6. G provozní teplota

vše ohledně modelové řady Celica
Odpovědět
Kotass
Řidič
Kontaktovat uživatele:

6. G provozní teplota

Příspěvek od Kotass »

Kamarádi,
venku se ochladilo a já mám problém s teplotou, včera večer jsem jel asi 20-ti kilometrový úsek po dálnici, rychlost cca 120 km/h, 3.000 ot / min .. ručička teploměru je asi v jedné třetině a né a né se pohnout. Stejně tak na cestě zpět, to klesla téměř uplně na nulu. Když jsem potom projížděl městem a parkoval, tak se trošku vzpamatovala, ale na polovinu, kde je provozní teplota, se nedostala.
Varianty jsou zřejmě termostat nebo teplotní čidlo .. nějaké zkušenosti či dobře míněné rady ?

Díky :shock:
Obrázek
ja_ma
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ja_ma »

mam podobny problem, ale nemam az takove vykyvy.. rekl bych ze je to termostat. :wink:
Obrázek
sold..TOYOTA CELICA turbo4wd
sold..SUBARU IMPREZA WRX
GOLF V TDI no smoke no power...
Doky
Věčnej rejpal

Příspěvek od Doky »

Termostat :!: , koukni na mé přízpěvky ohledně něho.Přesně stejné problémy jsem měl, termostat původní namontovaný v orig. Toyota servisu tam nebyl správnej :?: což mi bylo potvrzeno a prdlo jeho tělěso!!!Myslím že ho mám a nafotím ho, tím pádem chladící kapalina kolovala pořád.Po výměně vše na 100% funkční.Čidlo je alternativa která byla zvažována taky ale nepotvrdila se.Objednat pouze podle VIN jinak nedoporučuju mám doma 2 totálně nepoužitelné termostaty do Celicy obě dle internetových servů plně do Celicy,vhodné v reálu ale ne!!!Doky
Nějaké ty auta doma jsou.
gabko24
Věčnej rejpal

Příspěvek od gabko24 »

termostat! mne kvoli nemu drbol cely motor.. aj kvoli mojej hluposti.. ale to bolo v zaciatkoch. vymenit! :wink:
ex: celica 5gen 3S-GE cervena
ex: celica 5gen 3S-GE cierna facelift
ex: 6gen 3s-ge 3gen :-)
IS 300
Kotass
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kotass »

Okay, tak ho darebu vyměníme, nějaký odkaz kde je k sehnání správný typ by nebyl .. prosím ? :?
Obrázek
Doky
Věčnej rejpal

Příspěvek od Doky »

Já se ti kouknu ale teď si už nejsem jistej zdali jsem ten papír z rozměrama někam nevyhodil. Objednal jsem to nakonec podle VIN v Toyote, ty dva předchozí měli minimální a to myslím vážně v mm rozměry jiné mezi větším a měnším kolečkem přiléhajícím na hlavu , a další měl jinej rozměr toho ,,kolečka" velkého o 5 mm míň a dělalo to to samý jak před výměnou!!!Takže mám nejdražší výměnu termostatu na fóre 3x výměna + komplet náplň :lol:protože jeden i druhý mechanik neznalý toho že je tam fungl nová náplň tak to vylil ven a když jsem přijel zrovna nalejval z nových flašek novou s tím tak doktůrku nyní to bude už určitě v pořádku a mně šlo...... Když do zítra ti nepřijde zpráva tak to nemám. Zatím se měj.Doky
ONDY
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ONDY »

a mas tam dost chladici kapaliny?
Kubrt
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kubrt »

99% je to seknutej termostat :twisted: a co ho vytahnout obkouknout a povarit, udelat rovnou pruplach soustavy, koupit podle nej novej, zatim ti staci jen destilka nez bys sehnal novej a rovnou zvednout pruziny a sundat prebytecny listy. Udelam ti to vsechno a rovnou bych si na mojem snizil pruziny a dal na predek listy. Udelal bych svacinu a kafe. Stravime spolu peknej den a treba si budem bliz :lol:
Kotass
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kotass »

Neskutečně jsi mě pobavil pane Kubrt takhle při pondělním obědě .. opravdu až jsem z toho knedlíkem téměř udusil .. :lol: :lol: :lol:

OK tak krok # 1 bude vymontování původního termostatu a krok # 2 konzultace s nějakým odborníkem (kupříkladu panem Kubrtem) a objednání nového, krok # 3 logisky následuje a to jest montáž nového dílu.

Pokud zbyde před západem slunce trošku času tak ty pružiny a lízátko taky přehodíme ale nebylo by jednodušší vyměnit si klíčky od vozů ? :-)
Obrázek
Kubrt
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kubrt »

Kldine se ozvi kdy a jak. Jsem pro kazdou spatnost a problemy s chlazenim sem resil.V okoli na benzinkach su uz znamej tim jak skupuju destilku ve velkym. Hahaha kdybych si vzal tvoje klicky tak bych mel doma peknej prusvih pac by na me mavaly vsechny holky z vyskova :P Nenene tytyty me staci decka v Pustlu na hristi co jasaji kdyz tocim dvojku na 6t ot. Ja mam svuj funclub a jsem spokojenej.

ps: jses prvni sampon co se cpe knedlikama a nesleduje vahu.Cumim jako.
Kotass
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kotass »

Pán Kubrt, jsem někam zašil tvůj email tak to házím sem :

VIN zděs :

Obrázek

Zkus ho lokalizovat :

http://www.repart.ru/_pages/toyota/inde ... FnZTYwPT0w

Obrázek

Zkusíme na to vlítnout začátkem příštího týdne ať můžu o weekendu vrčet, rozvrtáme to a zjistíme co je ještě potřeba přes zimu udělat / vyměnit. Jinak si od Tebe vezmu šablonu na zadní plato abych mohl mému dvornímu stolařovi zadat objednávku. ;o)
Cheers. :mrgreen:
Obrázek
Kubrt
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kubrt »

Muhaha lokalizovano. Jo a jestli me Zdenicka bude smirovat jak se rejpu v autech tak uhvidite voba dva. Mohla by me aspon zjistit ci pejsek mi tady dela hromady :twisted:

Potrebujes presne tohle:

http://www.repart.ru/info/detail.html?s ... and=TOYOTA

nic na tom neni. Ozvu se :P
Doky
Věčnej rejpal

Příspěvek od Doky »

Ano je to číslo dílu 90916-03100 a samostatně je důležitý i těsnění a tam je číslo dílu 16346-32010 tak tak právě jsem to objevil taky při ukládání techničáku měl jsem tam fakturu z Toyoty. Mějte se pánové.Doky
Kotass
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kotass »

Už je to uděláno, už je to hotovo .. pokud by někoho potkalo něco podobnýho se špatným termostatem, hodím sem fotky, výměna je otázka na půl hodinky i s kávou a není potřeba s tím do servisu .. :)

Termostat je schovanej za altíkem, ale dá se k němu dostat bez nutnosti sundat altík a tím pádem i řemen, musí se sundat akorát kryt altíku a kryt svodů, dále pak samozřejmě vypustit chladící kapalinu, ale před zimou bych jí preventivně stejně měnil ..

1.) Sundaný kryty
Obrázek

2.) Odmontované pouzdro s termostatem, dva šrouby
Obrázek

3.) Termostat venku
Obrázek

3.) Starý a nový
Obrázek

4.) Vyměnit těsnění, umístit kluka na místo a našroubovat všechno zpět v obráceném pořadí
Obrázek

Hotovo, odchod na párek. :-P
Obrázek

Tady je důvod, proč starej přestal fungovat, únava materiálu, měl na to asi už nárok.
Obrázek

Jo a že jsem za ten termostat dal 885,- CZK si nechte pro sebe, jsem osel a neumím dobře nakupovat (ačkoliv jako nákupčí pracuju) :lol: :PObrázek
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Celica“