E11-HTB - teklo vám někdy do kufru?

vše ohledně modelové řady Corolla
Michal_F6
Věčnej rejpal

E11-HTB - teklo vám někdy do kufru?

Příspěvek od Michal_F6 »

.. nedávno jsem zjistil nemilou věc a sice, že mám vlhký koberec na levé straně kufru. Nevím, kde se tam ta voda vzala, ale vypouštěl jsem ji zátkou v rezervě (takže ji nebylo zase tak málo). Netušíte, kde může být zakopaný pes? Je to pouze na levé straně a řekl bych, přesně nad kolem. na 90% si myslím, že to nejsou 5-té dveře nebo okno, ale úplně jistý si být nemůžu.
co myslíte?
E12 1.6 VVTi combi, Linea Sol - wife's car
Avensis 2.2 D4D 110 kw - my car
Ducati Monster 821 - fun
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

bracha ma to samy v celice - jednu stranu mokrou - kudy se to tam dostane jsem nenasel
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
Rampa89
Věčnej rejpal

Příspěvek od Rampa89 »

Jednoduchej test může být, že někoho zavřeš do kufru - jestli nenecháš sebe, a auto umeješ ručně/necháš projet myčkou, s baterkou v ruce bys to místo odhalit mohl.

U toyoty sem se s tím ještě nesetkal, ale dělává to těsnění kolem víka, to můžeš namazat silikonovým olejem, pak to může být v některých případech i kolem zadního světla, což u corolly není tak pravděpodobný.
Holomek!
Michal_F6
Věčnej rejpal

Příspěvek od Michal_F6 »

no takhle, ja jsem takovy maly test delal. Vsechno jsem to do sucha vytrel a vytahl vcetne koberce ven. Pak jsem to dukladne nejakou dobu projizdel zvenku vapkou, ale vevnitr bylo sucho. Kdyz jsem to po nejake dobe zase kontroloval (mezitim prselo a i jsem v desti jezdil), tak se mi zdalo, ze bylo vlhko pod plastem na leve strane (jak je podbeh). Proto jsem puvodne myslel, jestli to nejde odtamtud. TEn plast se mi zatim cely vyndavat nechtelo, musel bych toho celkem dost rozebrat.
Ducati Monster 821 - fun
Rampa89
Věčnej rejpal

Příspěvek od Rampa89 »

Na levé straně pod nárazníkem je odvětrávání přetlaku kabiny - když zavíráš dveře tak aby to šlo líp a tak... je to taková plastová mřížka s gumovýma zástěrkama, tak je možný, že by šla voda tama, ale to holt musíš rozdělat a podívat se.....
Holomek!
arcci
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od arcci »

mě teklo do kufru přes pravé světlo, utěsnil jsem to silikonem a od té doby je to OK
arcci
corolla EE111 HB ; 1,3 4E-FE 99; 63 kW/5400
Honda JAZZ 1,4 / 73 kW ;i-VTEC 2009
cipis
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cipis »

Taky jsem kdysi objevil vodu v kufru, v díře na rezervu, po zvlášť vydatných deštích. Řešil jsem to tak, že jsem oddělal ten gumový špunt, aby ta voda mohla odtékat :-)
Toyota Starlet 1,3l EP82 (r.v. 92) 55kW 2E-E šedá (moje)
Toyota Starlet 1,3l EP82 (r.v. 93) 55kW 2E-E červená (ségra)
IFA Multicar M25 sklopka (r.v. 84) 33kW, 2l diesel (moje)
PerryCZ
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PerryCZ »

Ja v corolle mam takovou prihradku na prave strane v kufru, je to takova vanicka asi pro lekarnicku ci tak neco a pak je tam síťka.... tak v te vanicce sem nasel, uz dvakrat vodu... a uschla voda jak to tekhlo byla videt od te diry co se meni zarovky na zadnich svetlech... Ale nic sem stim nedelal a uz to netece.
Toyota Celica 2.0 GT
Toyota Celica 2.0 GT na dily - http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... 21&t=33639
Toyota Corolla 1.3 16V na dily - http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... 21&t=35106
Michal_F6
Věčnej rejpal

Příspěvek od Michal_F6 »

no já jsem měl původně taky podezření na 5-té dveře, ale v tom případě bych čekal ,mokrý koberec někde u hrany. Asi mi nezbude nic jiného než sundat celu tu plastovou výplň kufru na levé straně. Pak bych mohl mít přístu i ke světlům a případně je obtáhnout silikonem. Nic jiného mě bohužel nenapadá. :roll:
Ducati Monster 821 - fun
arcci
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od arcci »

nemusíš nic sundavat, otevři ten plastovej kryt na boku, potom povol dva (možná tři ) šroubky (asi spíš matky), odpoj kabely a máš světlo venku. Je tam těsnění s pěnové gumy okolo něj jsem omáznul silikon a přišrouboval jsem to zpět..., od té doby (cca 3 roky) mám kufr suchej , jinudy než světlem to tam téct nemůže....
arcci
Michal_F6
Věčnej rejpal

Příspěvek od Michal_F6 »

arcci píše:nemusíš nic sundavat, otevři ten plastovej kryt na boku, potom povol dva (možná tři ) šroubky (asi spíš matky), odpoj kabely a máš světlo venku. Je tam těsnění s pěnové gumy okolo něj jsem omáznul silikon a přišrouboval jsem to zpět..., od té doby (cca 3 roky) mám kufr suchej , jinudy než světlem to tam téct nemůže....
no tak to je řešení jenom pro případ, že chci vyndat světlo.. ale já má právě pocit, jako by tam teklo z boku nebo možná ze spodu od podběhu? Nevím jestli je to vůbec možné, proto bych to chtěl zkouknout.
Ducati Monster 821 - fun
CharlieCh
Věčnej rejpal

Příspěvek od CharlieCh »

Toto téma se tu už řešilo, pokud mě paměť neklame a byly tam i nějaké poznatky, takže doporučuju zkusit vyhledat. Jako klíčové bych hledal slovo akvárko, nebo akvárium, líp si fakt nepamatuju.
Toyota Yaris Blue 2004 1.0 VVTi 48 kW 5D
Toyota Corolla E10 1996 1.6 16V 84kW 3D
arcci
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od arcci »

Michal_F6 píše:
arcci píše:nemusíš nic sundavat, otevři ten plastovej kryt na boku, potom povol dva (možná tři ) šroubky (asi spíš matky), odpoj kabely a máš světlo venku. Je tam těsnění s pěnové gumy okolo něj jsem omáznul silikon a přišrouboval jsem to zpět..., od té doby (cca 3 roky) mám kufr suchej , jinudy než světlem to tam téct nemůže....
no tak to je řešení jenom pro případ, že chci vyndat světlo.. ale já má právě pocit, jako by tam teklo z boku nebo možná ze spodu od podběhu? Nevím jestli je to vůbec možné, proto bych to chtěl zkouknout.
Myslim, že vyndat světlo je ten nejjednodušší test co můžeš udělat, ale jestli chceš rozebrat půl auta, abys zjistil, že je to světlem tak ti v tom samozrejme nemůže nikdo bránit
arcci
Tonda
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tonda »

CharlieCh píše:Toto téma se tu už řešilo........ Jako klíčové bych hledal slovo akvárko, nebo akvárium, líp si fakt nepamatuju.

Pamatuješ si dobře.Je to tu řešeno už mockrát.Třeba tady:
:wink: http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... 8i+++kufru
Vždy to skončilo tak,že teklo pod zadním světlem. Jsou přilepený na tzv čertím hovnu (něco jako plastelin) takže časem někde povolí a je problém.Já oddělat obě dvě světla a zjistil,že za řidičem to "čertí hovno" bylo úplně rozpadený a skoro nic tam z něj nezůstalo-kdežto za spolujezdcem bylo jako nové.Vyřešil jsem to tak,že jsem to nalepil na klasický černý silikon a je po problému. U těchto aut je opravdu nedořešený obtíkání vody kolem světel-prakticky teče až kolem toho tmelu a stačí dírka a teče do kufru.Viděl jsem to už u E9,E10 i E11 takže je to skutečně problém,který čeká každýho. A jak to časem skončí? Takhle: http://toyoty.nolimit.cz/image/6195489 :lol: :mrgreen:
MADE IN JAPAN - žádný sOpel ...
Marty
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marty »

Nestraš!!! :shock:
Obrázek
'06 Mazda 6 2.0 MZR-CD 105kW
ex '97 Corolla AE111L 4A-FE 81kW
Odpovědět

Zpět na „Corolla“