E11 liftback - sluneční roletka na zadní sklo

vše ohledně modelové řady Corolla
Reno
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Reno »

Sám jsem si nalepil na skla zadních dveří 35%,jen proto abych to mohl ukázat zakazníkům v realu,ale je to slabota.Na zadní okno je ideální nejtmavší 5%,na boky se pak dá 20%.od toho zadního se pak opticky ztemní ty boky,jestli mě rozumíš.Nebo na boky 5% a zadní 20%,to je většinou pro ženský,aby v noci líp viděli na couvání :) Při 5ti% je velká výhoda že je fakt dost obtížný vidět do auta,takže tam neviděj zloději,ani sluníčko.čim víc budeš leštit okna,tim lepší bude nepřehřívání interiéru,a slunce se od nableskanejch oken víc odrazí.
Doporučoval bych :
přední 50%(štítky samozřejmě 70%),zadní 20%,boční kufr 5%,zadní okno 5%.
nebo zadní dveře 5%,boční kufr 5%,zadní okno 20%
Počítej s cenou tak do 4tisíc.bez řidiče a spolujezdce tak do 3tisíc. cca
Pandy
Řidič

Příspěvek od Pandy »

Nechal jsem si dělat zadní boční i zadní kolem 5% a je to v pohodě. Není vidět dovnitř, je vidět ven a myslím si, že to snižuje teplotu. Přední jsem nechal - už jsou tmavší z výroby.
Corolla E11 Hatchback, 1,4 VVTi, 2000
Jiří Stejskal
Řidič

Příspěvek od Jiří Stejskal »

Že je mi vidět do auta mi nevadí. Nic tam nenechávám, navíc pokud nebudou zatmavená všechna skla včetně čelního (a to prý podle vyhlášky musí propouštět minimálně 75% světla, přední boční 70%), stejně do auta vidět bude.
S tou mírou zatmavení to bude relativní, každému bude vyhovovat něco jiného. Nosím brýle, takže jsem si nechal svého času udělat dioptrické sluneční brýle. Zatmavení hnědé barvy cca 60%, takže by měly propouštět 40% světla. Při slunečném dni dávají příjemný kontrastní obraz přesně akorát (taky mi trvalo, než jsem se pro tohle konkrétní zatmavení v optice rozhodl :) ).
Jenže když vjedu do lesa do stínu nebo když je oblačno a přes slunce přejde mrak, je po pohodě, protože ačkoliv vidím dál a nestojí za to lovit ve futrálu normální brýle, světla je prostě míň a už to není ono.
Fólie by sice byly vzadu a vzadu na bocích, ale i skrz ta okna se při jízdě dívám a ikdyž by to teď v létě velké zatmavení jistě bylo super, přijde podzim a zima, zatažená obloha, déšť, sníh, časté jízdy v noci....
Brýle si nakonec můžu kdykoliv sundat, s fólií je to horší.

Ono by to chtělo nejlíp nějaký vzorek a stejně jako při výběru brýlí si zkusit, jak skrz to bude vidět. A samozřejmě se nabízí otázka, jak moc bude menší zatmavení účinné proti teplu, což je pro mě ta hlavní věc.
Toyota Corolla E11U, 1.6 VVT-i
Odpovědět

Zpět na „Corolla“