Problém s brzdami - povolený brzdový pedál
A "kostce" starletu žádné odvzdušňovací šrouby nebyly, takže v tom neporadím.
Jinak se systém odvzdušňuje podle sytému zapojení okruhů. Tj. pokud jeden okruh = jedna náprava, odvzdušňuje se PZ -> LZ -> PP -> LP. Pokud jsou okruhy zapojeny křížem, odvzdušňuje se PZ -> LP -> LZ -> PP. Žel jsem díky ABS nezjistil, jak je to u starleta, tak jsem odvzdušňoval jako mourovatý, dokud jsem nepřišel na to prasátko. Nicméně s vývěvou se odvzdušňuje mnohem snáze, navíc to může dělat jen jeden, páč našlapávat není třeba.
Jinak se systém odvzdušňuje podle sytému zapojení okruhů. Tj. pokud jeden okruh = jedna náprava, odvzdušňuje se PZ -> LZ -> PP -> LP. Pokud jsou okruhy zapojeny křížem, odvzdušňuje se PZ -> LP -> LZ -> PP. Žel jsem díky ABS nezjistil, jak je to u starleta, tak jsem odvzdušňoval jako mourovatý, dokud jsem nepřišel na to prasátko. Nicméně s vývěvou se odvzdušňuje mnohem snáze, navíc to může dělat jen jeden, páč našlapávat není třeba.
Záleží, jak moc je to zavzdušněné. Pár bublin citelné propadnutí pedálu nezpůsobí.avenger píše:jen mi tedy ještě nedochází jedna věc, pokud je okruh brzd zavzdušněný jaktože při vypnutém motoru je pedál tuhý, přece kdyby tam byl vzduch tak by to dělalo i při vypnutém posilovači ne?
tak čerpadlo je funkční, pojistka byla vyhozená, chci se zeptat jaký je tedy přesný postup pro celicu s abs?
v manuálu jsem nenašel vůbec nic..
nevím jak má celica brzdové okruhy ale předpokládám že křížem takže nejdříve pravé zadní, levé přední a pak levézadní a pravé přední? a ABS se odvzdušní jak? A ještě má se to dělat při zapnutém motoru předpokládám aby fungovalo čerpadlo
v manuálu jsem nenašel vůbec nic..
nevím jak má celica brzdové okruhy ale předpokládám že křížem takže nejdříve pravé zadní, levé přední a pak levézadní a pravé přední? a ABS se odvzdušní jak? A ještě má se to dělat při zapnutém motoru předpokládám aby fungovalo čerpadlo
Pokud je to opravdu křížem, tak ano.avenger píše:nevím jak má celica brzdové okruhy ale předpokládám že křížem takže nejdříve pravé zadní, levé přední a pak levézadní a pravé přední?
MMCH je podezřelé, že někdo vyhodil pojistku ABS jen tak. To musel být buď ozajstný trotl, nebo je jednotka poškozena a diletant opravu vyřešil takto.
také mi to nesedí, pojistka byla vložena vedle kde je prázdné místo, já to nějak prolezu, důležité aby to začalo brzdit a to ABS se odzvdušní samo při zapnutém motoru kdy čerpadlo bude pracovat je to tak? Takže není potřeba nic extra dělat?ombre píše:Pokud je to opravdu křížem, tak ano.avenger píše:nevím jak má celica brzdové okruhy ale předpokládám že křížem takže nejdříve pravé zadní, levé přední a pak levézadní a pravé přední?
MMCH je podezřelé, že někdo vyhodil pojistku ABS jen tak. To musel být buď ozajstný trotl, nebo je jednotka poškozena a diletant opravu vyřešil takto.
Překvapuje mě že tu není skoro nikdo kdo s tím má zkušenosti a nikdy neodvzdušňoval brzdy, je to celkem běžná věc, bohužel jsem já osobně vlastnil pouze auta bez ABS kde je to snadnější
ABS se samo neodvzdušní. Musí se systémem prohnat kapalina tlakem nebo podtlakem. Pokud jsou na jednotce odvzdušňovací šrouby, tak je nutno tyto odvzdušnit jako první. Pokud ne, a systém odvzdušnit nejde, je možno zkusit odvzdušnit povolením závitových spojů.
Málokdo s tím má zkušenost, protože se většinou odvzdušňuje jen na tmenech a prasátkách, což je triviální záležitost.
Málokdo s tím má zkušenost, protože se většinou odvzdušňuje jen na tmenech a prasátkách, což je triviální záležitost.
právě, já nevím jestli je nějak u celicy to abs ošetřené že by šlo odvzdušnit někde přímo na té kostce, opakuji že to není můj vůz takže s tím nemám žádné zkušenosti. Proto jsem myslel že někdo bude tušit jestli tam něco takového někde není.
Je běžné že hadičky se zničí kor u tak starého auta a kapalina vyteče takže se to určitě nestalo jen v mém případě.. Na škoda fóru jsem četl že pokud abs funguje a je zavzdušněné stačí odvzdušňovat při zapnutém motoru a díky čerpadlu se abs odvzdušní, ale každé auto je jiné
Je běžné že hadičky se zničí kor u tak starého auta a kapalina vyteče takže se to určitě nestalo jen v mém případě.. Na škoda fóru jsem četl že pokud abs funguje a je zavzdušněné stačí odvzdušňovat při zapnutém motoru a díky čerpadlu se abs odvzdušní, ale každé auto je jiné
Při sepnutí klíčku do předposlední polohy čerpadlo natlakuje systém, nikoliv okruh, na požadovaný tlak a pak se samo vypne, takže nastartovaný motor je k ničemu. Nejsem odborník na ABS, ale vím, že čerpadlo samotné kostku neodvzdušní - nemusí odvzdušnit. Na škodovkách, pokud vím, se to řeší dočasným spojením konektorů v diagnostické zásuvce, tak, aby čerpadlo běželo neustále, což asi nějakou platnost má, nevím. Každopádně bych to nejdřív zkusil s kompresorem či vývěvou a koupil bych si kvalitní přesný klíč 8 mm, jinak se hrany šroubů velmi rychle omačkají. Horší už to nebude.avenger píše:Na škoda fóru jsem četl že pokud abs funguje a je zavzdušněné stačí odvzdušňovat při zapnutém motoru a díky čerpadlu se abs odvzdušní, ale každé auto je jiné
2 Raimok: Dlouho. Já jsem to odvzdušnil (aspoň si to myslím), a protože se starletem nejezdím, tak ani nevím, jestli dobře. Každopádně mě trápilo pravé zadní prasátko. Odvzdušnil jsem ho kompresorem, kdy jsem několiktrát protlačil kapalinu k pravému zadnímu a vždy mezi tím nechal protočit čerpadlo ABS. Ovšem jestli je to uděláno dobře nevím.