Já psal také rovnou přímo do Bruselu, nicméně mi odpověděla Toyota Czech a asi 14 dnů nato mi z Bruselu psali, zda mě Toyota Czech kontaktovala a zda jsou věci nějakým způsobem v pohybu .saab píše:Já do Toyoty ohledně tohoto problému psal a bylo mi řečeno (resp. odepsáno), že standardní záruka je 3 roky a pokud by došlo k tomuto problému bude případná oprava posuzována individuálně případ od případu a že pokud jim pošlu VIN, tak mi technici sdělí zda je konkrétní vůz náchylnější na způsob používání a provozování.boboo píše:Na můj oficiální dotaz spotřeba motorového oleje,mi bylo z Toyota Motor Czech sděleno,že o žádném takovém problému nevědí,nějaká bezplatná výměna bloku motoru,pokud není vůz v záruce,nepřichází v úvahu.Nějaká zmínka o ovalitě,eventuelně o vytipování série motorů,které trpí touto vadou , žádná.
Tak nevím,kdo si tady vymýšlí .....................
Já posílal svůj dotaz přes centrálu v Bruselu
1.8 VVT-i výrobní vada motoru
- Tequilla
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Toyota Yaris 1.0, 1. gen. alias Pracant...prodáno do Jižních Čech, RIP
Toyota MR2 Mark III alias Mrcha
Toyota FJ Cruiser alias Můj sen
http://mr2.tequilla.cz
Peugeot 307 SW alias Pracovní realita ze žabožroutova
Toyota MR2 Mark III alias Mrcha
Toyota FJ Cruiser alias Můj sen
http://mr2.tequilla.cz
Peugeot 307 SW alias Pracovní realita ze žabožroutova
Řeknu ti...no vlasně i ostatním,protože to tady ještě nikdo nenapsal,jak spolehlivě poznáš,jestli je u tvého motoru vyměněn polomotor,protože podle servisky,to nezjistíš.Je to jednoduché původní motory,které měli sklon žrát olej mají náplň oleje v motoru 3,6l a ty u nichž byl vyměněn polomotor už mají náplň 4,2l,takže to lehce pozná každý při výměně oleje.Karel Danda píše:Takže když to shrneme, tak to chce výborný olej, který dobře čistí motor , nevytáčet ho zbytečné do červeného pole a nemít moc najeto. Já mám 94 tis. a zatím pohoda, uvidíme co to udělá, až bude přes 100 tis. a dále. (Zatím to beru tak , že mám origo motor bez úprav, ale nevím to jistě, je to dovezeno z D a v papírech o tom nic není ).
Toyota Avensis 1.8 VVT-i,kombi,r.v.2001
Toyota Avensis 1.8 16V,kombi,r.v.1998 (ex)
Toyota Corolla 1.4 XLi,16V EFi,kombi,r.v.1996 (ex) 2x
Toyota Corolla 1.3 XLi,12V,kombi,r.v.1990 (ex)
- Karel Danda
- Řidič
Tuhle informaci mám od kamaráda vedoucího servisu přímo v Toyotě a potvrdil to i mechanik,který už bloky motoru měnil.Taky říkal,že se ta závada nemusí nutně projevit,záleží na hodně okolnostech,hlavně jak s tím autem kdo jezdí (případně jezdil,protože většina jsou dovozy),jaký tomu dával olej a tak.Jezdí k nim běžně i auta s 1.8VVT-i,co mají nalítáno přes 250tis,blok vyměněný nemají a olej nežerou.
Toyota Avensis 1.8 VVT-i,kombi,r.v.2001
- Karel Danda
- Řidič
Ještě jsem k olejům našel jedno vyjádření. Je to pro váhavé, kde jsme rozebírali, zda přejít z 5W na 10W. Takže v uvedeném článku http://www.oleje.cz/index.php?left=main ... nky_mytus6
je to poslední věta v posledním odstavci (spotřeba paliva).
Aspoň už taky bude mít dost lidí jasno ve viskozitách
je to poslední věta v posledním odstavci (spotřeba paliva).
Aspoň už taky bude mít dost lidí jasno ve viskozitách
Ave 2002 - zlatá metal, liftback
Vážení přátelé Toyot. Když jsem zakládal toto vlákno, netušil jsem, že dopadnu s motorem tak mizerně (stačí ho celé projet a je v něm má kompletní zkušenost).
Naposledy upravil(a) Fikus dne čtv 31.05.2012, 14:33, celkem upraveno 1 x.
Ave 2002 - zlatá metal, liftback
- Karel Danda
- Řidič
Dufam, ze je to preklep a ze si myslel 0.2l / 1000 km...Fikus píše:Tedy k tomu přípravku. Spotřeba oleje se mi ustálila tak na 0.2l / 100 km. Jsem s tím smířen a jiné zásahy do motoru dělat nebudu (jako výměna kroužků apod.) Přeci jen dolévání oleje je nejlevnější. Chce to jen hlídat tu svou hranici.
Tato výrobní vada motoru se týká i 1.6 VVTi, u mě se projevila a tak jsem ještě v záruční době naklusal do servisu. Vyměnili mi komplet polomotor, co jsem koukal na papírech tak oprava za 70 000 Kč, naštěstí všechno uznali na garanci a tak jsem neplatil ani korunu a dokonce mi auto zdarma umyli. Teď auto nežere ani kapku oleje.