Motor flusá olej z pod víčka
Motor flusá olej z pod víčka
Ahoj lidi,jsem tady nový,a byl jsem se mrknout na jednu toyotu-rok 98,model E11,kulatý světla,kombi,motor 1,4 4A-FE
A teď k věci-motor šlapal celkem hezky,nedejchal,nic,voda o.k,ale motor se zahřál během cca 10 minut běhu na volnoběh,rychle mu spadly otáčky na cca 600 ot/min,a po ohřátí byla díra v plynu.To by bylo ještě všechno dobrý,ale problém byl v tom,že mne napadlo se mrknout ohřátému motoru pod kapotu-s ohřátím začal dýchat,ale nijak hrozně,ale potom přišel šok-při mírném protůrování šel v poho,ale najednou začal flusat olej,a ohodil mi ruku kapkami z pod víčka nalévání oleje.
Nevěřil jsem,utřel ruku,a zkusil to ještě jednou-přidal jsem plyn,pustil,otáčky spadly normálně,a najednou taková menší sprška od víka vetnilů-chvilku to flusalo,a pak zase normální.
Je mi jasné,že ten motor je kantáre,ale pořád si říkám,čím to je?
A hlavně mi není jasné,jak toto někdo dokázal u relativně mladého auta-naše prababička z roku 89(jak píšu v inzerci)měla namotáno určitě mnohem víc,ale tohleto nedělala.
BYlo to po prvním majiteli-firma,kupováno v praze,párkrát to bylo na servisní kontrole,a pak najednou toto,má najeto 250 000km,kterým věřím,v bazaru je to auto nuceně,zabavené.
A ještě jedna otázka-dá se sehnat za rozumnou cenu motor,převodovka apod?Takhle je to auto neprodejné,ale myslel jsem třeba kdyby šlo za 20,tak jestli by stálo za to do něj shánět motor,popřípadě převodovku,kdyby byla K.O.
A teď k věci-motor šlapal celkem hezky,nedejchal,nic,voda o.k,ale motor se zahřál během cca 10 minut běhu na volnoběh,rychle mu spadly otáčky na cca 600 ot/min,a po ohřátí byla díra v plynu.To by bylo ještě všechno dobrý,ale problém byl v tom,že mne napadlo se mrknout ohřátému motoru pod kapotu-s ohřátím začal dýchat,ale nijak hrozně,ale potom přišel šok-při mírném protůrování šel v poho,ale najednou začal flusat olej,a ohodil mi ruku kapkami z pod víčka nalévání oleje.
Nevěřil jsem,utřel ruku,a zkusil to ještě jednou-přidal jsem plyn,pustil,otáčky spadly normálně,a najednou taková menší sprška od víka vetnilů-chvilku to flusalo,a pak zase normální.
Je mi jasné,že ten motor je kantáre,ale pořád si říkám,čím to je?
A hlavně mi není jasné,jak toto někdo dokázal u relativně mladého auta-naše prababička z roku 89(jak píšu v inzerci)měla namotáno určitě mnohem víc,ale tohleto nedělala.
BYlo to po prvním majiteli-firma,kupováno v praze,párkrát to bylo na servisní kontrole,a pak najednou toto,má najeto 250 000km,kterým věřím,v bazaru je to auto nuceně,zabavené.
A ještě jedna otázka-dá se sehnat za rozumnou cenu motor,převodovka apod?Takhle je to auto neprodejné,ale myslel jsem třeba kdyby šlo za 20,tak jestli by stálo za to do něj shánět motor,popřípadě převodovku,kdyby byla K.O.
možná by v první fázi stačilo nové víčko oleje, ovšem jestli ten motor pod víko tlakuje moc tak jsou zakarbonované a ucpané kanály v důsledku nejspíš zanedbaných výměn oleje. Jsou různé přípravky na propláchnutí motoru a uvolnění usazenin, ale výsledek většinou nic moc. Taky nesmí být moc řídký olej - do staršího motoru jedině 10W a více. 5W do nového a 0W je v našem klimatu pro většinu motorů zvěrstvo...
V další fázi bych asi zkusil spíš generálku tohohle motoru, to aspon vim co mám. Když seženeš na vraku jiný motor je to vždycky zajíc v pytli..

V další fázi bych asi zkusil spíš generálku tohohle motoru, to aspon vim co mám. Když seženeš na vraku jiný motor je to vždycky zajíc v pytli..
Noo,tak dobrý uvolňovač mám,znám a pužívám-bishop,mám ověřeno,že ten uvolní všechno
Já jsem spíš myslel,že to flusnutí je způsobeno např.špatným spodkem motoru,nebo poškozeným blokem,že je tam škrábanec,a tlak vyhodí ten olej ven.Myslel jsem,že je to znakem nějaké vážné vady motoru.
Nenapadá mne jiné vysvětlení,než že se někde udělá vůle,a tlak ten olej vyhodí nahoru.
Fakt je že ten olej je fakt humusák,jako řidší vazelína.
Tím myslíš,že by ten motor nemusel být až tak ztracenej?
Abysme si rozuměli,víčko je v pořádku,v tom problém není,problém je,že to vůbec takhle hází olej já víčko měl sundané,a zkoušel kolik to dejchá,a nejdnou to na mne plivlo,vím že pokud toto dělá diesel,je to důvod k panice,neboť je motor v perdeli
Já jsem spíš myslel,že to flusnutí je způsobeno např.špatným spodkem motoru,nebo poškozeným blokem,že je tam škrábanec,a tlak vyhodí ten olej ven.Myslel jsem,že je to znakem nějaké vážné vady motoru.
Nenapadá mne jiné vysvětlení,než že se někde udělá vůle,a tlak ten olej vyhodí nahoru.
Fakt je že ten olej je fakt humusák,jako řidší vazelína.
Tím myslíš,že by ten motor nemusel být až tak ztracenej?
Abysme si rozuměli,víčko je v pořádku,v tom problém není,problém je,že to vůbec takhle hází olej já víčko měl sundané,a zkoušel kolik to dejchá,a nejdnou to na mne plivlo,vím že pokud toto dělá diesel,je to důvod k panice,neboť je motor v perdeli

já měním olej max. po 15tis. a ty longlife výměny jsou podle mě zlomyslnost výrobců (chtějí aby auto šlo po 200tis. km do šrotu a koupilo se nové
)
Jesli je prohnutá vana dole, může být že olejové čerpadlo bude málo nasávat a motor se poškodí..
Jinak tlaky v olejových prostorech jsou u každého motoru, vyměnil bych olej, možná ještě průplach a pak by se vidělo. Jestli to nějak nekouří, nežere olej nebo vodu tak snad OK... ale těžko takhle po netu

Jesli je prohnutá vana dole, může být že olejové čerpadlo bude málo nasávat a motor se poškodí..
Jinak tlaky v olejových prostorech jsou u každého motoru, vyměnil bych olej, možná ještě průplach a pak by se vidělo. Jestli to nějak nekouří, nežere olej nebo vodu tak snad OK... ale těžko takhle po netu

Pokud vím, tak 4E-FE má stejně dělané rozvody jako 4A-FE. Tj. jedna vačka hnaná řemenem a druhá ozubeným kolem od té první. No a ty ozubený kola jsou zrovna pod tím olejovým víčkem (schválně se podívej až budeš mít vypnutý motor). A co se asi tak stane když přidáš plyn? Od ozubeného kola začne lítat olej... Taky jsem si poprvé naběh a nechal si pěkně ohodit xicht 

- dr.knedlo
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Taky mam tu zkusenost s ohzenym ksychtem:DBRunner píše:Pokud vím, tak 4E-FE má stejně dělané rozvody jako 4A-FE. Tj. jedna vačka hnaná řemenem a druhá ozubeným kolem od té první. No a ty ozubený kola jsou zrovna pod tím olejovým víčkem (schválně se podívej až budeš mít vypnutý motor). A co se asi tak stane když přidáš plyn? Od ozubeného kola začne lítat olej... Taky jsem si poprvé naběh a nechal si pěkně ohodit xicht
Corolla E12 1,6 16V 3ZZ-FE 81Kw 2002
Corolla E10 1,6 16V 4A-FE 84Kw 1996
Corolla E9 1,3 12V 2E-E 55Kw 1989 - RIP 2019
Corolla E9 1,6 16V 4A-FE 77kw 1990 - RIP 2019
Corolla E10 1,6 16V 4A-FE 84Kw 1996
Corolla E9 1,3 12V 2E-E 55Kw 1989 - RIP 2019
Corolla E9 1,6 16V 4A-FE 77kw 1990 - RIP 2019
takže by to bylo normální?Je mi to fakt divný to ohození olejem nastalo když jsem to protůroval,a otáčky klesaly k normálu,tak najednou celkem slušná sprcha,a pak malinko chvilku flusala,potom už nic
Při další zkoušce to samý,zase po protůrování to spadlo až na volnoběh,a v tom te sprcha oleje,párkrát flusne,a pokoj.
Já myslel,že je to silně uštvaným motorem,žže ho někdo roztočil za studena,a někde něco povolilo
Při další zkoušce to samý,zase po protůrování to spadlo až na volnoběh,a v tom te sprcha oleje,párkrát flusne,a pokoj.
Já myslel,že je to silně uštvaným motorem,žže ho někdo roztočil za studena,a někde něco povolilo