Motor flusá olej z pod víčka

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
JiRaY
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Motor flusá olej z pod víčka

Příspěvek od JiRaY »

Ahoj lidi,jsem tady nový,a byl jsem se mrknout na jednu toyotu-rok 98,model E11,kulatý světla,kombi,motor 1,4 4A-FE

A teď k věci-motor šlapal celkem hezky,nedejchal,nic,voda o.k,ale motor se zahřál během cca 10 minut běhu na volnoběh,rychle mu spadly otáčky na cca 600 ot/min,a po ohřátí byla díra v plynu.To by bylo ještě všechno dobrý,ale problém byl v tom,že mne napadlo se mrknout ohřátému motoru pod kapotu-s ohřátím začal dýchat,ale nijak hrozně,ale potom přišel šok-při mírném protůrování šel v poho,ale najednou začal flusat olej,a ohodil mi ruku kapkami z pod víčka nalévání oleje.
Nevěřil jsem,utřel ruku,a zkusil to ještě jednou-přidal jsem plyn,pustil,otáčky spadly normálně,a najednou taková menší sprška od víka vetnilů-chvilku to flusalo,a pak zase normální.

Je mi jasné,že ten motor je kantáre,ale pořád si říkám,čím to je?
A hlavně mi není jasné,jak toto někdo dokázal u relativně mladého auta-naše prababička z roku 89(jak píšu v inzerci)měla namotáno určitě mnohem víc,ale tohleto nedělala.

BYlo to po prvním majiteli-firma,kupováno v praze,párkrát to bylo na servisní kontrole,a pak najednou toto,má najeto 250 000km,kterým věřím,v bazaru je to auto nuceně,zabavené.

A ještě jedna otázka-dá se sehnat za rozumnou cenu motor,převodovka apod?Takhle je to auto neprodejné,ale myslel jsem třeba kdyby šlo za 20,tak jestli by stálo za to do něj shánět motor,popřípadě převodovku,kdyby byla K.O.
josuk
Věčnej rejpal

Příspěvek od josuk »

možná by v první fázi stačilo nové víčko oleje, ovšem jestli ten motor pod víko tlakuje moc tak jsou zakarbonované a ucpané kanály v důsledku nejspíš zanedbaných výměn oleje. Jsou různé přípravky na propláchnutí motoru a uvolnění usazenin, ale výsledek většinou nic moc. Taky nesmí být moc řídký olej - do staršího motoru jedině 10W a více. 5W do nového a 0W je v našem klimatu pro většinu motorů zvěrstvo... :wink:
V další fázi bych asi zkusil spíš generálku tohohle motoru, to aspon vim co mám. Když seženeš na vraku jiný motor je to vždycky zajíc v pytli..
JiRaY
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JiRaY »

Noo,tak dobrý uvolňovač mám,znám a pužívám-bishop,mám ověřeno,že ten uvolní všechno

Já jsem spíš myslel,že to flusnutí je způsobeno např.špatným spodkem motoru,nebo poškozeným blokem,že je tam škrábanec,a tlak vyhodí ten olej ven.Myslel jsem,že je to znakem nějaké vážné vady motoru.
Nenapadá mne jiné vysvětlení,než že se někde udělá vůle,a tlak ten olej vyhodí nahoru.

Fakt je že ten olej je fakt humusák,jako řidší vazelína.

Tím myslíš,že by ten motor nemusel být až tak ztracenej?

Abysme si rozuměli,víčko je v pořádku,v tom problém není,problém je,že to vůbec takhle hází olej já víčko měl sundané,a zkoušel kolik to dejchá,a nejdnou to na mne plivlo,vím že pokud toto dělá diesel,je to důvod k panice,neboť je motor v perdeli :wink:
josuk
Věčnej rejpal

Příspěvek od josuk »

já měním olej max. po 15tis. a ty longlife výměny jsou podle mě zlomyslnost výrobců (chtějí aby auto šlo po 200tis. km do šrotu a koupilo se nové :wink: )
Jesli je prohnutá vana dole, může být že olejové čerpadlo bude málo nasávat a motor se poškodí..
Jinak tlaky v olejových prostorech jsou u každého motoru, vyměnil bych olej, možná ještě průplach a pak by se vidělo. Jestli to nějak nekouří, nežere olej nebo vodu tak snad OK... ale těžko takhle po netu :wink: :?:
BRunner
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BRunner »

Pokud vím, tak 4E-FE má stejně dělané rozvody jako 4A-FE. Tj. jedna vačka hnaná řemenem a druhá ozubeným kolem od té první. No a ty ozubený kola jsou zrovna pod tím olejovým víčkem (schválně se podívej až budeš mít vypnutý motor). A co se asi tak stane když přidáš plyn? Od ozubeného kola začne lítat olej... Taky jsem si poprvé naběh a nechal si pěkně ohodit xicht :mrgreen:
dr.knedlo
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dr.knedlo »

BRunner píše:Pokud vím, tak 4E-FE má stejně dělané rozvody jako 4A-FE. Tj. jedna vačka hnaná řemenem a druhá ozubeným kolem od té první. No a ty ozubený kola jsou zrovna pod tím olejovým víčkem (schválně se podívej až budeš mít vypnutý motor). A co se asi tak stane když přidáš plyn? Od ozubeného kola začne lítat olej... Taky jsem si poprvé naběh a nechal si pěkně ohodit xicht :mrgreen:
Taky mam tu zkusenost s ohzenym ksychtem:D
Corolla E12 1,6 16V 3ZZ-FE 81Kw 2002
Corolla E10 1,6 16V 4A-FE 84Kw 1996
Corolla E9 1,3 12V 2E-E 55Kw 1989 - RIP 2019
Corolla E9 1,6 16V 4A-FE 77kw 1990 - RIP 2019
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

No jo, ty vozubený kola jsou tam přesně takhle.
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
peta
Manager Týmu

Příspěvek od peta »

Ja kdyz na svem 4E-FE otevru pri bezicim motoru vicko od oleje, tak na me taky obcas vystrikne mala kapicka.

Ale co znamena, ze motor dycha? Citim, ze tim nalevacim otvorem celkem dost proudi vzduch, ale motor je bez problemu (nizka spotreba, olej nezere).
Corolla E11 liftback, 4E-FE, rv. 98 (Prodáno)Obrázek
Škoda Superb 2 1.8TSI DSG EleganceObrázek
RasťoSK
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RasťoSK »

JiRaY píše:Noo,tak dobrý uvolňovač mám,znám a pužívám-bishop,mám ověřeno,že ten uvolní všechno
Nepoužil si ho pred nedávnom náhodou aj na tento motor? Nezačalo to robiť potom ako si ho použil???
MR-2 W3
Corolla AE92
Celica RA61
JiRaY
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JiRaY »

takže by to bylo normální?Je mi to fakt divný to ohození olejem nastalo když jsem to protůroval,a otáčky klesaly k normálu,tak najednou celkem slušná sprcha,a pak malinko chvilku flusala,potom už nic

Při další zkoušce to samý,zase po protůrování to spadlo až na volnoběh,a v tom te sprcha oleje,párkrát flusne,a pokoj.

Já myslel,že je to silně uštvaným motorem,žže ho někdo roztočil za studena,a někde něco povolilo :idea:
Odpovědět

Zpět na „Corolla“