Svody,..?
- Pavo.B.
- Věčnej rejpal
jste mi pripomeli ze jsem jeste EGR nezaslepil , se na to vrhnu pres vanoce
na toyote se da opravovat cokoliv - ja jsem specialne uvaden do "puvodniho" stavu , ac nektere veci jsem nemusel ale stejne jsem to udelal a neni na zacatek nic lepsiho nez "jednoducha" toyotka z let 90 s celkem malou hodnotou, co jsem se naucil urcite uplatnim v budoucnu na vzacnejsich kouskach , aspon doufam
na toyote se da opravovat cokoliv - ja jsem specialne uvaden do "puvodniho" stavu , ac nektere veci jsem nemusel ale stejne jsem to udelal a neni na zacatek nic lepsiho nez "jednoducha" toyotka z let 90 s celkem malou hodnotou, co jsem se naucil urcite uplatnim v budoucnu na vzacnejsich kouskach , aspon doufam
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
Přesně tak,.. čím starší tím lepšíPavo.B. píše:jste mi pripomeli ze jsem jeste EGR nezaslepil , se na to vrhnu pres vanoce
Toyota Celica AT160 4th Generation, 4age-power
Toyota Corolla E9 1.3 Hatchback 4-door
Facebook - SeeJ. Photography
Toyota Corolla E9 1.3 Hatchback 4-door
Facebook - SeeJ. Photography
- Pavo.B.
- Věčnej rejpal
Prave kdyz jsem daval motor do kupy tak sani a hlavne klapka byla neskutecne zasrana prave od EGR, ale to jsem jeste nebyl znaly tak jsem to jen vycistil a nic nezaslepoval, takze i u benzinu to dokaze "neplechu"sfyklg píše:Při zaslepení EGR jde spotřeba naopak lehce dolů, ale zase nečekejte 0,5l/100km
Zlepší se chování v nízkých otáčkách jak bylo řečeno a navíc se bude méně zasírat sání splodinami (ikdyž u benzínu to není zvlášť podstatné). takže do toho.
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
- garfielld
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
mám stejnou zkušenost, taky sem ho měl u předchozí Celdy zaslepený a u nynější sem ho taky okamžitě zaslepil, jen sem na to zapoměl když sem jel na technickou a čísla co to ukazovalo na emisích byly dost nad limit, borec z toho byl dost vyplašenej, že prej ty naše japonský škopky maj většinou nulový čísla, nakonec to kleslo přesně na hranici přijatelnosti tak mě pustil, jinak řikal že musim mít kat v háji(což je klidně taky možný)Pavo.B. píše:Prave kdyz jsem daval motor do kupy tak sani a hlavne klapka byla neskutecne zasrana prave od EGR, ale to jsem jeste nebyl znaly tak jsem to jen vycistil a nic nezaslepoval, takze i u benzinu to dokaze "neplechu"sfyklg píše:Při zaslepení EGR jde spotřeba naopak lehce dolů, ale zase nečekejte 0,5l/100km
Zlepší se chování v nízkých otáčkách jak bylo řečeno a navíc se bude méně zasírat sání splodinami (ikdyž u benzínu to není zvlášť podstatné). takže do toho.
Celica AT200 r.v.95, 7AFE 1,8l (115k) ..... Celica GT4 r.v.91, 3SGTE 2,0l (230k)
Zaslepené EGR vypadá úplně stejně jako normální EGR na tom není co fotit, jen na místě, kudy jdou výfukové zplodiny do sání je místo těsnění s průchozí dírou plech s vnějším obrysem onoho těsnění, ale bez díry, takže EGR normálně otevře, jen jaksi nemá šanci pustit nějaké sračky do sání, protože není kudy.
Jinak u starejch paštik s mizernou elektrikou, třeba 5M-E motoru a u Čeldy bych tipoval tak do čtvrté generace lze ten systém celý vyndat a hodit po psovi zaslepit díru ve výfukových svodech a v sání a auto si nijak nestěžuje. Motor vypadá elegantněji a všichni jsou spokojeni. Později už jednotka kontroluje jestli ventil pracuje (to bych tipnul tak na čeldu 5gen), tzn, když se úplně vyndá a hodí do popelnice jednotka už rožně kontrolku motoru a ze závad lze vyčíst chybu EGR, proto se tam celý systém nechává a řeší se pouze onou podložkou pod sání. Moderní systémy už bohužel funkci EGR ověřují trošku jinak a to pomocí složení výfukových plynů. Jednou za čas pošle jednotka signál k plnému otevření EGR a pomocí lambdy zaznamenává změnu složení výfukových plynů a na základě tohoto ověřuje funkčnost. Zde již nepomáhá ani zaslepit a zbytek nechat, protože i tak hází řídící jednotka chybu, mající za následek rosvěcení kontrolky check engine.
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
No teď už ale mluvís o kontrole kterou provádí ecu s programem vyrobeném na základě mezinárodní dohody pro obd 2 kterou příjmuli výrobci v roce 07/2007. A u těch se tato kontrola dá jednoduše vypnout. není potřeba ani zaslepovat. Jinak s ostatním souhlas.
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp