Mám vyměnit??

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
cimik
Člen Týmu

Mám vyměnit??

Příspěvek od cimik »

Přemýšlím o výměně své Corollky 1.6 VVT-i za 1.8 i 16V VVTL-i. Mám do toho jít?? Strašné dilema. Obě auta jsou stejného roku výroby - 2002.
peta
Manager Týmu

Příspěvek od peta »

Ojeta auta nejsou o parametrech motoru, ale o skutecnem stavu, ktery si musis zhodnotit sam.
Corolla E11 liftback, 4E-FE, rv. 98 (Prodáno)Obrázek
Škoda Superb 2 1.8TSI DSG EleganceObrázek
vibam
Řidič

Příspěvek od vibam »

No jestli mas auticko v poradku, tak bych nemenil...byl by to podraz pro 1,6 :D , jinymi slovy, jestli k tomu nemas opravdu vazny duvod, tak to nedelej...1,6 ma sily dost, kterou na nasich silnicich stejne nevyuzijes a kdyz uz..tak na hranici se zakonem...a taky se priprav, ze si hloubeji sahnes do kapsy az budes chodit tankovat a servis taky bude trosicku drazsi a mozna i pojistka.... 1,8 ma krasny potah..skoro jako motorka, pichne te do sedacky, ale to 1,6 umi taky.. a za mene paliva:-) ja bych teda nemenil.. ale verim, ze se treba najde i jiny nazor... vsak ten svuj nevnucuji..
josuk
Věčnej rejpal

Příspěvek od josuk »

peta píše:Ojeta auta nejsou o parametrech motoru, ale o skutecnem stavu, ktery si musis zhodnotit sam.
souhlas!! :D

btw: po šesti letech může mít každé auto najeto uplně klidně 300tis.km!! :shock: = tedy za případné potíže nemůže ani Toyota ani konkrétní motor.
Michal_F6
Věčnej rejpal

Příspěvek od Michal_F6 »

tak já bych do toho šel za předpokladu opravdu prokazatelného slušného stavu, historie a ceny. Pojistka je stejná, spotřeba bude do jisté míry záviset hlavně na tom, jak bude těžká noha, v servisu taky nějaký závratný rozdíl nebude. K dynamice motorky (která tu byla zmíněna) to sice bude mít pořád tak daleko, jako současná 1.6 k Ferrari, ale na pěkné svezení by to stačit mělo.
E12 1.6 VVTi combi, Linea Sol - wife's car
Avensis 2.2 D4D 110 kw - my car
Ducati Monster 821 - fun
Marty
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marty »

IMHO by se 1.8 mohla odměnit stejnou / lepší dynamikou při nižší / stejné spotřebě, díky rozložení / velikosti krouťáku.

Ale jestli ti současné auto jezdí pěkně, tak bych výměnu neriskoval... u staršího vozu je vždy riziko, že koupíš kasičku.
Vím, že to strašně láká, ale představ si, že koupíš 1.8, budeš nadšen a za měsíc zjistíš, že to žere olej, nebo že má v háji nevím co...
Obrázek
'06 Mazda 6 2.0 MZR-CD 105kW
ex '97 Corolla AE111L 4A-FE 81kW
cipis
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cipis »

Do měsíce to ještě nějak jde, resp. ze zákona 6 měsíců na skryté vady, ale je to už o hádání a třeba souzení se ... Po 6 měsících už smolíček.

Já bych auto také neměnil, už jen proto, co jsem na něm všechno udělal a znám jeho bolístky. Nehledě na to, že od ledna už bude jakákoliv výměna/prodej/koupě obdobného mému nevýhodná kvůli emisím.
Marty píše:IMHO by se 1.8 mohla odměnit stejnou / lepší dynamikou při nižší / stejné spotřebě, díky rozložení / velikosti krouťáku.

Ale jestli ti současné auto jezdí pěkně, tak bych výměnu neriskoval... u staršího vozu je vždy riziko, že koupíš kasičku.
Vím, že to strašně láká, ale představ si, že koupíš 1.8, budeš nadšen a za měsíc zjistíš, že to žere olej, nebo že má v háji nevím co...
Toyota Starlet 1,3l EP82 (r.v. 92) 55kW 2E-E šedá (moje)
Toyota Starlet 1,3l EP82 (r.v. 93) 55kW 2E-E červená (ségra)
IFA Multicar M25 sklopka (r.v. 84) 33kW, 2l diesel (moje)
Odpovědět

Zpět na „Corolla“