Môj názor:
Priestor: Yaris je väčší asi po všetkých stránkach. Jednak priestor pre zadných pasažierov (čo ty asi nevyužiješ) a jednak je tu variabilný kufor. V prípade prevozu stoličiek aj tak musíš sklopiť zadné sedačky, takže to sa ti zmestí do oboch áut.
Kvalita: Yaris nie je dobre spracovaný -> nájdi si tému o lícovaní. Mne osobne dosť vadí, že vŕzgajú plasty, najmä palubovka a go to hell všetci, čo pred mojou kúpou Yarisa tvrdili, že Yaris nevydá ani hlásku.
Mazdu 2 si pozri sám u predajcu.
Po motorickej stránke bude Toyoťácka 1.3 vychytaná, ale to asi aj 1,3 u Mazdy. Pre jedného max 2 ľudí ten motor stačí.
Cena: Yarisy išli dole (až ma to hnevá). Porovnaj si ale cenníky a výbavy. Pred pol rokom Mazda 2 ponúkala za rovnakú cenu viac.
Bezpečnosť: Yaris je na tom dobre. Osobne by som volil výbavu SOL kvôli ďalším airbagom. Mazda vystužila svoje karosérie o nejaké percentá, takže tiež na tom nebude zle -> pozri si crashtesty euroncap.com.
Facelift: Onedlho by mal prísť nový Yaris, takže ceny pôjdu ešte nižšie. Ale to "onedlho" kedy bude, neviem.
Môj osobný výber z týchto dvoch : Hyundai i30