Tak jsem se k vám přidal
- ArnieGT
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
No nebudeme se tady o tom přít, ale jestli chceš nahrazovat "TURBO" nasávacío otvorem,..tak to gratuluju a jestli si snad myslíš, že při jízdě docílíš přetlak v sání, tak si nastuduj trochu problematiku sání, asi nemáš představu kolik toho vzuchu již jen při 2000ot. proudí do motoru,....to by jsi tam nenatlačil ani kdyby jsi před autem obrovský trychtýř, který by ten vzduch hnal do sánípepamoto píše:ArnieGT- nevím co ti na to mám odpovědět , ale asi jsou podle tebe ti japonci uplní blbci když to používají ,náporové sání , ke zvýšení výkonu motoru ,![]()
marcelus- nikdo nemluvil o zadělávání stávajících děr , ale o tom že by se musel ten náporový vzduch poslat přímo do sání a ne do motorového prostoru![]()
a jenom pro vaši představu o funkci motoru , motor vzduch NASÁVÁ a tím pádem vzniká v sacím potrubí PODTLAK , jestliže docílíme v sacím potrubí přetlak bit malý tak se zvedne VÝKON - viz turbo ,

V první věci nejde vůbec o množství vzduchu při tomhle "tuningu" ale o jeho teplotu

Pokud chceš výkon tak začni uvažovat o turbu a následných upravách motoru, jinak se tu stále bavíme jen o "placebo"

Ale jinak na tehle upravě nic nezkazíš, tak proč nevyhodit páz zbytečných peněz,...

Celica TA28 77' / Corolla KE35 76' / Celica RA65 82' / Crown MS65 75'
JDM wheels----->https://www.facebook.com/jdm.cz
a tímhle bysme tuhle plodnou debatu asi mohli uzavřít:-)-přečti si ještě jednou celej článek ohledně týhle problematiky, ke kerýmu se vyjadřoval Lander, kerej si myslim o tom něco ví..., je to někde níž, spousta věcí kerý se na mr2 vyráběj sou čistě designový a jízdě spíš neprospívaj-naopak-nemyslim si že japonci sou blbci a myslim si že to dobře vymysleli už z výroby.podle mě vymejšlíš složitý a drahý řešení něčeho, co už tam je
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Tak teď troška fyziky.
vezměme si trubku přívodu sani,ať nežeru 100mm v průměru. Umístím ji ve směru jízdy aby tedy mohla nasavat ten čerstvý ničím nezkazený zdravý vzduch a aby tedy měla ideální směr proudění. Ponechám stranou různé meteorologické vlivy. Takže aby jsi v trubce o průměru 100mm vytvořil přetlak alespoň 0.3bar musel by jsi jezdit rychlosti kolem 290-340km/h
v závislosti na teplotě vzduchu.

...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
dal sem si tu práci ti to najít-tady se k tomu píše víc
http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... c&start=15
http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... c&start=15
děkuji vám všem za příspěvky
Marcelus děkuji za odkaz na stránky ,aspoň jsem zjistil kdo tu má zajímavou přední kapotu .
O "estetičnu" tu mluvit nebudu , protože každému se líbí něco jiného .
Jen tak pro zajímavost ,Kawasaki dělá náporové sání už nějakou dobu a na brzdě je rozdíl bez náporu a s náporem i 15Ps a to se používá jenom ten větrák který u aut slouží k lepšímu chlazení . no a spojlery taky neslouží JENOM k lepší aerodinamice ale i k usměrnění prudění vzduchu .
Je pravda že vývojáři ve fabrice "od LOTUSE" odvedli opravdu kus dobré práce ,jinak bych si to nekoupil a nemoh se tady s váma o tom bavit , ale i oni jsou omezeni požadavky používat vozidlo v běžném provozu .
Vím že každý má na "tuning" jiný názor a respektuji to , ale já tunit budu .
Jo a teplota vzduchu nemá vliv na prúchodnost ale jestliže motor nasaje studený vzduch tak ten po zahrátí zvětší oběm , u starých letadel ,za valky, do sání rozprašovali vodu která vzduch ochlazovala a tím se zvedl výkon

Marcelus děkuji za odkaz na stránky ,aspoň jsem zjistil kdo tu má zajímavou přední kapotu .
O "estetičnu" tu mluvit nebudu , protože každému se líbí něco jiného .
Jen tak pro zajímavost ,Kawasaki dělá náporové sání už nějakou dobu a na brzdě je rozdíl bez náporu a s náporem i 15Ps a to se používá jenom ten větrák který u aut slouží k lepšímu chlazení . no a spojlery taky neslouží JENOM k lepší aerodinamice ale i k usměrnění prudění vzduchu .
Je pravda že vývojáři ve fabrice "od LOTUSE" odvedli opravdu kus dobré práce ,jinak bych si to nekoupil a nemoh se tady s váma o tom bavit , ale i oni jsou omezeni požadavky používat vozidlo v běžném provozu .
Vím že každý má na "tuning" jiný názor a respektuji to , ale já tunit budu .
Jo a teplota vzduchu nemá vliv na prúchodnost ale jestliže motor nasaje studený vzduch tak ten po zahrátí zvětší oběm , u starých letadel ,za valky, do sání rozprašovali vodu která vzduch ochlazovala a tím se zvedl výkon
Konečně mám auto s motorem uprostřed
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
ALE ALE ALE! Studený vzduch má větší hustotu,obsahuje více kyslíku a tak umožňuje spalovat více bohatší směs o stechiometrickem poměru 10.5 až 12 :1. Nejdřív si něco o vstřikování vody u letadel precti než zacneš o něm mluvit proč zvyšuje výkon. V 10km je teplota vzduchu kolem -80 a není ji tedy dále potřeba chladit. Ale co tam není je dostatek kyslíku. Směs je chudá a není v ní dostatek energie,musí se více stlačit,jenže to sebou nese riziko detonaci. Proto se vstřikovala voda jako dodatečný reduktor pro vysokou teplotu spalování chudé směsí,potlačení detonaci a tím zároveň dodával kyslík. A s naporovym sanim o tom až jindy.pepamoto píše: Jo a teplota vzduchu nemá vliv na prúchodnost ale jestliže motor nasaje studený vzduch tak ten po zahrátí zvětší oběm , u starých letadel ,za valky, do sání rozprašovali vodu která vzduch ochlazovala a tím se zvedl výkon

...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
- ArnieGT
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
No tak lidi, tak ho nechte,...tady je každá rada marná,....

Hold má svoji hlavu a když chce tak chce,..

Celica TA28 77' / Corolla KE35 76' / Celica RA65 82' / Crown MS65 75'
- Pavo.B.
- Věčnej rejpal
Ale ostatni si to treba rozmysli , diky Liborovi uz nejsem uplnej de.... , protoze uz me timhle prispivanim, dokazal vyvest z mnoha omylu ktery jsem si drive taky myslelArnieGT píše:No tak lidi, tak ho nechte,...tady je každá rada marná,....![]()
![]()

Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
- Jakuza
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
a chces rict, ze kdyz si tady nekde na netu koupis "tuningovej" naraznik, ze byl testovanej v aerodynamickem tunelu pro lepsi prudeni vzduchu?
pokud znas trosku fyziku, tak pri vysoke rychlosti je jeden z nejvetsich odporu na aute.. pod autem.
jelikoz se pod autem vytvari turbulence a mozna ze ti kluci z japonska nebyly tak hloupy a vsiml sis mozna celokapotovaneho podvozku, ktery zabranuje (spis hodne redukuje) nepriznive vlivy.. o naporovem sani bych pomlcel.. 

http://www.hifonics.cz/
MR2 (1993) sold
MR2 (1991) sold
VW Bora Variant (2000) sold
Volvo V50 (2005) total crash
Volvo V50 (2006) sold
Lexus IS220d (2007) sold
BMW 325d (2009)
MR2 (1993) sold
MR2 (1991) sold
VW Bora Variant (2000) sold
Volvo V50 (2005) total crash

Volvo V50 (2006) sold
Lexus IS220d (2007) sold
BMW 325d (2009)
to Jakuza-tak tos mi připomněl jak jsem jel chytře na opravu 20 km z Pardubic do Hradce bez předního spoileru a oplastování podvozku-kolem sto kilometru v hodině sem začínal mít dojem že vzlítávám-prostě přestával fungovat přítlak na přední nápravu...
, nemyslel jsem si do tý doby že je přední spoiler tak duležitej