T23 po výměně polomotoru-další závada
-
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
T23 po výměně polomotoru-další závada
Zdravim všechny "Celicaky",už sem sem psal,taky mi potkala výměna polomotoru,v autoriz. servisu cca. 70000Kč.....po najetí 5000Km od opravy (celkem 75000Km),přišla další závada,nejdřív sem podle stejného klepání myslel že je něco špatně na klice,ale ono ne.....zjistili že se unavil napínák rozvod. řetězu...je to divný,ale stalo se,odešla řemenice na klice,ozub. kolo na řetěz,potkaly se ventily a dost dalších věcí.oprava cca 30000Kč,ale dostanu slevu na práci,že prej sem "stálej zákazník" .....tímto vám radim,nechte si to zkontrolovat....od prvního špatnýho zvuku sem dojel akorát domů,cca 3KM.do servísu sem to radši táh a je to stejně v p*či.Budu doufat že to nikoho nepotká a že to byla jen výrobní vada toho mého napínáku.
- Enginedriver
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
- Beaver
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Toyota motory DOHC bez VVTi se zpravidla nepotkavaji. Jinak skutecnost, ze auto ma rozvodovy retez jeste neznamena absolutne bezudrzbove rozvody, prave ze nektere dily se muzou menit priblizne stejne casto, jako rozvodovy remen.
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
- fajry
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
a to Ti nevedeli skontrolovať pri oprave toho polmotoru? Čo to je preboha za servis?
Slovensky Toyota klub:
ToyotaTeam Slovakia
www.toyotateam.sk
sluzobak
ex: Avensis T22 sedan 2.0 D4D
ex: Toyota Corolla 1.6 E11
ex: Toyota Celica st165 turbo 4x4
ex: Toyota Celica st162 2.0
ex: Toyota Corolla 1.6GTi E9
ToyotaTeam Slovakia
www.toyotateam.sk
sluzobak
ex: Avensis T22 sedan 2.0 D4D
ex: Toyota Corolla 1.6 E11
ex: Toyota Celica st165 turbo 4x4
ex: Toyota Celica st162 2.0
ex: Toyota Corolla 1.6GTi E9
- Enginedriver
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
Hmm tak to jsem v tomhle vláknu rychle zase....
Dneska jsem to natočil a klepe to zas. Mezi 2-3000 RPM, ale jen když je spojka v záběru (zařazená rychlost). Motor sám o sobě má i při vytáčení čistej zvuk. Ale když pustím spojku, něco prostě klepe a je to zvuk podobnej jako předtím, s tím že hlasitost není závislá na otáčkách, jinými slovy i když víc vytáčím, klepání je furt stejně hlasitý.
Po zahřátí se to dost zmírní ne-li zmizí.
Pokud jedu pomaličku, dám neutrál a nohu z plynu a poslouchám to s hlavou venku, dělá to jakoby fluf-fluf-fluf, takový svištění, což zmizí když šlápnu na spojku.
Nemůže to bejt třeba blbě přidělaná spojka?
Už jsem z toho fakt paranoidní, jenom trnu kdy se zas něco vysere, olej kontroluju 2x denně a to toho moc nenajezdím...
Dneska jsem to natočil a klepe to zas. Mezi 2-3000 RPM, ale jen když je spojka v záběru (zařazená rychlost). Motor sám o sobě má i při vytáčení čistej zvuk. Ale když pustím spojku, něco prostě klepe a je to zvuk podobnej jako předtím, s tím že hlasitost není závislá na otáčkách, jinými slovy i když víc vytáčím, klepání je furt stejně hlasitý.
Po zahřátí se to dost zmírní ne-li zmizí.
Pokud jedu pomaličku, dám neutrál a nohu z plynu a poslouchám to s hlavou venku, dělá to jakoby fluf-fluf-fluf, takový svištění, což zmizí když šlápnu na spojku.
Nemůže to bejt třeba blbě přidělaná spojka?
Už jsem z toho fakt paranoidní, jenom trnu kdy se zas něco vysere, olej kontroluju 2x denně a to toho moc nenajezdím...
Toyota Celica 1.8 VVT-i 2002
- Enginedriver
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
A jiank spojka je pořád ostrá a zabírá dobře jako předtim. Ale něco holt je asi zas blbě. A další desetitisíce dávat se mi už faaakt nechce.... začínám litovat že jsem vůbec celicu koupil... leju do toho kvalitní benzin i olej a co z toho.... jako pěkný auto, ale tohle s*aní s tím....už toho začíná bejt moc
- Haky
- Manager Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Mně když měnili polomotor v 95.000km, tak mi volali, že je volnej ten rozvodovej řetěz a že mi ho radši vymění...
jinak teda koukam a fakt nezávidím ty vaše další problémy.
Já teda musím zaťukat, ale už mám rok po výměně, najeto celkem 125.000 Km, s novým motorem teda 30.000 Km a zatím úplně bez problémů... olej jsem už měnil 3x a motor si zatím nevzal ani kapičku oleje Tak jsem intervaly kontroly hladiny oleje postupně posunul z 1dne na 1 týden a teď kontroluju 1x měsíčně...
jinak teda koukam a fakt nezávidím ty vaše další problémy.
Já teda musím zaťukat, ale už mám rok po výměně, najeto celkem 125.000 Km, s novým motorem teda 30.000 Km a zatím úplně bez problémů... olej jsem už měnil 3x a motor si zatím nevzal ani kapičku oleje Tak jsem intervaly kontroly hladiny oleje postupně posunul z 1dne na 1 týden a teď kontroluju 1x měsíčně...
Toyota Auris 1.6 rok 2013 ...... http://www.sportovnivozy.cz
Toyota Celica 7gen 1.8 VVTi rok 2000 (měl jsem 2006 až 2013)
Toyota Celica 7gen 1.8 VVTi rok 2000 (měl jsem 2006 až 2013)
- yarisek
- Manager Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem si tak říkal co bych k tomudle tematu napsal. Zažil jsem něco podobneho jako Dalkod, ale po té co mám celý komplet nový motor už jsem v životě žádnou závadu neměl. Zrovna dnes jsem měnil olej, filtry, destičky atd.. a celica nesežrala ani kapku oleje. Duležitá je na celicách odvedená kvalitní prace, protože mi přijde,že jakakoliv nedokonalost vede k problemum..
Doufám že to všichni vyřešíte s co nejmenšíma nakladama a co nejrychleji.
A pro ostatní - tahaní celic ze zahraničí je riziková zaležitost...
Doufám že to všichni vyřešíte s co nejmenšíma nakladama a co nejrychleji.
A pro ostatní - tahaní celic ze zahraničí je riziková zaležitost...
-
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
proto jsem si myslel že když to vrazim do autorizovanýho servisu Toyota tak že to bude v poho...na odvedenou práci i nestěžuju,jen se objevilo něco dalšího....snad jen smůla...pokud ne a přije něco dalšího,tak si koupim žigula a budu bořit každou toyotu co potkam...hlavně ty nový před autosaloném:-)
- Enginedriver
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem to nechal poslechnout servisáka a nezdálo se mu to nějak divné....ale prostě ten motor má jinej zvuk než dřív...takovej traktor trochu - studenej trochu rachotí a po zahřátí se to změní na takový plechový drnčení na pozadí, nevim mno, ale prý mám jezdil dál a uvidí se... polomotor je v záruce takže kdyby něco tak už to nejde na moje triko