Služební 5-15 tisíc ročně, podle toho, kde jsou nové stavby atd ...
peta píše:Za posledni rok jsem najel 30.000 km. Kazdeho, kdo najede za rok vic nez 10.000 km je mi lito (vcetne me), ze zabil v aute tolik casu.
Marty píše: Jinak ad litování, já spíš lituju lidi, co ty kilometry musí jezdit sockou. Já osobně rád řídím a i daleký výlet (kam by někteří letěli letadlem) si dám rád v autě, protože se můžu zastavit kde chci, uvidím toho víc než jen to letovisko kam mě letadlo doletělo.
Tak to je věc priorit, nevím jestli myslíš kvůli rychlosti nebo kvůli bezpečnosti, ale pokud rychlost, tak se imho např. Praha - Brno autem vyplatí po D1, protože když započteš dobu cestování sockou ze startu k nádraží + z nádraží do cíle... tak minimálně po Praze můžeš cestou z Hlaváku strávit v MHD hodinku.cipis píše:To na to ale musí být cesty ...
Radši bych jel do Prahy vlakem než po D1 ...Marty píše:Jinak ad litování, já spíš lituju lidi, co ty kilometry musí jezdit sockou. Já osobně rád řídím a i daleký výlet (kam by někteří letěli letadlem) si dám rád v autě, protože se můžu zastavit kde chci, uvidím toho víc než jen to letovisko kam mě letadlo doletělo.
Marty píše:Tak to je věc priorit, nevím jestli myslíš kvůli rychlosti nebo kvůli bezpečnosti, ale pokud rychlost, tak se imho např. Praha - Brno autem vyplatí po D1, protože když započteš dobu cestování sockou ze startu k nádraží + z nádraží do cíle... tak minimálně po Praze můžeš cestou z Hlaváku strávit v MHD hodinku.cipis píše:To na to ale musí být cesty ...
Radši bych jel do Prahy vlakem než po D1 ...Marty píše:Jinak ad litování, já spíš lituju lidi, co ty kilometry musí jezdit sockou. Já osobně rád řídím a i daleký výlet (kam by někteří letěli letadlem) si dám rád v autě, protože se můžu zastavit kde chci, uvidím toho víc než jen to letovisko kam mě letadlo doletělo.
Já teď každý týden jezdím Praha - Trenčín (cca. 480km) a zpět; jezdím přes Bratislavu. Nejhorší čas mám cca. 6 hodin, nejlepší necelé 4 hodiny. Tragický rozdíl to není, ale nadšení z kolon na D1 -pravda- není.
Když si může někdo dovolit koupit barák 15 km od hranice Prahy (pak to je do práce třeba 30km), tak si většinou může dovolit i to cestování autem.peta píše:Najet soukromne 30.000km za rok vyjde minimalne na 120.000 KC (a spis vic), coz je polovina cisteho prijmu za rok normalniho cloveka a prijde mi totalne uchylne, pokud nekdo opravdu vrazi polovinu sveho prijmu jen do auta.
To je fakt, nejlepší cesta Brno - Košice je přes Maďarskocipis píše:Kvůli bezpečnosti.
Na centrále firmy jsem od nás za dvě hodiny, pokud se nenajde nějaký *píp*, co se před Prahou vyseká a jsou tam pak kolony. Nebo obecně Jižní spojka zacpaná.
Já také rád řídím, ale na té D1 bych si i rád zastřílel ...
Párkrát jsem byl služebně i na druhou stranu, v Györu a jízda po dálnici v Maďarsku je o několik tříd výš než u nás. Naprosto v klidu a pohodě, a ikdyž je to delší štreka, tak nejsi tak unavený a vystresovaný, jak z té D1.
Jen 2 poznamky:Marty píše: Když si může někdo dovolit koupit barák 15 km od hranice Prahy (pak to je do práce třeba 30km), tak si většinou může dovolit i to cestování autem.
Jinak nevím jak jsi přišel na náklady 120 000 ročně, při spotřebě 6.5 litrů mi to vychází na polovic a náklady na servis auta ročně 60 000 nedělají, máme přece Toyoty :)