Prozraďte mi někdo,

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
Salat
Navigátor

Prozraďte mi někdo,

Příspěvek od Salat »

jestli jste naleli do D-4Dčka (81kW 2001) motorový olej s nízkou viskozitou a třením. Přečetl jsem si celé fórum a k ničemu jsem nedospěl. Chci tam nalet Halvoline Energy 5W-30 se specifikací B1 a nevím jestli je to rozumné. Měl by splňovat Klasifikaci API CE. Prozatím jsem na vážkách, ale ve čtvrtek jsem objednaný na dílnu, tak to musím rozlousknout.
Toyota Avensis 2.0 D-4D kombi
Toyota Starlet 1.5D
Duchy
Navigátor

Re: Prozraďte mi někdo,

Příspěvek od Duchy »

Salat píše:jestli jste naleli do D-4Dčka (81kW 2001) motorový olej s nízkou viskozitou a třením. Přečetl jsem si celé fórum a k ničemu jsem nedospěl. Chci tam nalet Halvoline Energy 5W-30 se specifikací B1 a nevím jestli je to rozumné. Měl by splňovat Klasifikaci API CE. Prozatím jsem na vážkách, ale ve čtvrtek jsem objednaný na dílnu, tak to musím rozlousknout.
A co takhle tam nalit to co specifikuje vyrobce? Typ oleje je vzdy velmi presne urceny v dokumentaci k vozu.
Toyota Avensis 2.0VVT-i T25
kuze + velka navi + xenony = zakladni vybava nenarocneho ridice
Salat
Navigátor

Příspěvek od Salat »

Protože bych mohl prý ušetřit PHM a doporučují mi ho.
Toyota Starlet 1.5D
Matik
Navigátor

Příspěvek od Matik »

Dal bych tam to, co doporučuje výrobce. A případná úspora PHM by byla podle mě minimální, ne-li čistě psychologická :D
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

přesně tak, upsora pokud bude řádově v setinkách litru tak skutečne nevyváží případné poškození motoru. Lehkoběžný olej také znamená nižší hustotu -> olejové čerpadlo dává jiný tlak oleje atd.. riskneš to ??
Salat
Navigátor

Příspěvek od Salat »

Ne!!! Už jsem to včera důkladně prostudoval a zjistil jsem totéž. Každému co jeho jest, motoru především. Člověk nesmí věřit všemu, co mu někdo chce nakukat, ale je to první moje výměna oleje v tomto motoru, tak to je třeba dobře vybrat. Pokud se mi to potom bude zdát v poho, tak je třeba u toho zůstat.
Toyota Starlet 1.5D
pheliss
Člen Týmu

Příspěvek od pheliss »

No já měnil minulý týden,sháněl jsem všude možně abych ušetřil a nakonec jsem tam dal taky co se tam celou dobu lilo.SHELL HELIX plus 5w40.Malinko mě překvapilo množství co se má lít,píšou 6,4 litru.Tak jsem koupil 6l (na měrce jsem na MAX) a olejový filtr a byl jsem někde okolo 2500 Kč. :lol:
Toyota Avensis combi 2002 2.0 D4-D
Petr N.
Navigátor

Olej

Příspěvek od Petr N. »

Používám taky 5W40 podle výrobce se tam má vejít jak píšeš 6,4l což se mi zdálo oproti jiným docela dost, ale já tam víc jak 6l nedostal a to už jsem měnil podruhé!!! :?:
Fikus
Manager Týmu

Příspěvek od Fikus »

Ještě jsem k olejům našel jedno vyjádření. Je to pro váhavé, kde jsme rozebírali, zda přejít z 5W na 10W. Takže v uvedeném článku http://www.oleje.cz/index.php?left=main ... nky_mytus6
je to poslední věta v posledním odstavci (spotřeba paliva).
Aspoň už taky bude mít dost lidí jasno ve viskozitách :lol:
Protože co se tu člověk občas dočte za fámy ohledně olejů je drsný.
Ave 2002 - zlatá metal, liftback
Odpovědět

Zpět na „Avensis“