Toyota Celica GT r.v 2002
- yeepla
- Navigátor
- Kontaktovat uživatele:
Toyota Celica GT r.v 2002
Zdravim Celicáci!!
Před cca 7 měsícema jsem koupil Toyotu Celicu GT r.v. 2002. Nechal jsem si ji dovézt z USA za docela příjemnou cenu. Má najeto kolem cca 83 tisíc. Barva je perleťově tmavě modrá(na slunci ) , normálně by jste řekli černá, téměř nejde rozeznat(můj názor ). Jinak s otcem(velký příznivce tuningu ) ji tuningujeme-upravujeme už od začátku, a docela se nám to daří(i když to stojí hodně usilí a nervů ) . Určitě bych se rád pochlubil co má celica vše na sobě nosí , ale nebudu to tady rozepisovat. Ptejte se, a já rád odpovím. Nebráním se žadným radám budu jen rád ....
PS: za chyby se omlouvám, nejsem moc na tu češtinu ...
yeplaa__
Před cca 7 měsícema jsem koupil Toyotu Celicu GT r.v. 2002. Nechal jsem si ji dovézt z USA za docela příjemnou cenu. Má najeto kolem cca 83 tisíc. Barva je perleťově tmavě modrá(na slunci ) , normálně by jste řekli černá, téměř nejde rozeznat(můj názor ). Jinak s otcem(velký příznivce tuningu ) ji tuningujeme-upravujeme už od začátku, a docela se nám to daří(i když to stojí hodně usilí a nervů ) . Určitě bych se rád pochlubil co má celica vše na sobě nosí , ale nebudu to tady rozepisovat. Ptejte se, a já rád odpovím. Nebráním se žadným radám budu jen rád ....
PS: za chyby se omlouvám, nejsem moc na tu češtinu ...
yeplaa__
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Precti si toto a další podobná témata. http://toyotaklub.cz/forum/viewtopic.php?t=8691 jediný čiptuning pro ten motor je turbo. motor řídí ems s otp eprom. Pomůže jen výměna eprom za flash eprom. Jednotka má ovšem tak složité postavené datově pole(mapa) že to co se běžně u chip tuningu dělá a to je změna datových poli na základě reverse engineeringu. To bohužel u nás nikdo neumí. Oni to neumí ani jinde. Firma která prodávala soft který toto umožňoval jeho prodej zastavila kvůli nekompatibilitě a špatnému algoritmu checksum výsledného datového pole. Čili pokud někdo tvrdí že čipuje celicu tak lže.
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
Tak s tim chiptuningem u Toyoty určitě nee,je to škoda peněz.....za tyhle peníze co za to chtěj koupíš svody,nebo celej vejfuck a seš na tom o 100% líp.
Eště než sem vlastnil celdu sem našel tohle:
Model CELICA GT
Motor 1,8 16V VT-i
Objem 1794 cm3
Výkon udaný výrobcem 105 kW / 143 PS
při 6400 ot./min.
Výkon po úpravě 116 kW / 158 PS
při 6510 ot./min.
Točivý moment udaný výrobcem 170 Nm
při 4200 ot./min.
Točivý moment po úpravě 192 Nm
při 3990 ot./min.
Cena 10000 Kč bez DPH
Model CELICA GTS
Motor 1,8 16V TS
Objem 1796 cm3
Výkon udaný výrobcem 141 kW / 192 PS
při 7800 ot./min.
Výkon po úpravě 153 kW / 209 PS
při 7930 ot./min.
Točivý moment udaný výrobcem 180 Nm
při 6800 ot./min.
Točivý moment po úpravě 205 Nm
při 6460 ot./min.
Cena 10000 Kč bez DPH
Eště než sem vlastnil celdu sem našel tohle:
Model CELICA GT
Motor 1,8 16V VT-i
Objem 1794 cm3
Výkon udaný výrobcem 105 kW / 143 PS
při 6400 ot./min.
Výkon po úpravě 116 kW / 158 PS
při 6510 ot./min.
Točivý moment udaný výrobcem 170 Nm
při 4200 ot./min.
Točivý moment po úpravě 192 Nm
při 3990 ot./min.
Cena 10000 Kč bez DPH
Model CELICA GTS
Motor 1,8 16V TS
Objem 1796 cm3
Výkon udaný výrobcem 141 kW / 192 PS
při 7800 ot./min.
Výkon po úpravě 153 kW / 209 PS
při 7930 ot./min.
Točivý moment udaný výrobcem 180 Nm
při 6800 ot./min.
Točivý moment po úpravě 205 Nm
při 6460 ot./min.
Cena 10000 Kč bez DPH
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
zvlášť ten druhý údaj o změně výkonu působí jako pěst na oko! Fyzikální zákony prostě neobejdes žádným číslem. výkon atmosféry daný právě fyzikálními vlastnostmi mizerné účinosti tohoto stroje přeměnou tepelné energie v mechanickou dává jasná pravidla. A tím je výkon 100koní na litr objemu,za kterou se dostává jen velmi velmi těžko. To jsou různé vvt systémy atd. Při objemu 1749ccm tedy vychází 174.9 koní. Se 192 už jsi skoro o 10% za touto hranici. Vážně si někdo myslí že další posunutí o skoro 10% je realne jen změnou datového pole? Pokud toto někdo tvrdí je buď kouzelník a neplatí pro něj fyzikální zákony nebo je lhář. Vzhledem k tomu že žádného kouzelníka jsem neviděl,dovolím si tvrdit že je to lhář a pokud za to bere peníze tak i podvodník.
-
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Tak lidičky,už je ke mě na cestě nějaké zařízení,chip ve stylu krabičky navíc a za velice směšný pěníz,pokud to bude fungovat.Je to dovoz přímo s USA,a je to přímo na naší čeldu vvt-i.Mělo by se konat zvýšení výkonu se 105 ma 119 kW.Tak po instalaci a odskoušení dám info.Ale je to tak zanedbatelná částka že kdyby to nefungovalo tak mě to tak moc nesere.Jinak se to kupovalo s USA za 290 UD.
- ArnieGT
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
¨Amadeus píše:Tak lidičky,už je ke mě na cestě nějaké zařízení,chip ve stylu krabičky navíc a za velice směšný pěníz,pokud to bude fungovat.Je to dovoz přímo s USA,a je to přímo na naší čeldu vvt-i.Mělo by se konat zvýšení výkonu se 105 ma 119 kW.Tak po instalaci a odskoušení dám info.Ale je to tak zanedbatelná částka že kdyby to nefungovalo tak mě to tak moc nesere.Jinak se to kupovalo s USA za 290 UD.
Jestli je u Tebe 290Dolaru zanedbatelná částka tak Ti docela závidím,...za to by jsi mohl mít třeba sportovní sedačku,...
Celica TA28 77' / Corolla KE35 76' / Celica RA65 82' / Crown MS65 75'
JDM wheels----->https://www.facebook.com/jdm.cz
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Někdy si říkám jestli neházím perly sviním. takových Ti udělám za den 10 opravdu co udělá reklama a barevné stránky s obalem,nad tím opravdu zůstává rozum stát. Ty peníze jsi mohl dat mě a já bych Ti k tomu ještě očipovál psa. To má alespoň nějaký smysl.
V tom případě prosím o výrobu jednoho... s vypínačem, aby se dal motor uvíst do původního stavu:))) A pak ještě jeden s vodotryskem... to pro efekt:))libor12 píše:Někdy si říkám jestli neházím perly sviním. takových Ti udělám za den 10 opravdu co udělá reklama a barevné stránky s obalem,nad tím opravdu zůstává rozum stát. Ty peníze jsi mohl dat mě a já bych Ti k tomu ještě očipovál psa. To má alespoň nějaký smysl.
-
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Ale notak hoši,nekaž te mi radost.Původně to stálo 290 USD,ale já to mám za hoooodně mín.Jinak libor12,perly neházíš,neboj,zatím jsem žádnou teda neviděl Chci to jen vyzkoušet.Motor se tím určitě nezlikviduje.Je to zaručeně na daný typ vozu. :roll:Jo a pokud by to šlo,tak bych si taky jeden vzal s tím vodotryskem.
- ArnieGT
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Zaručené to je, ale co to zaručuje Ti raději psát nebudu. Jinak věřím že budeš fakt potěšen. , no ale když se na chleba těžko nedělá tak co by ne že jo.Amadeus píše:Ale notak hoši,nekaž te mi radost.Původně to stálo 290 USD,ale já to mám za hoooodně mín.Jinak libor12,perly neházíš,neboj,zatím jsem žádnou teda neviděl Chci to jen vyzkoušet.Motor se tím určitě nezlikviduje.Je to zaručeně na daný typ vozu. :roll:Jo a pokud by to šlo,tak bych si taky jeden vzal s tím vodotryskem.
Když už nevíš co,...tak si napřed zajeď auto odbrzdit ať Ti změří kW a poté to zopakuj po všech Tvých úpravách možná to bude velmi zajímavé číslo, které se nebude blížit asi ani tabulkám sériového vozidla,... Neboď už teď jich tam určitě máš míň než deklaruje prodejce (to je realita)
Celica TA28 77' / Corolla KE35 76' / Celica RA65 82' / Crown MS65 75'