Že je mi vidět do auta mi nevadí. Nic tam nenechávám, navíc pokud nebudou zatmavená všechna skla včetně čelního (a to prý podle vyhlášky musí propouštět minimálně 75% světla, přední boční 70%), stejně do auta vidět bude.
S tou mírou zatmavení to bude relativní, každému bude vyhovovat něco jiného. Nosím brýle, takže jsem si nechal svého času udělat dioptrické sluneční brýle. Zatmavení hnědé barvy cca 60%, takže by měly propouštět 40% světla. Při slunečném dni dávají příjemný kontrastní obraz přesně akorát (taky mi trvalo, než jsem se pro tohle konkrétní zatmavení v optice rozhodl

).
Jenže když vjedu do lesa do stínu nebo když je oblačno a přes slunce přejde mrak, je po pohodě, protože ačkoliv vidím dál a nestojí za to lovit ve futrálu normální brýle, světla je prostě míň a už to není ono.
Fólie by sice byly vzadu a vzadu na bocích, ale i skrz ta okna se při jízdě dívám a ikdyž by to teď v létě velké zatmavení jistě bylo super, přijde podzim a zima, zatažená obloha, déšť, sníh, časté jízdy v noci....
Brýle si nakonec můžu kdykoliv sundat, s fólií je to horší.
Ono by to chtělo nejlíp nějaký vzorek a stejně jako při výběru brýlí si zkusit, jak skrz to bude vidět. A samozřejmě se nabízí otázka, jak moc bude menší zatmavení účinné proti teplu, což je pro mě ta hlavní věc.