Koupě Yarisu

vše ohledně modelové řady Yaris
686
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Koupě Yarisu

Příspěvek od 686 »

Zdravím, uvažuju v současnosti o koupi prvního vlastního automobilu - Yarisu 1,3 Tera cool v akci+nejake to prislusenstvi za cca 300K. Najezdim mesicne cca mezi 400-1700 km (1300 dalnice nepravidelne, zbytek mesto) a Yaris mi s Magdou 2 86k vysly nejlepe. Jezdim zpravidla sam, nejvyse ve 2, obcas bych chtel prevezt neco vetsiho jako je treba zidle nebo pocitac.

Mate kdyztak nekdo moznost primo srovnat obe auticka?

Chci se zeptat jak je to s nejakym faceliftem planovanym udajne na Vanoce, co by mel prinest a jestli by se vyplatilo pockat.

Dale kolik se vam tak podarilo ziskat slevu od prodejce, at se nedam lacino. :)

A jake mate zkusenosti s prodejci a servisy v Plzni, Sokolove, ci pobliz.

Diky.
muco
Věčnej rejpal

Re: Koupě Yarisu

Příspěvek od muco »

Myslím si,že ak je cenovo rovnaká mazda ako toyota,tak je to len o tom,v čom sa cítiš lepšie.Treba predovšetkým vyskúšať -skušobnou jazdou.
Myslím si,že je to vec vkusu.Poprípade porovnať aké majú tie dané autá prednosti (napr. posuvné sedadlá v Toyote,velmi priestranné auto i keď sa to navonok nezdá),jedno aj druhé je v podstate spolahlivé(aj keď bohužial,najde sa nejaký kus "nevydareného" kusu... :cry: :cry: :cry: )
S tou cenou sa určite dá hýbať ! Ale k tomu sa možno vyjadria iní-bývajúci okolo teba.

Je tu nejaký ten link(ak si ho ešte nečítal).Ale vieš-to sú dojmy tiež len človeka a môže mať aj iný vkus,takže to ber trochu s rezervou... No tak či onak,chvali rovnako mazdu2 ako toyotu yaris.Aj keď v konečnom dôsledku vysiel ako víťaz fabia,tak preto tento test beriem ako maximálne nadsadenú.Nech sa na mňa nehnevá nikto,ale keď niekto povie,že je pohodlnejšie sedenie je vo fabii,tak na 99% nesedel v Toyote. Nie som proti fabii,no minimalne na zadných sedačkách je velké plus pre yaris,že tam nie je ten debilný tunel v strede.Ale ako píšem-je to len dojem určitých ludí... :wink: :wink:
http://auto.sme.sk/c/3785311/Porovnavac ... encia.html
Naposledy upravil(a) muco dne ned 02.11.2008, 10:02, celkem upraveno 1 x.
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
tomko
Věčnej rejpal

Příspěvek od tomko »

co ti mozeme na tomto fore povedat? len chvalu na yaris-a. ale inak zvaz si dizajn, prve dojmy, skusobnu jazdu,.....spolahlivost,aky je predajca,...a mnohomnoho dalsie veci. ja nelutujem
686
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 686 »

no interier jednoznacne ma lepsi mazda, ty sedacky v yarisu jsou peklo od pohledu, variabilita sedacek a odkladacich prostor vsak mluvi pro yaris...

nevim jak jsou na tom servisy toyoty, ale od znamych s mazdou vim, ze mazda ma v cr silene spatny servisy (coz se mi i potvrdilo na forech)

pred koupi spis planuju nez nicnerikajici zkusebni jizdu si ty auta radsi vypujcit aspon na vikend a vyzkouset
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

No,neviem,či je taká možnosť (ak vylúčim autopožičovňu)...Ak by sa to dalo,určite by som to urobil !

Tie sedačky su naozaj aj podla mňa dosti mizerné,ale mal by sa tento nedostatok aspoň trochu eliminovať kupou dobrých kvalitných poťahov.
Toyota Auris 1.8 hybtid
686
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 686 »

koukal jsem na web a tusim Dajbych tady v Plzni tu ma k prodeji i pujcovnu
borland
Řidič

Příspěvek od borland »

Môj názor:
Priestor: Yaris je väčší asi po všetkých stránkach. Jednak priestor pre zadných pasažierov (čo ty asi nevyužiješ) a jednak je tu variabilný kufor. V prípade prevozu stoličiek aj tak musíš sklopiť zadné sedačky, takže to sa ti zmestí do oboch áut.

Kvalita: Yaris nie je dobre spracovaný -> nájdi si tému o lícovaní. Mne osobne dosť vadí, že vŕzgajú plasty, najmä palubovka a go to hell všetci, čo pred mojou kúpou Yarisa tvrdili, že Yaris nevydá ani hlásku.
Mazdu 2 si pozri sám u predajcu.

Po motorickej stránke bude Toyoťácka 1.3 vychytaná, ale to asi aj 1,3 u Mazdy. Pre jedného max 2 ľudí ten motor stačí.

Cena: Yarisy išli dole (až ma to hnevá). Porovnaj si ale cenníky a výbavy. Pred pol rokom Mazda 2 ponúkala za rovnakú cenu viac.

Bezpečnosť: Yaris je na tom dobre. Osobne by som volil výbavu SOL kvôli ďalším airbagom. Mazda vystužila svoje karosérie o nejaké percentá, takže tiež na tom nebude zle -> pozri si crashtesty euroncap.com.

Facelift: Onedlho by mal prísť nový Yaris, takže ceny pôjdu ešte nižšie. Ale to "onedlho" kedy bude, neviem.

Môj osobný výber z týchto dvoch : Hyundai i30 :wink:
Toyota Yaris NG | 1.3 VVT-i | SOL | 1G3 | Popoluška
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

Alebo ešte lepšie- počkaj si-ak ti to nesúri...keď už je tá svetová kríza-aj v telke odporúčal jeden redaktor-analitik,počkať s kúpou áut (a nie len áut)...pôjdu dole a vraj je to docela v blízkej budúcnosti...osobne si myslím,že max.3 mesiace a budeme ti potom všetci závidieť :lol: :lol: :lol:
Ale to je môj názor :wink:

To borloand : Nie je niekde foto nového yarisa? ak poznáš nejakú stránku-hoď sem link.Ja som hladal,ale nič so nenašiel :cry: :cry:
Toyota Auris 1.8 hybtid
686
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 686 »

motory maji oba +- stejny, u ty mazdy me extremne stve ta cena ta 1,3 TE je za 324K, navic nejaky prislusenstvi a jsem na cene ceedu... navic zustatkova hodnota jednoznacne mluvi pro toyotu.

jestli mate nekde nejaky infa o novym yarisu, sem s nima :) ja to planuju koupit asi nejdrive na zacatku prosince-konec ledna takze by me nemalo nastvalo si koupit tu toyotu treba tyden pred slevama ci faceliftem
Jojo
Navigátor

Příspěvek od Jojo »

Ohľadne faceliftu som našiel iba zopár fotiek,bez žiadnej výraznej zmeny,trošku tie predné svetlá,posúďte sami :D

http://globalmotors.net/2009-toyota-yar ... t-spotted/
Toyota Yaris NG 1.3 Terra Cool 1F8
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

Haldal som aj ja-neviem,či je to ten náš-europský,ale je iný...Tam som taký rozdiel nevidel,ale na týchto stránkach je to už teda o niečom inom.Hlavne sa mi zdá,že je viac verzií a docela sa odlišujú od seba .Čo som si aj všimol,že aj -pri detaile na rádio-je vidieť,že je palubka z iného materialu.No či bude lepší,to sa uvidí...8)

http://www.toyota.com/yaris/photo-gallery.html

http://consumerguideauto.howstuffworks. ... aris-4.htm

P.S. myslím si, že je yaris II "kompaktnejší" a na novom -aspoň mne -sa nepáči to krídlo.Zdá sa mi velké na to malé auto..-nie?? :? :?
Toyota Auris 1.8 hybtid
686
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 686 »

tak jsem zjistil ze ceed zase dali do nejake akce a snizil cenu o par desitek tisic a vzhledem k tomu ze mam prodejce 200m od baraku, to auto se mi pri projizdce libilo, tak to yaris bude mit hodne tezky presvedcit o svych kvalitach
Marty
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marty »

Pokud bych srovnával designově, tak bych já osobně volil Mazdu. V té světlé zelené metalíze :)
Obrázek
'06 Mazda 6 2.0 MZR-CD 105kW
ex '97 Corolla AE111L 4A-FE 81kW
tomko
Věčnej rejpal

Příspěvek od tomko »

686 píše:tak jsem zjistil ze ceed zase dali do nejake akce a snizil cenu o par desitek tisic a vzhledem k tomu ze mam prodejce 200m od baraku, to auto se mi pri projizdce libilo, tak to yaris bude mit hodne tezky presvedcit o svych kvalitach
ale pri kii musis pocitat s dielenskym spracovanim takym aky je. to radsej tu mazdu
borland
Řidič

Příspěvek od borland »

Tomko; tu si Kiu nevidel ani z dialky, ze? Praveze dielensky je na tom velmi dobre. Tu sa ma Toyota co ucit. Ved si tie ceedy skuste aspon pozriet, kym nieco napisete omg :roll:
Toyota Yaris NG | 1.3 VVT-i | SOL | 1G3 | Popoluška
Odpovědět

Zpět na „Yaris“