplotu . :wink:
ToyotaCarina E 2,0 GLi
Toyota Corolla 2E 1,3 GL
Toyota Corolla Verso D4D 2,2
Jirka
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jirka »

Takyk jsem měl Carinu po ujetí asi 5 km zahřátou.Nyní mám Avensise Verso D4D a zahřátý to je taky po ujetí asi 5.km .
Odpovědět

Zpět na „Carina“