budiky e10

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
Yaris WRC
Řidič

budiky e10

Příspěvek od Yaris WRC »

nazdar lidi mysliste ze by sa dalo dat budiky z e12 do e10? asi tazko realne ale co ak nahodou a ak nie, ako na podsvietenie pristrojovky v e10? hladal som v inych temach ale setky fotky co tam boli mi uz nezobrazuje ani nic, nejaky rychly kratky a presny navod by mi tu niekto nehodil pls?
lizzard
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Re: budiky e10

Příspěvek od lizzard »

Yaris WRC píše:nazdar lidi mysliste ze by sa dalo dat budiky z e12 do e10? asi tazko realne ale co ak nahodou a ak nie, ako na podsvietenie pristrojovky v e10? hladal som v inych temach ale setky fotky co tam boli mi uz nezobrazuje ani nic, nejaky rychly kratky a presny navod by mi tu niekto nehodil pls?
To chceš dělad podsvícení u E10 nebo E12?
U E10 ja to jednoduchý sklop si volant co nejníž odděláš 2 šrouby co držej ten plast před budíkama a vytáhneš ho, pak tam sou 4 šrouby co držej už samotný budíky ty odšroubuješ a povytáhneš budíky odpojíš 3 konektory a vytáhneš vyměníš žárovky a všechno vrátíš tak jak si to vyndal. Pro lepší přístup by bylo možný sundat volant ale příde mi to zbytečný... stačí ti křížovej šroubovák no a jesi to chceš u E12 tak to fakt nemám tušení :lol:
http://lizzzard.rajce.idnes.cz/

Autoskla za skvělé ceny,
montáže u vás,
bezplatné výměny...
www.autoskloroger.cz
Yaris WRC
Řidič

Re: budiky e10

Příspěvek od Yaris WRC »

nene ja som chcel z e12 budiky do e10 ale to asi nepojde ale to podsvietenie na e10 a jake ziarovky pouzit? mozem normalne diody rozptylky alebo treba ete nejake odpory tam dat?
fildis
Věčnej rejpal

Příspěvek od fildis »

Teď si nejsem jistej, ale mýám takový dojem, že tam jsou 3W žárovky, standartně jsou jinak myslím 1,2W u jiných aut.
Corolla E10 1.3 16V 3D 97
4E-FE 55Kw
Ronal 6Jx16 ET38
195/45 R16
Trocha úprav ještě nikomu neublížila :-D

http://database.mangacars.fr/data/media ... llae10.PNG
CharlieCh
Věčnej rejpal

Příspěvek od CharlieCh »

Určitě budeš potřebovat předřadné rezistory, jinak LEDky poletí do vzduchu, konkrétní hodnotu si budeš muset vypočítat dle napájecíko napětí tebou použitých LEDek.

Druhá možnost je použít trimr/potenciometr, tím točit tak dlouho, až se ti bude svit LEdek zamlouvat a pak změřit výsledný odpor trimru a podle toho nakoupit rezistory.

Pokud to s napětím přeženeš, LEDka může vybouchnou, takže bacha!

EDIT - Apropo, někdo tu kupoval přímo LEDky určené do palubovek, zkus pohledat, určitě najdeš, já si už nevzpomínám, kde to bylo.
Toyota Yaris Blue 2004 1.0 VVTi 48 kW 5D
Toyota Corolla E10 1996 1.6 16V 84kW 3D
lizzard
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lizzard »

CharlieCh píše:Určitě budeš potřebovat předřadné rezistory, jinak LEDky poletí do vzduchu, konkrétní hodnotu si budeš muset vypočítat dle napájecíko napětí tebou použitých LEDek.

Druhá možnost je použít trimr/potenciometr, tím točit tak dlouho, až se ti bude svit LEdek zamlouvat a pak změřit výsledný odpor trimru a podle toho nakoupit rezistory.

Pokud to s napětím přeženeš, LEDka může vybouchnou, takže bacha!

EDIT - Apropo, někdo tu kupoval přímo LEDky určené do palubovek, zkus pohledat, určitě najdeš, já si už nevzpomínám, kde to bylo.
přidej hipoidní fluidum a máš podsvícení jak lusk :-D di do mototechny nebo do benziny řekni že chceš rozptylový ledky s plochou paticí vyber si barvu a hurá na to.. měl sem tam už desítky ne-li stovky druhů ledek a nikdy žádnej problém i bez přídavnejch odporů trimrů atd.. (nic proti Charliemu ví že já bych si nic takovýho nedovolil :-D ) já sem tak trochu magor do světýlek takže mám doma spoustu led žárovek jesi chceš můžu ti je poslat cena je 15Kč za kus mám modrý, červený, zelený a žlutý-no spíš orandžový :-) vysokosvítivostní , bodový , rozptylový a kdoví co ještě :-D všechno sou nový nepoužitý snad v jakymkoliv množství :-D jesi má někdo zájem napište mi do osobky...

Edit: P.S. to sem sice nepatří ale jesi sháníte cokoliv co se týká osvětlení na i do auta napište mi :oha:

Autoskla za skvělé ceny,
montáže u vás,
bezplatné výměny...
www.autoskloroger.cz
Alliq
Manager Týmu

Příspěvek od Alliq »

tady jeden o koze a druhy o voze...
jeden mluvi o LED diodach, kde je opravdu potreba vypocitat odpor, jinak je po nich, videl jsem kluka kterej si delal neony pod auto z LED diod, a nevedel, ze tam musi byt odpor, takze udelal jen luxusni ohnostroj... :)
a druhy tu mluvi o LED zarovkach, ktery uz maj ten odpor v sobe integrovanej... a dokonce uz maji i potrebnou patici...
Toyota Corolla E10 - 1,3 16V XLi, 4E-FE, 65 kW, r.v. 95
CharlieCh
Věčnej rejpal

Příspěvek od CharlieCh »

Tak nějak jsem myslel, že to vyplývá z mého příspěvku jasně, LEDky versus srandy přímo do palubovek...Alliq pochopil...Lizzard... :shock:
lizzard
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lizzard »

CharlieCh píše:Tak nějak jsem myslel, že to vyplývá z mého příspěvku jasně, LEDky versus srandy přímo do palubovek...Alliq pochopil...Lizzard... :shock:

To tam napiš hned ne? Jak to maj míň chápavý jedinci jako já vyčíst z toho? :lol:

Autoskla za skvělé ceny,
montáže u vás,
bezplatné výměny...
www.autoskloroger.cz
CharlieCh
Věčnej rejpal

Příspěvek od CharlieCh »

Pro míň chápavýho jedince - odpověděl jsem přesně na dotaz :D

Kód: Vybrat vše

Yaris WRC  	
...mozem normalne diody rozptylky alebo treba ete nejake odpory tam dat?
RasťoSK
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RasťoSK »

Potrebujem help od nejakého majiteľa E10. Mohli by ste sem niekto zavesiť foto prístrojovky a budíkov? - potrebujem aspoň ako-tak porovnať budíky v E9 a E10...vďaka...
MR-2 W3
Corolla AE92
Celica RA61
CharlieCh
Věčnej rejpal

Příspěvek od CharlieCh »

Třeba u mě v profilu
RasťoSK
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RasťoSK »

Vďaka... :)
Zase sa potvrdilo pravidlo, že naši tuzzéroví obchodníci nevedia čo predávajú... :lol:
MR-2 W3
Corolla AE92
Celica RA61
Odpovědět

Zpět na „Corolla“