V príspevku Ked si zabuchnete klúče som písal príspevok ale nikto nereagoval.Osobne si myslím že sa jedná o vážnu vec/bohužial s vlastnej skúsenosti našťastie som si všimol že ma zrušili asi s auta s čiernyma oknama/ tak som si dovolil prekopírovať tento príspevok ako nové téma.
Pre výstrahu všetkým čo zamykáte auto dialkovým ovládačom-jedna vec bohužial funguje.Jedná sa o dialkový ovládač centrálneho zamykania.Dá sa spolahlivo zrušiť jeho signál a auto sa nezamkne.Postávajú pri nákupných centrách a keď zamykáte auto na dialku zrušia vám signál.Ak si to všimnete tak znovu stlačte ovládač a ešte lepšie robte ako to robím ja že zamknem auto z blízka a ešte blbovzdorne oprobujem klučku či sa auto zamklo.Odporúčam zabudnite na frajerské gestá zamykať auto z dialky,hlavne na slnku si nemusíte všimnúť či smerovky preblikli.Vôbec si nenahovárajte že vám sa to nemôže stať,a vykradnutý interier tiež nie je nič príjemné
Výstraha dávajte si pozor
Milan SE má pravdu. Hlavne parkoviská nákupných centier sú plné parchantov, ktorí dokážu zrušiť, ale aj prečítať signál diaľkového zamykania. Už o tom boli aj reportáže v televízii :
Zamknete si diaľkovým auto - signál sa dá prečítať vhodným prístrojom napríklad aj od chlapíka v dodávke o dve parkovacie miesta ďalej, ktorého si nevšimnete. On potom signál zreprodukuje a otvorí vám auto bez poškodenia. Keďže je to bez poškodenia, poisťovňa vám nič nevyplatí a vy môžete utrieť nos.
Osobne si na takýchto parkoviskách zamykám auto ručne, bez diaľkového, vloženám kľuča do zámku a samozrejmosťou je kontrola kľučky. Týmto spôsobom tuším neaktivujem imobilizér, avšak aj tak sa mi to zdá vhodnejšia ochrana proti "čítačom" signálu.
Zamknete si diaľkovým auto - signál sa dá prečítať vhodným prístrojom napríklad aj od chlapíka v dodávke o dve parkovacie miesta ďalej, ktorého si nevšimnete. On potom signál zreprodukuje a otvorí vám auto bez poškodenia. Keďže je to bez poškodenia, poisťovňa vám nič nevyplatí a vy môžete utrieť nos.
Osobne si na takýchto parkoviskách zamykám auto ručne, bez diaľkového, vloženám kľuča do zámku a samozrejmosťou je kontrola kľučky. Týmto spôsobom tuším neaktivujem imobilizér, avšak aj tak sa mi to zdá vhodnejšia ochrana proti "čítačom" signálu.
Toyota Yaris NG | 1.3 VVT-i | SOL | 1G3 | Popoluška
Mojim známým takhle ukradli něco přes rok starýho yarise.Zaparkovala v Chomutově na náměstí,dvakrát šla okolo auta a po třetí už tam nebylo.Policajti jí ukázali záznam z kamery a tam byl vidět chlápek,jak sedí přes silnici na obrubníku,po chvíli se zvedl,šel k autu,bez problému otevřel a odjel.Už ho nenašli.Já tedy po každé ještě zamknu řadící páku,ale nevim jestli by to pomohlo.
Borland-imobilizér sa aktivuje vždy pri vytiahnutí klúča.Pri zasunutí a štartovaní ho odblokuje čip ktorý je v klúčiku a čítačka na spínačke ho musí rozpoznať a vtedy odblokuje imobilizér.Rozpoznanie správneho klúča je zložitá matematická úloha,ktorá sa nikdy nezopakuje dva krát,volá sa to plávajúci kod a celé to trvá tisíciny sekundy..Ty máš ale zrejme na mysli aktiváciu alarmu ktorý býva prepojený práve s dialkovým ovládačom.
tak jemn poznámku: doporučuji nesvěřovat nikomu jen tak kompletní klíče od auta a když tak ten šedivý (nevím jetli ho NG yarisy mají, ale je prý tzv "hotelový" a podle něj nejde udělat kopie čipu)!! údajně si klíče okopírují i v "servisu"...
jinak čip v klíčku je spárovaný s čtečkou u spínací skřínky a taky s řídící jednotkou. Bohužel prý si zloděj může přinést vlastní cracknutou jednotku (u mého yarise je u spolujezdce, u nových v motorovém prostoru) a lze jí připojit bohužel docela lehce..

jinak čip v klíčku je spárovaný s čtečkou u spínací skřínky a taky s řídící jednotkou. Bohužel prý si zloděj může přinést vlastní cracknutou jednotku (u mého yarise je u spolujezdce, u nových v motorovém prostoru) a lze jí připojit bohužel docela lehce..
Neviem či sa to stalo aj vČR ale naSK bol prípad vo VW že vodič po odchode zo servisu mal drobnú nehodu a po poškodení spetného zrkadla z neho vypadol nachystaný vyrobený klúčik aj s nakodovaným čipom.Preto súhlasím že ak to nie je nutné nedávať klúče nikomu,a v servise vyžadovať prítomnosť pri aute,ak sa nemôžte spolahnúť na serioznosť ludí ktorým auto zverujete.Naštastie servisu kam ja chodím sa takéto obavy netýkajú.