Služební 5-15 tisíc ročně, podle toho, kde jsou nové stavby atd ...
Kolik najezdíte za rok klometrů?
-
cipis
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
Za dvě technické jsem najel cca. 16000 km, takže nic moc, tak 4 tis. ročně. Multikárou jsem za rok najel přes 600 km, na to, že jsem s ní nevytáhl paty z města, tak to není ani tak málo 
Toyota Starlet 1,3l EP82 (r.v. 92) 55kW 2E-E šedá (moje)
Toyota Starlet 1,3l EP82 (r.v. 93) 55kW 2E-E červená (ségra)
IFA Multicar M25 sklopka (r.v. 84) 33kW, 2l diesel (moje)
-
cipis
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
No počkej, ale než já ujedu v multíkovi 1 kilometr, tak ty ujedeš tři 
A ještě bych to vynásobil koeficientem pohodlí atd
A ještě bych to vynásobil koeficientem pohodlí atd
peta píše:Za posledni rok jsem najel 30.000 km. Kazdeho, kdo najede za rok vic nez 10.000 km je mi lito (vcetne me), ze zabil v aute tolik casu.
- LikeableBoy
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
Podle propočtů mám za 2,5 roku vlastnictví Karolínky najeto skoro 90 tisíc, což odpovídá nějakým 30-35 tis. za rok. Nějaké stovky mám taky ve služebáku, ale to se nedá počítat...to není moje.
"Karolínka Modroočko" Toyota Corolla 1,4 VVTi (71kW) LB 10/2001 -prodána
Ford Focus 1.6 TDCi (80kW) combi Titanium 10/2009
"Lvíček" Peugeot 307 SW 1.6 16V (80kW) 02/2003 6x airbag, digi klima, ESP+ASR, panorama, atd.
Ford Focus 1.6 TDCi (80kW) combi Titanium 10/2009
"Lvíček" Peugeot 307 SW 1.6 16V (80kW) 02/2003 6x airbag, digi klima, ESP+ASR, panorama, atd.
- vind.o
- Navigátor
Já ročně cca 25 až 30 tkm s mojí Corollkou E11. Služebně se nemám šanci dopočítat
, ale málo to nebude.
Také mi je líto toho času a nervů zanechaných na silnici.
Také mi je líto toho času a nervů zanechaných na silnici.
Corolla E12 5D, 06, 3ZZ-FE 1598, 81 kW, černá, celoroční 6,6 l, 230 tis.km, SOL+ (park. senzory, tempomat, vyhř. sedačky)
Yaris XP13 5D, 14, 1NR-FE 1329, 73kW, bílá, celoroční uvidíme
), 40 tis. km, Trend
Ex-Corolla E11 3D, 98, 4E-FE 1332, 63 kW, bílá
Yaris XP13 5D, 14, 1NR-FE 1329, 73kW, bílá, celoroční uvidíme
Ex-Corolla E11 3D, 98, 4E-FE 1332, 63 kW, bílá
- Pavo.B.
- Věčnej rejpal
otec jezdi denne do prace a z prace skoro 200 km , plus dalsi vylety kvuli praci treba 600 km za den , si potom spocitejte kolik je to za rok, ale jezdi ve sluzebni fabii
ja mam priblizne 10 tis. za rok ( kdyz si auto nepujci bratr a za 4 dni najede 3tis. vyletem do svedska )
ja mam priblizne 10 tis. za rok ( kdyz si auto nepujci bratr a za 4 dni najede 3tis. vyletem do svedska )
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
- Marty
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Tak např. ti co dojíždí za prací denně např. 35 km, což v případě pracujících v Praze a bydlících za Prahou není vůbec problém, najedou jen do práce ročně přes 15000. + výlet v zimě do francouzských alp (3000km) + v létě do řecka (4000km) + nějaké ty nákupy a výlety mimo a jsi s přehledem na 30000.
Ono třeba i dojíždění za prací jen po Praze není problém dát 60 km denně a to je jen do práce. Jednou měsíčně za rodičema (300 km) atd.
Jinak ad litování, já spíš lituju lidi, co ty kilometry musí jezdit sockou. Já osobně rád řídím a i daleký výlet (kam by někteří letěli letadlem) si dám rád v autě, protože se můžu zastavit kde chci, uvidím toho víc než jen to letovisko kam mě letadlo doletělo.
Ono třeba i dojíždění za prací jen po Praze není problém dát 60 km denně a to je jen do práce. Jednou měsíčně za rodičema (300 km) atd.
Jinak ad litování, já spíš lituju lidi, co ty kilometry musí jezdit sockou. Já osobně rád řídím a i daleký výlet (kam by někteří letěli letadlem) si dám rád v autě, protože se můžu zastavit kde chci, uvidím toho víc než jen to letovisko kam mě letadlo doletělo.
-
cipis
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
To na to ale musí být cesty ...
Radši bych jel do Prahy vlakem než po D1 ...
Radši bych jel do Prahy vlakem než po D1 ...
Marty píše: Jinak ad litování, já spíš lituju lidi, co ty kilometry musí jezdit sockou. Já osobně rád řídím a i daleký výlet (kam by někteří letěli letadlem) si dám rád v autě, protože se můžu zastavit kde chci, uvidím toho víc než jen to letovisko kam mě letadlo doletělo.
- Marty
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Tak to je věc priorit, nevím jestli myslíš kvůli rychlosti nebo kvůli bezpečnosti, ale pokud rychlost, tak se imho např. Praha - Brno autem vyplatí po D1, protože když započteš dobu cestování sockou ze startu k nádraží + z nádraží do cíle... tak minimálně po Praze můžeš cestou z Hlaváku strávit v MHD hodinku.cipis píše:To na to ale musí být cesty ...
Radši bych jel do Prahy vlakem než po D1 ...Marty píše:Jinak ad litování, já spíš lituju lidi, co ty kilometry musí jezdit sockou. Já osobně rád řídím a i daleký výlet (kam by někteří letěli letadlem) si dám rád v autě, protože se můžu zastavit kde chci, uvidím toho víc než jen to letovisko kam mě letadlo doletělo.
Já teď každý týden jezdím Praha - Trenčín (cca. 480km) a zpět; jezdím přes Bratislavu. Nejhorší čas mám cca. 6 hodin, nejlepší necelé 4 hodiny. Tragický rozdíl to není, ale nadšení z kolon na D1 -pravda- není.
-
cipis
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
Kvůli bezpečnosti.
Na centrále firmy jsem od nás za dvě hodiny, pokud se nenajde nějaký *píp*, co se před Prahou vyseká a jsou tam pak kolony. Nebo obecně Jižní spojka zacpaná.
Já také rád řídím, ale na té D1 bych si i rád zastřílel ...
Párkrát jsem byl služebně i na druhou stranu, v Györu a jízda po dálnici v Maďarsku je o několik tříd výš než u nás. Naprosto v klidu a pohodě, a ikdyž je to delší štreka, tak nejsi tak unavený a vystresovaný, jak z té D1.
Na centrále firmy jsem od nás za dvě hodiny, pokud se nenajde nějaký *píp*, co se před Prahou vyseká a jsou tam pak kolony. Nebo obecně Jižní spojka zacpaná.
Párkrát jsem byl služebně i na druhou stranu, v Györu a jízda po dálnici v Maďarsku je o několik tříd výš než u nás. Naprosto v klidu a pohodě, a ikdyž je to delší štreka, tak nejsi tak unavený a vystresovaný, jak z té D1.
Marty píše:Tak to je věc priorit, nevím jestli myslíš kvůli rychlosti nebo kvůli bezpečnosti, ale pokud rychlost, tak se imho např. Praha - Brno autem vyplatí po D1, protože když započteš dobu cestování sockou ze startu k nádraží + z nádraží do cíle... tak minimálně po Praze můžeš cestou z Hlaváku strávit v MHD hodinku.cipis píše:To na to ale musí být cesty ...
Radši bych jel do Prahy vlakem než po D1 ...Marty píše:Jinak ad litování, já spíš lituju lidi, co ty kilometry musí jezdit sockou. Já osobně rád řídím a i daleký výlet (kam by někteří letěli letadlem) si dám rád v autě, protože se můžu zastavit kde chci, uvidím toho víc než jen to letovisko kam mě letadlo doletělo.
Já teď každý týden jezdím Praha - Trenčín (cca. 480km) a zpět; jezdím přes Bratislavu. Nejhorší čas mám cca. 6 hodin, nejlepší necelé 4 hodiny. Tragický rozdíl to není, ale nadšení z kolon na D1 -pravda- není.
- Marty
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Když si může někdo dovolit koupit barák 15 km od hranice Prahy (pak to je do práce třeba 30km), tak si většinou může dovolit i to cestování autem.peta píše:Najet soukromne 30.000km za rok vyjde minimalne na 120.000 KC (a spis vic), coz je polovina cisteho prijmu za rok normalniho cloveka a prijde mi totalne uchylne, pokud nekdo opravdu vrazi polovinu sveho prijmu jen do auta.
Jinak tě možná překvapím, ale osobně jsem počítal, zda se vyplatí jezdit autem - a ve srovnání s cestováním BUS se při spotřebě kolem 6.5 litru ve výše uvedeném příkladu cestovat ve dvou osobách až na pracoviště fakt vyplatí, nebo to minimálně vyjde stejně. Protože třeba Praha-Terezín bus vyjde 70 kč (doufám že se nepletu), takže to máš měsíčně 20x140+500 za Pražskou MHD.
Jinak nevím jak jsi přišel na náklady 120 000 ročně, při spotřebě 6.5 litrů mi to vychází na polovic a náklady na servis auta ročně 60 000 nedělají, máme přece Toyoty
A to že dáš třeba 6000 za benzín na výlet do Chorvatska zas taková palba není (BUS Praha-Split pro jednu osobu vyjde na 2000 Kč).
Zkrátka toto cestování předpokládá, že nebudeš jezdit v autě sám, pak se to asi těm s průměrnými příjmy opravdu nevyplatí. Těm s nadprůměrnými je to jedno, ale to jsme trošku mimo diskuzi. O platech se bavit nebudem, ne?
To je fakt, nejlepší cesta Brno - Košice je přes Maďarskocipis píše:Kvůli bezpečnosti.
Jinak já jednou zkoušel Hranice na Moravě-Praha alternativou přes Hradec a celkem se dalo, ty nový moravský dálnice jsou pěkný... ale už si nepamatuju jak to vycházelo časově.
Jen 2 poznamky:Marty píše: Když si může někdo dovolit koupit barák 15 km od hranice Prahy (pak to je do práce třeba 30km), tak si většinou může dovolit i to cestování autem.
Jinak nevím jak jsi přišel na náklady 120 000 ročně, při spotřebě 6.5 litrů mi to vychází na polovic a náklady na servis auta ročně 60 000 nedělají, máme přece Toyoty :)
-obavam se, existuji i lide, kteri najedou za rok vic jak 30.000km a nejsou reditelem prazske pobocky mezinarodni banky.
-Naklady na/za auto nejsou jen to, co utratis na benzince.