Problém s brzdami - povolený brzdový pedál

vše ohledně modelové řady Celica
avenger
Řidič

Příspěvek od avenger »

aha tak moc děkuji, jinak postup pro odvzdušnění u celicy je jaký? nejdříve předpokládám brzdy a pak " ABS actuator" ? a ten se odvzdušní jak? U nissanu se to dělalo nějak přímo v motorovém prostoru že se povolili šrouby u "krabičky" s abs..nešlo by to nějak i tady?
avenger
Řidič

Příspěvek od avenger »

jen mi tedy ještě nedochází jedna věc, pokud je okruh brzd zavzdušněný jaktože při vypnutém motoru je pedál tuhý, přece kdyby tam byl vzduch tak by to dělalo i při vypnutém posilovači ne?
ombre
Věčnej rejpal

Příspěvek od ombre »

A "kostce" starletu žádné odvzdušňovací šrouby nebyly, takže v tom neporadím.
Jinak se systém odvzdušňuje podle sytému zapojení okruhů. Tj. pokud jeden okruh = jedna náprava, odvzdušňuje se PZ -> LZ -> PP -> LP. Pokud jsou okruhy zapojeny křížem, odvzdušňuje se PZ -> LP -> LZ -> PP. Žel jsem díky ABS nezjistil, jak je to u starleta, tak jsem odvzdušňoval jako mourovatý, dokud jsem nepřišel na to prasátko. Nicméně s vývěvou se odvzdušňuje mnohem snáze, navíc to může dělat jen jeden, páč našlapávat není třeba.
avenger píše:jen mi tedy ještě nedochází jedna věc, pokud je okruh brzd zavzdušněný jaktože při vypnutém motoru je pedál tuhý, přece kdyby tam byl vzduch tak by to dělalo i při vypnutém posilovači ne?
Záleží, jak moc je to zavzdušněné. Pár bublin citelné propadnutí pedálu nezpůsobí.
Obrázek
avenger
Řidič

Příspěvek od avenger »

tak ti moc děkuji, pokusím se s tím něco provést, řešení se našlo a to je důležité tak Vám prozatím ještě jednou děkuji
ombre
Věčnej rejpal

Příspěvek od ombre »

Každopádně zkus pohledat na kostce ABS, jestli tam nějaké odvzdušňovací šrouby nejsou. Pokud ano, tak bych začal u nich.
A ještě bych zkontroloval ten závitový spoj, nebo co ti to ten mechanik měnil. Jestli to nesákne.
Obrázek
avenger
Řidič

Příspěvek od avenger »

tak čerpadlo je funkční, pojistka byla vyhozená, chci se zeptat jaký je tedy přesný postup pro celicu s abs?

v manuálu jsem nenašel vůbec nic..

nevím jak má celica brzdové okruhy ale předpokládám že křížem takže nejdříve pravé zadní, levé přední a pak levézadní a pravé přední? a ABS se odvzdušní jak? A ještě má se to dělat při zapnutém motoru předpokládám aby fungovalo čerpadlo
ombre
Věčnej rejpal

Příspěvek od ombre »

avenger píše:nevím jak má celica brzdové okruhy ale předpokládám že křížem takže nejdříve pravé zadní, levé přední a pak levézadní a pravé přední?
Pokud je to opravdu křížem, tak ano.

MMCH je podezřelé, že někdo vyhodil pojistku ABS jen tak. To musel být buď ozajstný trotl, nebo je jednotka poškozena a diletant opravu vyřešil takto.
Obrázek
avenger
Řidič

Příspěvek od avenger »

ombre píše:
avenger píše:nevím jak má celica brzdové okruhy ale předpokládám že křížem takže nejdříve pravé zadní, levé přední a pak levézadní a pravé přední?
Pokud je to opravdu křížem, tak ano.

MMCH je podezřelé, že někdo vyhodil pojistku ABS jen tak. To musel být buď ozajstný trotl, nebo je jednotka poškozena a diletant opravu vyřešil takto.
také mi to nesedí, pojistka byla vložena vedle kde je prázdné místo, já to nějak prolezu, důležité aby to začalo brzdit a to ABS se odzvdušní samo při zapnutém motoru kdy čerpadlo bude pracovat je to tak? Takže není potřeba nic extra dělat?

Překvapuje mě že tu není skoro nikdo kdo s tím má zkušenosti a nikdy neodvzdušňoval brzdy, je to celkem běžná věc, bohužel jsem já osobně vlastnil pouze auta bez ABS kde je to snadnější
ombre
Věčnej rejpal

Příspěvek od ombre »

ABS se samo neodvzdušní. Musí se systémem prohnat kapalina tlakem nebo podtlakem. Pokud jsou na jednotce odvzdušňovací šrouby, tak je nutno tyto odvzdušnit jako první. Pokud ne, a systém odvzdušnit nejde, je možno zkusit odvzdušnit povolením závitových spojů.
Málokdo s tím má zkušenost, protože se většinou odvzdušňuje jen na tmenech a prasátkách, což je triviální záležitost.
Obrázek
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

malokdy nekdo zavzdusni ABS, ja jsem predevcirem odvzdusnoval pitomou hadicku ke spojce a pekne me vypekla, mel jsem pak honky abych to udelal dobre, myslel jsem ze to pujde stejne jako u brzd, ale ono ne
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
avenger
Řidič

Příspěvek od avenger »

právě, já nevím jestli je nějak u celicy to abs ošetřené že by šlo odvzdušnit někde přímo na té kostce, opakuji že to není můj vůz takže s tím nemám žádné zkušenosti. Proto jsem myslel že někdo bude tušit jestli tam něco takového někde není.

Je běžné že hadičky se zničí kor u tak starého auta a kapalina vyteče takže se to určitě nestalo jen v mém případě.. Na škoda fóru jsem četl že pokud abs funguje a je zavzdušněné stačí odvzdušňovat při zapnutém motoru a díky čerpadlu se abs odvzdušní, ale každé auto je jiné :(
ombre
Věčnej rejpal

Příspěvek od ombre »

avenger píše:Na škoda fóru jsem četl že pokud abs funguje a je zavzdušněné stačí odvzdušňovat při zapnutém motoru a díky čerpadlu se abs odvzdušní, ale každé auto je jiné :(
Při sepnutí klíčku do předposlední polohy čerpadlo natlakuje systém, nikoliv okruh, na požadovaný tlak a pak se samo vypne, takže nastartovaný motor je k ničemu. Nejsem odborník na ABS, ale vím, že čerpadlo samotné kostku neodvzdušní - nemusí odvzdušnit. Na škodovkách, pokud vím, se to řeší dočasným spojením konektorů v diagnostické zásuvce, tak, aby čerpadlo běželo neustále, což asi nějakou platnost má, nevím. Každopádně bych to nejdřív zkusil s kompresorem či vývěvou a koupil bych si kvalitní přesný klíč 8 mm, jinak se hrany šroubů velmi rychle omačkají. Horší už to nebude.
Obrázek
Raimok
Manager Týmu

Příspěvek od Raimok »

Ombre..jak dlouho ti z toho šly bubliny??? Já měl totál zavzdušněno,páč jsem měnil spoustu věcí...takže jsem tlačil kompresorem...leč bez úspěchu...kapalinu jsem dostal všude...akorát u levého zadního třmenu jdou bubliny pořád. :?
:-) Celda 6g, ST202-SS, 1994, 129 kW
ombre
Věčnej rejpal

Příspěvek od ombre »

2 Raimok: Dlouho. Já jsem to odvzdušnil (aspoň si to myslím), a protože se starletem nejezdím, tak ani nevím, jestli dobře. Každopádně mě trápilo pravé zadní prasátko. Odvzdušnil jsem ho kompresorem, kdy jsem několiktrát protlačil kapalinu k pravému zadnímu a vždy mezi tím nechal protočit čerpadlo ABS. Ovšem jestli je to uděláno dobře nevím.
Obrázek
Raimok
Manager Týmu

Příspěvek od Raimok »

Já tam prasátko nemám...ale to je fuk....taky je možný, že se mi tam dostal bordel a někde je to poloucpaný...nevim...rozhodně to ještě před totál rozebrál a pročišťál zkusim. :wink:
:-) Celda 6g, ST202-SS, 1994, 129 kW
Odpovědět

Zpět na „Celica“