Svody,..?

vše ohledně modelové řady Celica
Odpovědět
SeeJ.
Manager Týmu

Příspěvek od SeeJ. »

Ok,ok,.... jsem strašně zmaten, asi bych potřeboval někoho kdo by to upravil za mě :lol:.D No ale vážně, díky za všechny rady, tonto motůrek je něco neuvěřitelnýho :wink:
Toyota Celica AT160 4th Generation, 4age-power
Toyota Corolla E9 1.3 Hatchback 4-door

Facebook - SeeJ. Photography
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Máš vůbec manuál k motoru?
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
SeeJ.
Manager Týmu

Příspěvek od SeeJ. »

Jojo, mám ho, a ještě navíc jsem teď nedávno stáhl z netu! Ale boužel nejsem žádný automechanik a moc se nevyznám, tak se nediv :roll:

libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

To je v pořádku. Lépe se zeptat než něco z.....t. Navíc neznás heslo PavoB že toyota z každého udělá automechanika. :D
SeeJ.
Manager Týmu

Příspěvek od SeeJ. »

:D Pěkný, i když nevím co na Toyotě opravovat :wink: Zato jak řekl jeden pán:...."Vše co začíná na F nebo je z Francie je na p*ču :lol:

Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

jste mi pripomeli ze jsem jeste EGR nezaslepil , se na to vrhnu pres vanoce :idea: :D

na toyote se da opravovat cokoliv - ja jsem specialne uvaden do "puvodniho" stavu , ac nektere veci jsem nemusel ale stejne jsem to udelal a neni na zacatek nic lepsiho nez "jednoducha" toyotka z let 90 s celkem malou hodnotou, co jsem se naucil urcite uplatnim v budoucnu na vzacnejsich kouskach , aspon doufam :D
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
SeeJ.
Manager Týmu

Příspěvek od SeeJ. »

Pavo.B. píše:jste mi pripomeli ze jsem jeste EGR nezaslepil , se na to vrhnu pres vanoce :idea: :D

na toyote se da opravovat cokoliv - ja jsem specialne uvaden do "puvodniho" stavu , ac nektere veci jsem nemusel ale stejne jsem to udelal a neni na zacatek nic lepsiho nez "jednoducha" toyotka z let 90 s celkem malou hodnotou, co jsem se naucil urcite uplatnim v budoucnu na vzacnejsich kouskach , aspon doufam :D
Přesně tak,.. čím starší tím lepší :D

sfyklg
Řidič

Příspěvek od sfyklg »

Při zaslepení EGR jde spotřeba naopak lehce dolů, ale zase nečekejte 0,5l/100km :)
Zlepší se chování v nízkých otáčkách jak bylo řečeno a navíc se bude méně zasírat sání splodinami (ikdyž u benzínu to není zvlášť podstatné). takže do toho.
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

sfyklg píše:Při zaslepení EGR jde spotřeba naopak lehce dolů, ale zase nečekejte 0,5l/100km :)
Zlepší se chování v nízkých otáčkách jak bylo řečeno a navíc se bude méně zasírat sání splodinami (ikdyž u benzínu to není zvlášť podstatné). takže do toho.
Prave kdyz jsem daval motor do kupy tak sani a hlavne klapka byla neskutecne zasrana prave od EGR, ale to jsem jeste nebyl znaly tak jsem to jen vycistil a nic nezaslepoval, takze i u benzinu to dokaze "neplechu"
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
garfielld
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od garfielld »

Pavo.B. píše:
sfyklg píše:Při zaslepení EGR jde spotřeba naopak lehce dolů, ale zase nečekejte 0,5l/100km :)
Prave kdyz jsem daval motor do kupy tak sani a hlavne klapka byla neskutecne zasrana prave od EGR, ale to jsem jeste nebyl znaly tak jsem to jen vycistil a nic nezaslepoval, takze i u benzinu to dokaze "neplechu"
mám stejnou zkušenost, taky sem ho měl u předchozí Celdy zaslepený a u nynější sem ho taky okamžitě zaslepil, jen sem na to zapoměl když sem jel na technickou a čísla co to ukazovalo na emisích byly dost nad limit, borec z toho byl dost vyplašenej, že prej ty naše japonský škopky maj většinou nulový čísla, nakonec to kleslo přesně na hranici přijatelnosti tak mě pustil, jinak řikal že musim mít kat v háji(což je klidně taky možný)
Obrázek
Celica AT200 r.v.95, 7AFE 1,8l (115k) ..... Celica GT4 r.v.91, 3SGTE 2,0l (230k)
gabko24
Věčnej rejpal

Příspěvek od gabko24 »

mas foto zaslepeneho EGR?
ex: celica 5gen 3S-GE cervena
ex: celica 5gen 3S-GE cierna facelift
ex: 6gen 3s-ge 3gen :-)
IS 300
sfyklg
Řidič

Příspěvek od sfyklg »

Zaslepené EGR vypadá úplně stejně jako normální EGR na tom není co fotit, jen na místě, kudy jdou výfukové zplodiny do sání je místo těsnění s průchozí dírou plech s vnějším obrysem onoho těsnění, ale bez díry, takže EGR normálně otevře, jen jaksi nemá šanci pustit nějaké sračky do sání, protože není kudy.
ja_ma
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ja_ma »

gabko24 píše:mas foto zaslepeneho EGR?
neboj, ty tam egr nemas..
Obrázek
sold..TOYOTA CELICA turbo4wd
sold..SUBARU IMPREZA WRX
GOLF V TDI no smoke no power...
sfyklg
Řidič

Příspěvek od sfyklg »

Jinak u starejch paštik s mizernou elektrikou, třeba 5M-E motoru a u Čeldy bych tipoval tak do čtvrté generace lze ten systém celý vyndat a hodit po psovi zaslepit díru ve výfukových svodech a v sání a auto si nijak nestěžuje. Motor vypadá elegantněji a všichni jsou spokojeni. Později už jednotka kontroluje jestli ventil pracuje (to bych tipnul tak na čeldu 5gen), tzn, když se úplně vyndá a hodí do popelnice jednotka už rožně kontrolku motoru a ze závad lze vyčíst chybu EGR, proto se tam celý systém nechává a řeší se pouze onou podložkou pod sání. Moderní systémy už bohužel funkci EGR ověřují trošku jinak a to pomocí složení výfukových plynů. Jednou za čas pošle jednotka signál k plnému otevření EGR a pomocí lambdy zaznamenává změnu složení výfukových plynů a na základě tohoto ověřuje funkčnost. Zde již nepomáhá ani zaslepit a zbytek nechat, protože i tak hází řídící jednotka chybu, mající za následek rosvěcení kontrolky check engine.
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

No teď už ale mluvís o kontrole kterou provádí ecu s programem vyrobeném na základě mezinárodní dohody pro obd 2 kterou příjmuli výrobci v roce 07/2007. A u těch se tato kontrola dá jednoduše vypnout. :D není potřeba ani zaslepovat. Jinak s ostatním souhlas.
Odpovědět

Zpět na „Celica“