Výstraha dávajte si pozor

vše ohledně modelové řady Yaris
Odpovědět
Milan SE
Řidič

Výstraha dávajte si pozor

Příspěvek od Milan SE »

V príspevku Ked si zabuchnete klúče som písal príspevok ale nikto nereagoval.Osobne si myslím že sa jedná o vážnu vec/bohužial s vlastnej skúsenosti našťastie som si všimol že ma zrušili asi s auta s čiernyma oknama/ tak som si dovolil prekopírovať tento príspevok ako nové téma.

Pre výstrahu všetkým čo zamykáte auto dialkovým ovládačom-jedna vec bohužial funguje.Jedná sa o dialkový ovládač centrálneho zamykania.Dá sa spolahlivo zrušiť jeho signál a auto sa nezamkne.Postávajú pri nákupných centrách a keď zamykáte auto na dialku zrušia vám signál.Ak si to všimnete tak znovu stlačte ovládač a ešte lepšie robte ako to robím ja že zamknem auto z blízka a ešte blbovzdorne oprobujem klučku či sa auto zamklo.Odporúčam zabudnite na frajerské gestá zamykať auto z dialky,hlavne na slnku si nemusíte všimnúť či smerovky preblikli.Vôbec si nenahovárajte že vám sa to nemôže stať,a vykradnutý interier tiež nie je nič príjemné
tomko
Věčnej rejpal

Příspěvek od tomko »

dik, za upozornenie, odvtedy co si to napisal, tak zamykavam s skusam dvere. nie vsetky aspon dvoje dveri
borland
Řidič

Příspěvek od borland »

Milan SE má pravdu. Hlavne parkoviská nákupných centier sú plné parchantov, ktorí dokážu zrušiť, ale aj prečítať signál diaľkového zamykania. Už o tom boli aj reportáže v televízii :
Zamknete si diaľkovým auto - signál sa dá prečítať vhodným prístrojom napríklad aj od chlapíka v dodávke o dve parkovacie miesta ďalej, ktorého si nevšimnete. On potom signál zreprodukuje a otvorí vám auto bez poškodenia. Keďže je to bez poškodenia, poisťovňa vám nič nevyplatí a vy môžete utrieť nos.

Osobne si na takýchto parkoviskách zamykám auto ručne, bez diaľkového, vloženám kľuča do zámku a samozrejmosťou je kontrola kľučky. Týmto spôsobom tuším neaktivujem imobilizér, avšak aj tak sa mi to zdá vhodnejšia ochrana proti "čítačom" signálu.
Toyota Yaris NG | 1.3 VVT-i | SOL | 1G3 | Popoluška
pstros
Člen Týmu

Příspěvek od pstros »

Mojim známým takhle ukradli něco přes rok starýho yarise.Zaparkovala v Chomutově na náměstí,dvakrát šla okolo auta a po třetí už tam nebylo.Policajti jí ukázali záznam z kamery a tam byl vidět chlápek,jak sedí přes silnici na obrubníku,po chvíli se zvedl,šel k autu,bez problému otevřel a odjel.Už ho nenašli.Já tedy po každé ještě zamknu řadící páku,ale nevim jestli by to pomohlo.
Milan SE
Řidič

Příspěvek od Milan SE »

Borland-imobilizér sa aktivuje vždy pri vytiahnutí klúča.Pri zasunutí a štartovaní ho odblokuje čip ktorý je v klúčiku a čítačka na spínačke ho musí rozpoznať a vtedy odblokuje imobilizér.Rozpoznanie správneho klúča je zložitá matematická úloha,ktorá sa nikdy nezopakuje dva krát,volá sa to plávajúci kod a celé to trvá tisíciny sekundy..Ty máš ale zrejme na mysli aktiváciu alarmu ktorý býva prepojený práve s dialkovým ovládačom.
josuk
Věčnej rejpal

Příspěvek od josuk »

tak jemn poznámku: doporučuji nesvěřovat nikomu jen tak kompletní klíče od auta a když tak ten šedivý (nevím jetli ho NG yarisy mají, ale je prý tzv "hotelový" a podle něj nejde udělat kopie čipu)!! údajně si klíče okopírují i v "servisu"... :shock: :shock:
jinak čip v klíčku je spárovaný s čtečkou u spínací skřínky a taky s řídící jednotkou. Bohužel prý si zloděj může přinést vlastní cracknutou jednotku (u mého yarise je u spolujezdce, u nových v motorovém prostoru) a lze jí připojit bohužel docela lehce..
Milan SE
Řidič

Příspěvek od Milan SE »

Neviem či sa to stalo aj vČR ale naSK bol prípad vo VW že vodič po odchode zo servisu mal drobnú nehodu a po poškodení spetného zrkadla z neho vypadol nachystaný vyrobený klúčik aj s nakodovaným čipom.Preto súhlasím že ak to nie je nutné nedávať klúče nikomu,a v servise vyžadovať prítomnosť pri aute,ak sa nemôžte spolahnúť na serioznosť ludí ktorým auto zverujete.Naštastie servisu kam ja chodím sa takéto obavy netýkajú.
Odpovědět

Zpět na „Yaris“