Prozraďte mi někdo,
Prozraďte mi někdo,
jestli jste naleli do D-4Dčka (81kW 2001) motorový olej s nízkou viskozitou a třením. Přečetl jsem si celé fórum a k ničemu jsem nedospěl. Chci tam nalet Halvoline Energy 5W-30 se specifikací B1 a nevím jestli je to rozumné. Měl by splňovat Klasifikaci API CE. Prozatím jsem na vážkách, ale ve čtvrtek jsem objednaný na dílnu, tak to musím rozlousknout.
Toyota Avensis 2.0 D-4D kombi
Toyota Starlet 1.5D
Toyota Starlet 1.5D
Re: Prozraďte mi někdo,
A co takhle tam nalit to co specifikuje vyrobce? Typ oleje je vzdy velmi presne urceny v dokumentaci k vozu.Salat píše:jestli jste naleli do D-4Dčka (81kW 2001) motorový olej s nízkou viskozitou a třením. Přečetl jsem si celé fórum a k ničemu jsem nedospěl. Chci tam nalet Halvoline Energy 5W-30 se specifikací B1 a nevím jestli je to rozumné. Měl by splňovat Klasifikaci API CE. Prozatím jsem na vážkách, ale ve čtvrtek jsem objednaný na dílnu, tak to musím rozlousknout.
Toyota Avensis 2.0VVT-i T25
kuze + velka navi + xenony = zakladni vybava nenarocneho ridice
kuze + velka navi + xenony = zakladni vybava nenarocneho ridice
Ne!!! Už jsem to včera důkladně prostudoval a zjistil jsem totéž. Každému co jeho jest, motoru především. Člověk nesmí věřit všemu, co mu někdo chce nakukat, ale je to první moje výměna oleje v tomto motoru, tak to je třeba dobře vybrat. Pokud se mi to potom bude zdát v poho, tak je třeba u toho zůstat.
Toyota Avensis 2.0 D-4D kombi
Toyota Starlet 1.5D
Toyota Starlet 1.5D
No já měnil minulý týden,sháněl jsem všude možně abych ušetřil a nakonec jsem tam dal taky co se tam celou dobu lilo.SHELL HELIX plus 5w40.Malinko mě překvapilo množství co se má lít,píšou 6,4 litru.Tak jsem koupil 6l (na měrce jsem na MAX) a olejový filtr a byl jsem někde okolo 2500 Kč. 

Toyota Avensis combi 2002 2.0 D4-D
Ještě jsem k olejům našel jedno vyjádření. Je to pro váhavé, kde jsme rozebírali, zda přejít z 5W na 10W. Takže v uvedeném článku http://www.oleje.cz/index.php?left=main ... nky_mytus6
je to poslední věta v posledním odstavci (spotřeba paliva).
Aspoň už taky bude mít dost lidí jasno ve viskozitách
Protože co se tu člověk občas dočte za fámy ohledně olejů je drsný.
je to poslední věta v posledním odstavci (spotřeba paliva).
Aspoň už taky bude mít dost lidí jasno ve viskozitách

Protože co se tu člověk občas dočte za fámy ohledně olejů je drsný.
Ave 2002 - zlatá metal, liftback