Koupe Corolly - vseobecne info pred nakupem :-)

vše ohledně modelové řady Corolla
mysak001
Člen Týmu

Koupe Corolly - vseobecne info pred nakupem :-)

Příspěvek od mysak001 »

Ahoj vsem, chci si koupit Corollu. Na novou nemam, tak jsem si rekl, ze bych si koupil jetou za 150-190000 kc. Za tyto penize se daji koupit roky 2002 az 2003, najeto 50-100000 km.. Vetsinou bez klimatizace, obcas s ni.

Jde mi o to:

- Jaky mate nazor na ceny techto aut? Co je slusna cena a co ne?
- Na co si davat bacha?
- Ktery z motoru je nejspohlivejsi? 1,4 1,6 nebo 2,0 diesel? Co spotreba techto motoru? Ja uvazuji ted nad 1,6 nebo nad 1,4
- Jak je to s povestnou neznicitelnosti Corolly? :-)

Diky moc za rady a info.

Michal
Venca
Člen Týmu

Kombík

Příspěvek od Venca »

Uvažuju úplně o tom samém (v kombíku). Za ty prachy se dá koupit z cca do 150 tis. najetých, r.v. do 03. Podobná otázka, na co si dát pozor při koupi? Dík.
cimik
Člen Týmu

Příspěvek od cimik »

No já jsem svou 1.6 16V VVT-i kupoval loni na jaře za 240 000,( r.v. 2003). od té doby už tak 40 slevnila. Já jsem ji koupil tak nějak po rodině od známého, což byl první majitel, pravidelný servis v Toyotě, najeto 64 tisíc km. Mám ji v max. výbavě - Terra. Za rok a půl jsem na autko ani nešáhl, měnily se jen brzdové desky ve předu a vzduchový filtr a olej. Prostě běžná údržba.
Myslím, že v současné době - kdy je silný pád cen automobilů, je koupě Toyoty výbornou možností, jak za levno získat spolehlivé a komfortní vozítko.
Na co si dát pozor ... to se nedá přesně říct, nejlépe snad koupit po rodině jako já - ale chápu že každý takovou možnost nemá.
Při nákupu z bazaru bych to řešil ještě před koupí auta prohlídkou v Toyota servisu a dát na doporučení mechanika. Raději vyhodit pár stovek za prohlídku, než koupit třeba bouračku a pak se nedoplatit.
V únoru mě čeká velká prohlídka po 90 tisících km včetně STK. Myslím že mimo výměny kapalin a filtrů dle servisního plánu mě žádné další výdaje nečekají.
Michal_F6
Věčnej rejpal

Re: Koupe Corolly - vseobecne info pred nakupem :-)

Příspěvek od Michal_F6 »

mysak001 píše:Ahoj vsem, chci si koupit Corollu. Na novou nemam, tak jsem si rekl, ze bych si koupil jetou za 150-190000 kc. Za tyto penize se daji koupit roky 2002 az 2003, najeto 50-100000 km.. Vetsinou bez klimatizace, obcas s ni.

Jde mi o to:

- Jaky mate nazor na ceny techto aut? Co je slusna cena a co ne?
- Na co si davat bacha?
- Ktery z motoru je nejspohlivejsi? 1,4 1,6 nebo 2,0 diesel? Co spotreba techto motoru? Ja uvazuji ted nad 1,6 nebo nad 1,4
- Jak je to s povestnou neznicitelnosti Corolly? :-)

Diky moc za rady a info.

Michal
Vím, že to vždy nejde, ale v současné době bych opravdu zvážil koupi funglovky. U prodejců ojetin mi občas příjde, že se zapomněli podívat na aktuální cenu nových aut. Když se k tomu přidá nějaká zajímavá akce, tak už snad opravdu není moc co řešit., Je mi jasné, že 190t a 340t je rozdíl, ale nestál by mi za to riziko co můžu pořídit a kolik s tím mohu mít starostí. To bych raději pořídil něco do 100t, kde už cena zase tak závratně padat nebude a když tak to nebude zase tak bolet.
E12 1.6 VVTi combi, Linea Sol - wife's car
Avensis 2.2 D4D 110 kw - my car
Ducati Monster 821 - fun
Rampa89
Věčnej rejpal

Příspěvek od Rampa89 »

Ceny ojetých aut půjdou určitě dolů, když už tak bych počkal aspoň do jara, kdy se pohnou směrem dolů (mohl bych vyprávět jednu historku z jednoho nejmenovaného největšího českého autobazaru). Bacha si snad dávat na to aby auto nebylo zhuntovaný, aby nebylo bývalý firemní, aby nebylo bouraný. Jinak tě snad na corolle nemůže nic překvapit a měla by fungovat bez problémů. Z benzínu brát podle potřeby, ale asi je nejlepší volba 1.6, s dieselem je to těžší, bral bych ho asi pouze pokud bych pro něho měl uplatnění - tzn. velkej km nájezd. A o pověstné nezničitelnosti coroll snad není potřeba diskutovat :D

Teď se objevila zajímavá recenze i na auto.cz.

cimik: Nic ve zlém, ale nejvyšší je Sol.. Terra bývala označována základní verze, už u E11, u které byla ta lepší Luna.
Holomek!
PerryCZ
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PerryCZ »

Zdravím, docela se divim ale nikdo tu nepise o problemu u benzinovych motoru a hlavne prave u te 1,6VVT-i nevim do kdy to bylo ale papali nektere olej a to pomerne dost... takze bych se zameril spis na tenhle problem .... Myslim ze uplne ten problem odstranili od roku 2004 az 2005 myslim... Ja tenhle problem prave mel a na tomhle foru vim ze jsem nebyl sam ... Nechaval jsem to opravit cca 15 tis, a je zatim po problemu ... musim zatukat... a ted sem s tim motorem naprosto spokojen. Takze bych se zameril spise na tento problem!
Toyota Celica 2.0 GT
Toyota Celica 2.0 GT na dily - http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... 21&t=33639
Toyota Corolla 1.3 16V na dily - http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... 21&t=35106
Rampa89
Věčnej rejpal

Příspěvek od Rampa89 »

Co vím, tak tohle se týká hlavně první generace těhle motorů, tzn. E11. Ale tím není vyloučeno, že člověk narazí na takový auto i v další generaci.
Holomek!
PerryCZ
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PerryCZ »

Rampa prave na tej strace to pisou do roku 2003 je tam sice zvysena spotreba oleje ... ale ze rezne motor ci vyf. system... nevim nevim ale v tom se sekli mam ten pocit ... prave ze toyoty stimhle nemaj zadnej problem ... na STK kdyz jezdime s nasima corollama tak reknou "aaa toyota, to ani nemusime jit dolu" samozrejme ze tam pak jdou ale nic nenajdou a to bylo u roku 1997 a pak aji u me 2001 nic mi nerezne takze nevim co na tech strankach blaboli... ale stim olejem tam maj pravdu.. a taky maj pravdu v tom ze 1,4 pri rychlosti nad 140 zerou jak tank...
Toyota Celica 2.0 GT
Toyota Celica 2.0 GT na dily - http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... 21&t=33639
Toyota Corolla 1.3 16V na dily - http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... 21&t=35106
Venca
Člen Týmu

Tip

Příspěvek od Venca »

Co říkáte na: Corolla Combi, 1.6, 81KW, 10/2003, aut. klima, firemní (ježděno jednou osobou), 150 tis. km, vyměněna spojka a brzdy, cena 150 tis. Dík!
Naposledy upravil(a) Venca dne stř 10.12.2008, 21:31, celkem upraveno 1 x.
saab
Věčnej rejpal

Příspěvek od saab »

Já řeším stejný problém, ale ještě si počkám, protože, jak píše Michal_F6, tak prodejci ojetin ještě nezaznamenali pokles cen nových aut (dosluhující Megane za 250tis. Kč apod.). U Toyot to platí dvojnásob, ty jsou jako ojetiny hodně drahé.

Nicméně zpočátku výroby (2002-2003) bych šel nejspíš do kombíku (možná nejen z počátku), protože ten se dělal v Japonsku (pak se výroba přesunula do Turecka), což lze poznat podle prvních písmen VIN kódu (JT = Japonsko, SB = Velká Británie a NM = Turecko).
U motorů 1.4 a 1.6 se teoreticky může projevit problém se zvýšenou spotřebou oleje (definitivně odstraněno v roce 2005).
Nicméně jejich výhodou je rozvod řetězem a taky tichost motoru, kamarád si 1.4ku 2002 kupoval letos v září a když jsme stáli na křižovatce, tak jsem si myslel, že mu zdechnul motor, prostě Toyota :D
Jinak výhodou kombíku je i to, že je komfortněji naladěn než hatchback a je díky velikosti kufru i praktičtější.

Dále Corolla prošla faceliftem koncem roku 2004, model před a po faceliftu rozeznáte jednoduše, maska mezi světli je u modelu před faceliftem černá a "děrovaná", zatímco po faceliftu jsou tam příčky v barvě karoserie (u 3dv a 5dv. hatchbacku jsou trošku jiná i světla - mají tzv. "slzu").

Jako nevýhodu bych uvedl autorádio, protože co jsem zatím zjišťoval, tak citlivost nic moc, což je údajně problém i u Avensise :(

V dnešní době bych šel jednoznačně do auta s klimou.

Co se výbav týče, tak základem jsou výbavy Terra (má manuální klimu nebo žádnou, pouze přední el. okna atd.) a Sol (má digitální klimu, všechna el. okna, interiér obložený hliníkem atd.)

Po Corolle se můžete kouknout i na www.toyota.cz v rubrice Ojeté vozy - jsou tam nabídky všech dealerů Toyot.
Avensis Combi 2.0 D-4D 85kW (11/2004)
Obrázek
mysak001
Člen Týmu

Re: Tip

Příspěvek od mysak001 »

[quote="Venca"]Co říkáte na: Corolla Combi, 1.6, 81KW, 10/2003, aut. klima, firemní (ježděno jednou osobou), 150 tis. km, vyměněna spojka a brzdy, cena 150 tis. km. Dík![/quote

Chtěl bych spíš něco do 100000 km. Ale díky za nabídku
mysak001
Člen Týmu

Prozatimni vysledek hledani

Příspěvek od mysak001 »

Tak jsem zatim nasel Corollu 2003 1,6 SOL verze - 8 (opravdu osm) airbagu, automatická klima atd.. 3DV.. 50000 km. Přivezena z Německa, v Čechách 2. majitel. Německé i české dokumenty k dispozici - včetně techničáků. Cena 195000 kč, což mi připadá moc :-(

Druhý "favorit" Corolla 1,4 Basic 5DV - s poloautomatickou klimatizaci. Jinak teda okynka na klicku :-) Najeto 70000 km, jeden majitel.. Silny kurak - tzn. auto by se muselo uplne vycistit - myslite, ze to vubec jde? :-) Opravovany blatnik a trochu predek - 2 tukance ve meste - vzdy opravovano u Toyoty - pry nic, co by slo do hloubi vozu. Cena 140000 kc, mozna o neco malo jeste min.

Co vy na to?

Michal
Venca
Člen Týmu

Pokles cen

Příspěvek od Venca »

Ceny ojetin půjdou dolů...možná záleží i na značce ojetin, Toyotky tak padat právě nemusejí. A zjara se typuji cenový propad vyrovná sezónním nárůstem cen, takže "šulnul" :-). Co se týče tvých najetých kilometrů, je to jedna z posledních věcí kterými bych se řídil (resp. je nebral tak vážně). "Ojebat se dá všechno." :-)
hanz
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hanz »

tuto otazku som riesil pred cca rokom a pol:

prechadzal som z corolly e10 1,4 benzin a hladal som nahradu..

1. E12 1,4 vvti som zavrhol z dovodu nizkeho vykonu, ked si pozries pohotovostne hmotnosti e12, budes nemilo prekvapeny a ja som chcel predsalen uz nieco silnejsie

2. e12 1,6 vvti - dobry benzin, ale spotreba v meste je vyssia (viem ze sa tu najdu majstri ktori s tym jazdia za 6 litrov cesta necesta, ale uprimne tomu neverim). ta jednasestka ma tahala, otec mal este tu starsiu volakedy v avensise a to auto chodilo slusne. kedze je ale moj rocny najazd vyssi, zacal som uvazovat nad dieslom

3 e12 2.0 d4d - + spotreba, - serivsne naklady a riziko pri kupe ojazdeneho auta, kedy clovek nikdy nevie ako sa o to predosly majitel staral. tu som uvazoval iba nad 85 kw versiou, kedze 90 koni mi je malo a tie 110 konove boli ta starsia verzia..

Nakoniec som sa rozhodol pre tretiu variantu. Vybavu som moc neriesil, je pravda ze tie silne diesle sa robili len vo vybave luna a sol, ale viacmenej by som sa v case kupy nebranil ani zakladnej vybave s klimou. Co sa motora tyka, zalezi to na preferenciach a rocnom najazde kazdeho cloveka, ale ja by som zatial nemenil. jedina vec co mi na tom aute trochu vadi je naozaj uzsie spektrum vyuzitelnych otacok a absencia sestky, ale da sa to prezit.. ta sestka tam chyba vyslovene pre velke rychlosti, kedy vies ze auto ma este silu, ale na nizsie otacky sa nedostanes. ten diesel je jeden z tych ortodoxnejsich, kedy sa nad 4000 otacok naozaj nedeje nic.. Do rychlosti okolo 160 kmh je vsak mimoriadne tichy kultivovany a plynule predbiehanie je naozaj radost, kedze tomu autu je svojim sposobom jedno co tam ma zaradene..

moderne 2,2 d4d a ten novy 2.0 d4d su ale uz niekde inde.

ja mam dlhodoby priemer 6,2 litra na 100 km, treba vsak aj povedat, ze sa vacsinou pohybujem rychlostnym priemerom niekde okolo 100 kmh, ked ide clovek defenzivne, nie je problem jazdit za pat a pol.

benzinove motory, by mali byt co sa spolahlivosti tyka v pohode, spotrebu oleja by som neriesil (ta bola vysadou skor modelu e11). ich vyhodou je rozvodova retaz a radost z jazdy, ak rad jazdis vo vysokych otackach.

vybava - ako som povedal, vybavu som neriesil ani ja, skocil som vsak u solky a nemozem si to vynachvalit. to auto sa citi ako o triedu vyssie. viem ze to vyznie ako ruhanie, ale dnes by som napr. uz auto s gumenou radiacou pakou a volantom asi nechcel..

bez ohladu na motorizaciu by som sa vsak urcite pozeral po rocnikoch 2003+. prve modely trpeli vrzgajucou pristrojovkou, problemami s radiom a jeho dialkovym ovladanim (vadne radio som bohuzial vychytil aj ja a to aj napriek tomu ze mam rv 2004) problemove byvaju aj brzdy, tie sa rychlo zoderu, hlavne zadne, tak pozeraj servisnu knizku kedy boli menene..

ak ale naozaj neriesis vybavu a stacila by ti 1.4 skus porozmyslat nad aurisom.. pri dnesom cenovom trende stoji nove auto naozaj za uvahu.

ps. tych airbagov je 6 ;)
ex avensis T25 2AD-FTV 2008
ex avensis T25 2AD-FTV 2006
ex corolla E12 1CD-FTV
ex corolla E10 4E-FE
mysak001
Člen Týmu

Diky za komentar

Příspěvek od mysak001 »

No, uvidim jak to vse dopadne :-)) ja pujdu asi do benzinu - diesel se mi nevyplati.

Jinak tech 8 airbagu - je jich 6 + 2 nejake roletky :-)
Odpovědět

Zpět na „Corolla“