Tak jsem se k vám přidal

vše ohledně modelové řady MR2
Odpovědět
P3T3R
Navigátor

Příspěvek od P3T3R »

A co takhle koupit nějakou trubku dát na konec to sání a namontovat to tak aby to bylo hned za tou postrani dirou? :D
ArnieGT
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ArnieGT »

pepamoto píše:ArnieGT- nevím co ti na to mám odpovědět , ale asi jsou podle tebe ti japonci uplní blbci když to používají ,náporové sání , ke zvýšení výkonu motoru , :roll:
marcelus- nikdo nemluvil o zadělávání stávajících děr , ale o tom že by se musel ten náporový vzduch poslat přímo do sání a ne do motorového prostoru :?
a jenom pro vaši představu o funkci motoru , motor vzduch NASÁVÁ a tím pádem vzniká v sacím potrubí PODTLAK , jestliže docílíme v sacím potrubí přetlak bit malý tak se zvedne VÝKON - viz turbo ,
No nebudeme se tady o tom přít, ale jestli chceš nahrazovat "TURBO" nasávacío otvorem,..tak to gratuluju a jestli si snad myslíš, že při jízdě docílíš přetlak v sání, tak si nastuduj trochu problematiku sání, asi nemáš představu kolik toho vzuchu již jen při 2000ot. proudí do motoru,....to by jsi tam nenatlačil ani kdyby jsi před autem obrovský trychtýř, který by ten vzduch hnal do sání :wink: :lol:

V první věci nejde vůbec o množství vzduchu při tomhle "tuningu" ale o jeho teplotu :wink: čím chladnější tím lepší průchod a spalování (samozřejmně zde se nedá mluvit o výkonu ale spíše o pocitech)
Pokud chceš výkon tak začni uvažovat o turbu a následných upravách motoru, jinak se tu stále bavíme jen o "placebo" :wink: :lol:

Ale jinak na tehle upravě nic nezkazíš, tak proč nevyhodit páz zbytečných peněz,... :lol:
Celica TA28 77' / Corolla KE35 76' / Celica RA65 82' / Crown MS65 75'
JDM wheels----->https://www.facebook.com/jdm.cz
SeeJ.
Manager Týmu

Příspěvek od SeeJ. »

Jak to tak čtu :lol: ...nemůžu se udržet! Jo nasávání je fajn věc, a na těch 19" kolech to určitě bude raketa, no a pak ještě nějaké spoilery pro lepší aerodinamyku ne?.D :roll:
Toyota Celica AT160 4th Generation, 4age-power
Toyota Corolla E9 1.3 Hatchback 4-door

Facebook - SeeJ. Photography
jerry.s
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jerry.s »

P3T3R píše:A co takhle koupit nějakou trubku dát na konec to sání a namontovat to tak aby to bylo hned za tou postrani dirou? :D
jo presne takhle to mam ja, cerstvy a studeny vzduch to urcite saje ale filtr se musi castejc cistit ponevac je za chvilku zajebany jako jetel
marcelus
Věčnej rejpal

Příspěvek od marcelus »

a tímhle bysme tuhle plodnou debatu asi mohli uzavřít:-)-přečti si ještě jednou celej článek ohledně týhle problematiky, ke kerýmu se vyjadřoval Lander, kerej si myslim o tom něco ví..., je to někde níž, spousta věcí kerý se na mr2 vyráběj sou čistě designový a jízdě spíš neprospívaj-naopak-nemyslim si že japonci sou blbci a myslim si že to dobře vymysleli už z výroby.podle mě vymejšlíš složitý a drahý řešení něčeho, co už tam je
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Tak teď troška fyziky. :D vezměme si trubku přívodu sani,ať nežeru 100mm v průměru. Umístím ji ve směru jízdy aby tedy mohla nasavat ten čerstvý ničím nezkazený zdravý vzduch a aby tedy měla ideální směr proudění. Ponechám stranou různé meteorologické vlivy. Takže aby jsi v trubce o průměru 100mm vytvořil přetlak alespoň 0.3bar musel by jsi jezdit rychlosti kolem 290-340km/h :D :D :D v závislosti na teplotě vzduchu.
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
marcelus
Věčnej rejpal

Příspěvek od marcelus »

nehledě na to-že ten nasávač je ještě ke všemu zahnutej, takže tam taky nebude tak ideální proudění jako v rovný trubce
marcelus
Věčnej rejpal

Příspěvek od marcelus »

dal sem si tu práci ti to najít-tady se k tomu píše víc

http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... c&start=15
pepamoto
Řidič

Příspěvek od pepamoto »

děkuji vám všem za příspěvky :D
Marcelus děkuji za odkaz na stránky ,aspoň jsem zjistil kdo tu má zajímavou přední kapotu .
O "estetičnu" tu mluvit nebudu , protože každému se líbí něco jiného .
Jen tak pro zajímavost ,Kawasaki dělá náporové sání už nějakou dobu a na brzdě je rozdíl bez náporu a s náporem i 15Ps a to se používá jenom ten větrák který u aut slouží k lepšímu chlazení . no a spojlery taky neslouží JENOM k lepší aerodinamice ale i k usměrnění prudění vzduchu .
Je pravda že vývojáři ve fabrice "od LOTUSE" odvedli opravdu kus dobré práce ,jinak bych si to nekoupil a nemoh se tady s váma o tom bavit , ale i oni jsou omezeni požadavky používat vozidlo v běžném provozu .
Vím že každý má na "tuning" jiný názor a respektuji to , ale já tunit budu .
Jo a teplota vzduchu nemá vliv na prúchodnost ale jestliže motor nasaje studený vzduch tak ten po zahrátí zvětší oběm , u starých letadel ,za valky, do sání rozprašovali vodu která vzduch ochlazovala a tím se zvedl výkon
Konečně mám auto s motorem uprostřed
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

pepamoto píše: Jo a teplota vzduchu nemá vliv na prúchodnost ale jestliže motor nasaje studený vzduch tak ten po zahrátí zvětší oběm , u starých letadel ,za valky, do sání rozprašovali vodu která vzduch ochlazovala a tím se zvedl výkon
ALE ALE ALE! Studený vzduch má větší hustotu,obsahuje více kyslíku a tak umožňuje spalovat více bohatší směs o stechiometrickem poměru 10.5 až 12 :1. Nejdřív si něco o vstřikování vody u letadel precti než zacneš o něm mluvit proč zvyšuje výkon. V 10km je teplota vzduchu kolem -80 a není ji tedy dále potřeba chladit. Ale co tam není je dostatek kyslíku. Směs je chudá a není v ní dostatek energie,musí se více stlačit,jenže to sebou nese riziko detonaci. Proto se vstřikovala voda jako dodatečný reduktor pro vysokou teplotu spalování chudé směsí,potlačení detonaci a tím zároveň dodával kyslík. A s naporovym sanim o tom až jindy. ;) ale je to jinak než si opět myslíš. Styling karosérie je jedna věc a performance motoru věc druhá. Než s čímkoli zacneš,hlavně tedy s motorem,trochu si o něm precti. To že tam přidělas špatně mračítko tak to se nic moc nestane. S motorem už je to horší.
ArnieGT
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ArnieGT »

No tak lidi, tak ho nechte,...tady je každá rada marná,.... :lol: :lol: :roll:
Hold má svoji hlavu a když chce tak chce,.. :twisted:
Celica TA28 77' / Corolla KE35 76' / Celica RA65 82' / Crown MS65 75'
JDM wheels----->https://www.facebook.com/jdm.cz
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

ArnieGT píše:No tak lidi, tak ho nechte,...tady je každá rada marná,.... :lol: :lol: :roll:
Hold má svoji hlavu a když chce tak chce,.. :twisted:
Ale ostatni si to treba rozmysli , diky Liborovi uz nejsem uplnej de.... , protoze uz me timhle prispivanim, dokazal vyvest z mnoha omylu ktery jsem si drive taky myslel :D ( tim nemyslim zrovna tohle )
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
Jakuza
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jakuza »

a chces rict, ze kdyz si tady nekde na netu koupis "tuningovej" naraznik, ze byl testovanej v aerodynamickem tunelu pro lepsi prudeni vzduchu? :-D pokud znas trosku fyziku, tak pri vysoke rychlosti je jeden z nejvetsich odporu na aute.. pod autem. :-) jelikoz se pod autem vytvari turbulence a mozna ze ti kluci z japonska nebyly tak hloupy a vsiml sis mozna celokapotovaneho podvozku, ktery zabranuje (spis hodne redukuje) nepriznive vlivy.. o naporovem sani bych pomlcel.. :-)
http://www.hifonics.cz/

MR2 (1993) sold
MR2 (1991) sold
VW Bora Variant (2000) sold
Volvo V50 (2005) total crash :-(
Volvo V50 (2006) sold
Lexus IS220d (2007) sold
BMW 325d (2009)
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Jak říká Arnie GT. A tunit budu! i kdyby na chleba nebylo. Že ho potom pojede plně naložena koncernova stříbrná turbokamna v kombi na hlínach už je přeci jedno. :D :D :D
marcelus
Věčnej rejpal

Příspěvek od marcelus »

to Jakuza-tak tos mi připomněl jak jsem jel chytře na opravu 20 km z Pardubic do Hradce bez předního spoileru a oplastování podvozku-kolem sto kilometru v hodině sem začínal mít dojem že vzlítávám-prostě přestával fungovat přítlak na přední nápravu... :lol: , nemyslel jsem si do tý doby že je přední spoiler tak duležitej
Odpovědět

Zpět na „MR2“