Celica Carlos Sainz, prosím o rady

vše ohledně modelové řady Celica
Mizi
Člen Týmu

Celica Carlos Sainz, prosím o rady

Příspěvek od Mizi »

Zdravim všechny, potřebuju radu. Mám možnost koupit cecilku 5.gen, edice Carlos Sainz. Problém je v tom, že je zadřená. Zajímala by mě přibližná cena repase motoru, turbo by mělo být v pořádku. Jsem zvědavej na vaše názory, koupit, nekoupit....Cena je asi 40 tisíc.
Dál bych potřeboval vědět odlišnosti týhle cecilky, aby to nebyla "obyčejná" GT-Four s kapotou a nárazníkem z CS...
gabko24
Věčnej rejpal

Příspěvek od gabko24 »

no ak by som mal ja moznost, urcite by som isiel do toho... CS je nadhera, to je vrchol techniky v tych rokoch...

naj odlisnosti? velmi velmi jednoduche, proste musi mat IC water to air. a nie air to air. takze ak pod kapotou zbadas vymennik vody (namiesto klasickeho ic z obyc turboverzie), tak je to carlos. a ma mat samosvorny diferencial, co asi tazko spoznat, kym nejazdi. a chladice ma mat jeden klasicky na vodu a chladenie motora, jedne vodny na chladenie vzduchu, mozno na klimu a chladic oleja. tot vsetko...
nemal som cs, ale tieto rozdiely by tam mali byt.. mozno vie niekto aj presnejsie, ja sa moc nevyznam.
ex: celica 5gen 3S-GE cervena
ex: celica 5gen 3S-GE cierna facelift
ex: 6gen 3s-ge 3gen :-)
IS 300
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

Taky by CS melo mit v interieru stitek s vyrobnim cislem, s tim IC je to tak jak pise gabko - pokud uvidis na chladici nad motorem ze je zakratej a je tam vicko na nalevani kapaliny tak je to CS , pokud tam bude jenom chladic bez krytu tak to bude turbo ,

repase motoru - podle toho co vsechno bude v haji - pokud to je klika - tak jestli jde prebrousit nebo jestli se musi sehnat nova , nebo je to horsi , dale kdyz uz v tom budes - tesneni , novy srouby , loziska - vsechno radsi drazsi a znackove , pak taky nejlepe vymenit rozvody, spojku

cenu ti nikdo nerekne predem , nez to otevres vzdycky jenom hadas, a taky zalezi kolik si kdo veme za praci

pokud to nekoupis , tak tu nabidku sem nahod - nejaci blazni by se tu nasli mozna
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
gabko24
Věčnej rejpal

Příspěvek od gabko24 »

ak si vezmes cenu 40tis a hodis do toho dalsich 100tis korun, bude to kara ako lusk :-) snivam o takej stale :wink:
IS 300
DrGis
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DrGis »

rozdíly jsou i v dílech karoserie, které se mimochodem velice špatně shání, těch aut tu moc není, celkově jich bylo vyrobeno 5 tis. ks
- jiná kapota motoru oproti 4wd verzi - s dírou (stejná jak u 6g GT-Four) a ne náfukem jak mají imprezy
- širší blatníky
- jiný přední spojler, možná i zadní
TOYOTA CELICA ST205
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

DrGis píše:rozdíly jsou i v dílech karoserie, které se mimochodem velice špatně shání, těch aut tu moc není, celkově jich bylo vyrobeno 5 tis. ks
- jiná kapota motoru oproti 4wd verzi - s dírou (stejná jak u 6g GT-Four) a ne náfukem jak mají imprezy
- širší blatníky
to ale nevyvraci tuhle vetu: aby to nebyla "obyčejná" GT-Four s kapotou a nárazníkem z CS...

:wink:
ja_ma
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ja_ma »

DrGis píše:rozdíly jsou i v dílech karoserie, které se mimochodem velice špatně shání, těch aut tu moc není, celkově jich bylo vyrobeno 5 tis. ks
- širší blatníky
No blatniky maji stejne... hlavni rozdily jsou, jina RJ, auto by melo byt lehci, i kdyz nevim jak toho docilili (neco jsem cetl ze tam byl pouzit hodne hlinik), samosvor, tuzsi a malinko jiny podvozek,IC water to air, jiny vyfuk, jina prevodovka a jinci turbo (je to ct26, ale nasel jsem tohle: ceramic compressor wheel in the turbo)..

No proste king carlos 8) :wink:
Obrázek
sold..TOYOTA CELICA turbo4wd
sold..SUBARU IMPREZA WRX
GOLF V TDI no smoke no power...
gabko24
Věčnej rejpal

Příspěvek od gabko24 »

Pavo.B. píše:
- širší blatníky
to ale nevyvraci tuhle vetu: aby to nebyla "obyčejná" GT-Four s kapotou a nárazníkem z CS...

:wink:
spravna poznamka.. chcel som reagovat, ale reku kaslem nato, snad to drgis len neprecital cele :-) a blatniky su rovnake!toje tiez fakt
IS 300
Mizi
Člen Týmu

Příspěvek od Mizi »

Dík za info, už jsem zas o kousek chytřejší. Zítra bych měl mít kopii techničáku, takže VINkem rozlousknu, jestli je to CS nebo ne. Zatim jsem jí totiž neviděl,jen pár špatnejch fotek z mobilu...
elviiis
Manager Týmu

Příspěvek od elviiis »

karlos má jinou kastli jak bylo zmíněno je širší dělali se i obyč gt 4 širší ale myslím že nešli do evropy... štítek před řadičkou samosvor na zadní nápravě jak bylo zmíněno tak ic na motoru o odlehčení kastle nevím a hliníku jsem si taky nevšiml... váha je 1400kg , zadní nárazník je totožny ale přední je jiný stejně jako kapota chladič motorového oleje cs nemá ale má chladič oleje v převodovce ale ten má řekl bych i gt4... jiank jak bylo řečeno pokud má hezkou kastli tak 40je v poho.. dáš do toho 100 - 150tis a máš super káru...
Carlos Sainz limited 2468/5000
Keeek
Věčnej rejpal

Příspěvek od Keeek »

Ted´jsem si prohlížel typovou knížku k Celice 180/2 a není mi z ní jasné,že by CS bylo karosériově širší než standardní Four...
TA40,1UZF(G)E
ST185,3SGTE
LS400,1UZFE
LS400,1UZFE
Ducati Monster S4R
Ducati 900 SS
Spondon Yamaha 1200 turbo
"Nejsem už tak malý,abych si kupoval obyčejná auta..."
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

napriklad Garfield ma gt4 s vypouklejma blatnikama :wink:
elviiis
Manager Týmu

Příspěvek od elviiis »

Keeek píše:Ted´jsem si prohlížel typovou knížku k Celice 180/2 a není mi z ní jasné,že by CS bylo karosériově širší než standardní Four...
i některé typy standartní gt4 mněli širší kastli...
Carlos Sainz limited 2468/5000
DrGis
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DrGis »

celica 185 byla ctyrkola s oznacenim:
1) Toyota celica turbo 4wd (obyc)
2) Toyota celica (neco) CS
Kde furt berete označení GT-Four, které má až řada 205?
Jinak šířka karoserie je dle mě u 4wd a CS stejná - nafouklé byly prostě čtyřkolky, na rozdíl od následné generace.
TOYOTA CELICA ST205
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

hlavne ze vime o cem je rec, ja taky vim ze nema oznaceni gt4 ale stejne ji tak rikam - libi se mi to vic nez 4wd, navic GT je to porad takze by se tomu dalo rikat gt-4wd :D
Odpovědět

Zpět na „Celica“