T23 po výměně polomotoru-další závada

vše ohledně modelové řady Celica
Dalkod
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

T23 po výměně polomotoru-další závada

Příspěvek od Dalkod »

Zdravim všechny "Celicaky",už sem sem psal,taky mi potkala výměna polomotoru,v autoriz. servisu cca. 70000Kč.....po najetí 5000Km od opravy (celkem 75000Km),přišla další závada,nejdřív sem podle stejného klepání myslel že je něco špatně na klice,ale ono ne.....zjistili že se unavil napínák rozvod. řetězu...je to divný,ale stalo se,odešla řemenice na klice,ozub. kolo na řetěz,potkaly se ventily a dost dalších věcí.oprava cca 30000Kč,ale dostanu slevu na práci,že prej sem "stálej zákazník" :roll: .....tímto vám radim,nechte si to zkontrolovat....od prvního špatnýho zvuku sem dojel akorát domů,cca 3KM.do servísu sem to radši táh a je to stejně v p*či.Budu doufat že to nikoho nepotká a že to byla jen výrobní vada toho mého napínáku.
Enginedriver
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Enginedriver »

Hmmm to je hezký :? Fakt upřímnou lítost.... mám taky čerstvě vyměněno a další průser by mě už asi zabil :shock:

Achjo, tyhlety průsery mi k toyotě vůbec nepasujou....

Mimoto se tvrdí, že japonci motory dělaj tak aby potkání se ventilů bylo vyloučený, ale to je asi teda fáma
Toyota Celica 1.8 VVT-i 2002
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Enginedriver píše: Mimoto se tvrdí, že japonci motory dělaj tak aby potkání se ventilů bylo vyloučený, ale to je asi teda fáma
jak který typ motoru
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
Beaver
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beaver »

Toyota motory DOHC bez VVTi se zpravidla nepotkavaji. Jinak skutecnost, ze auto ma rozvodovy retez jeste neznamena absolutne bezudrzbove rozvody, prave ze nektere dily se muzou menit priblizne stejne casto, jako rozvodovy remen.
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
fajry
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fajry »

a to Ti nevedeli skontrolovať pri oprave toho polmotoru? Čo to je preboha za servis?
Slovensky Toyota klub:
ToyotaTeam Slovakia
www.toyotateam.sk

sluzobak
ex: Avensis T22 sedan 2.0 D4D
ex: Toyota Corolla 1.6 E11
ex: Toyota Celica st165 turbo 4x4
ex: Toyota Celica st162 2.0
ex: Toyota Corolla 1.6GTi E9
Zeratul
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zeratul »

Jasně, možná by to šlo uhnat na záruku.
Dalkod
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dalkod »

se zárukou nemam šanci...možná přes právníky,ale to je na dlouho ajá chci jezdit:-)a taky to chci co nejlevnějš a jakmile se do toho začnu šťourat,tak tam najdou závady který tam ani nebyly.......Jinak už FUCK OFF jetý auta...ale celicu si necham:-)
Enginedriver
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Hmm tak to jsem v tomhle vláknu rychle zase.... :mad:

Dneska jsem to natočil a klepe to zas. Mezi 2-3000 RPM, ale jen když je spojka v záběru (zařazená rychlost). Motor sám o sobě má i při vytáčení čistej zvuk. Ale když pustím spojku, něco prostě klepe a je to zvuk podobnej jako předtím, s tím že hlasitost není závislá na otáčkách, jinými slovy i když víc vytáčím, klepání je furt stejně hlasitý.

Po zahřátí se to dost zmírní ne-li zmizí.

Pokud jedu pomaličku, dám neutrál a nohu z plynu a poslouchám to s hlavou venku, dělá to jakoby fluf-fluf-fluf, takový svištění, což zmizí když šlápnu na spojku.

Nemůže to bejt třeba blbě přidělaná spojka?

Už jsem z toho fakt paranoidní, jenom trnu kdy se zas něco vysere, olej kontroluju 2x denně a to toho moc nenajezdím...
Enginedriver
Řidič
Kontaktovat uživatele:

A jiank spojka je pořád ostrá a zabírá dobře jako předtim. Ale něco holt je asi zas blbě. A další desetitisíce dávat se mi už faaakt nechce.... začínám litovat že jsem vůbec celicu koupil... leju do toho kvalitní benzin i olej a co z toho.... jako pěkný auto, ale tohle s*aní s tím....už toho začíná bejt moc :x
RasťoSK
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RasťoSK »

Asi by som im po zistení že to naďalej klepe pekne vrátil, nech to láskavo dajú dokopy...keď platím, tak platím za to, že to o týždeň nebude v tak zlom stave, ako pred opravou...
MR-2 W3
Corolla AE92
Celica RA61
Haky
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Haky »

Mně když měnili polomotor v 95.000km, tak mi volali, že je volnej ten rozvodovej řetěz a že mi ho radši vymění...

jinak teda koukam a fakt nezávidím ty vaše další problémy.
Já teda musím zaťukat, ale už mám rok po výměně, najeto celkem 125.000 Km, s novým motorem teda 30.000 Km a zatím úplně bez problémů... olej jsem už měnil 3x a motor si zatím nevzal ani kapičku oleje :) Tak jsem intervaly kontroly hladiny oleje postupně posunul z 1dne na 1 týden a teď kontroluju 1x měsíčně...
Toyota Auris 1.6 rok 2013 ...... http://www.sportovnivozy.cz
Toyota Celica 7gen 1.8 VVTi rok 2000 (měl jsem 2006 až 2013)
yarisek
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yarisek »

Tak jsem si tak říkal co bych k tomudle tematu napsal. Zažil jsem něco podobneho jako Dalkod, ale po té co mám celý komplet nový motor už jsem v životě žádnou závadu neměl. Zrovna dnes jsem měnil olej, filtry, destičky atd.. a celica nesežrala ani kapku oleje. Duležitá je na celicách odvedená kvalitní prace, protože mi přijde,že jakakoliv nedokonalost vede k problemum..
Doufám že to všichni vyřešíte s co nejmenšíma nakladama a co nejrychleji.
A pro ostatní - tahaní celic ze zahraničí je riziková zaležitost...
Minulost : Yaris Ts, Celica GTS
Současnost : Lexus IS-F Obrázek
Dalkod
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dalkod »

proto jsem si myslel že když to vrazim do autorizovanýho servisu Toyota tak že to bude v poho...na odvedenou práci i nestěžuju,jen se objevilo něco dalšího....snad jen smůla...pokud ne a přije něco dalšího,tak si koupim žigula a budu bořit každou toyotu co potkam...hlavně ty nový před autosaloném:-)
gabko24
Věčnej rejpal

Příspěvek od gabko24 »

kup si 5-6gen a bude pokoj :lol: :wink:
ex: celica 5gen 3S-GE cervena
ex: celica 5gen 3S-GE cierna facelift
ex: 6gen 3s-ge 3gen :-)
IS 300
Enginedriver
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Tak jsem to nechal poslechnout servisáka a nezdálo se mu to nějak divné....ale prostě ten motor má jinej zvuk než dřív...takovej traktor trochu - studenej trochu rachotí a po zahřátí se to změní na takový plechový drnčení na pozadí, nevim mno, ale prý mám jezdil dál a uvidí se... polomotor je v záruce takže kdyby něco tak už to nejde na moje triko
Odpovědět

Zpět na „Celica“