Náhradní díly na brzdy

vše ohledně modelové řady Avensis
Karel Danda
Řidič

Příspěvek od Karel Danda »

To je myšleno tak že škrtáním destiček o kotouč se zahřeje tak že se zvlní ? Tomu nevěřím, protože při každé přestávce po jízdě jsem na všechny kotouče jen tak pro zajímavost sahal a byly norm. zahřáté, udržel jsem na nich prst. V úterý jsem jel s dcerou Felicií a po jízdě jsem se o přední málem spálil. Podle mě se kurví vyloženě jen při brždění, ale takové kotouče jsou na nic, když se bojíš zabrzdit.
Avensis combi 1,8 VVT-i r.v.2002
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Co to bylo za značku a kdo je montoval? Zkontroloval styčnou plochu? Tam stačí málo rzi a jsi o desetinu milimetru vedle. Každá malá nerovnost způsobí nerovnoměrné zahřívání a tím začátek křivení. Což vytvoří zpětnou vazbu....
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
Karel Danda
Řidič

Jak říkám, tak 1500 km bylo úplně OK, začlo to až při cestě zpět z dovolené. Kdyby to bylo špatně smontované, tak by to bylo znát hned. Tenhle mechanik se zabývá hlavně renovací veteránů Porsche, takže myslím že se rzí má zkušenosti, v tom bych problém neviděl. Jsem zvědav na jeho verdikt. Jestli to budou fakt ty kotouče, tak se z toho picnu .Značku už nevím, vyhodil jsem krabici, ale na účtu jsou nějaká čísla dílů, takže ten prodejce by to zjistil, při případné reklamaci. Dám vědět.
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Mírná odchylka by hned znát nebyla - chytne to gumové uložení třmenů. Pouze by způsobovala nerovnoměrné zahřívání třmenů a jejich postupnou degradaci. Ale jestli renovuje Porsche, tak mu věřím :)
O kvalitě kotoučů napoví i cena. Dají se sehnat nějaké i za 600 - 800 Kč ty prý mají přesně takovou životnost....
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
Karel Danda
Řidič

No tyhle stály 2 ks 2 300 kč , tak nevím.
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

Karel Danda píše:No tyhle stály 2 ks 2 300 kč , tak nevím.
no mylsím že už ta cena bude vypovídat o kvalite... pokud jsi to bral v obyc kamením krám ukterý si musí nechat nejakouprovozní mrží atd tak ybla nákupka jendoho kotouče kolem 700,- = starline, JC, pilenga..
Karel Danda
Řidič

Chlape, takhle si přesně nevzpomenu, ale tyhle to určitě nebyly, bylo to něco značkovějšího. Bylo to na té krabici a docela to chválil. No snad to zjistím.
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

Karel Danda píše:Chlape, takhle si přesně nevzpomenu, ale tyhle to určitě nebyly, bylo to něco značkovějšího. Bylo to na té krabici a docela to chválil. No snad to zjistím.
no nevím juknu na ofiko ceny bremba, feroda a ATE. možná lucasy ale pochybuju že by ses vesel do téhle ceny ( neveřím že by je dal bez rabatu.. )

o jaké autí jde?
Karel Danda
Řidič

Já měl každý díl od jiného výrobce, ale ATE tam figurovalo. Akorát nevím , jestli to bylo u těchhle kotoučů. Ty ostatní tam určitě nebyly. Auto máš napsané pod zprávou - Avensis vagon 1,8 VVti , r.v. 2002.
vokurka2
Člen Týmu

kotouče

Příspěvek od vokurka2 »

Zdar pánové. Ohledně brzd si delší dobu docela užívám. Přesně mám to co popisuje. Na 90 000 km mi v servisu stočil kotouče a dal nové destičky. Vydrželo to ta 10.000 km. Také to začlo po dovolené v Chorvatsku. Dal jsem nové kotouče Nipparts kus stál 2000,-Kč destičky taky nové a stejně. Po výměně super a po 2000 km kilometrech začaly zase brzdy klepat. Teď jsem nechal otouče přeměřit, prý dobrý jenom desetinku odchylka. tak je srovnal a dělá to furt. Tak nevím do originál servisu se mi nechce to bude stát majlant.
Karel Danda
Řidič

Mě se to chlapi přes zimu nějak srovnalo, při brždění z běžných rychlostí už prakticky nepozorovatelné, trochu bych to poznal na dálnici třeba při prudkém brždění ze 14o km/h. Co je ale báječné je účinost těch brzd, manželka dokonce říká, když přesedne do jiného auta, že má pocit že to neubrzdí, jak na to musí oproti našemu Avíku šlapat. A já jí musim dát zapravdu.Takže rezignuju a už to tak nechám. Příště už si dám ale při výběru kotoučů větší pozor a prostuduju si nejdřív zkušenosti uživatelů s tou kterou značkou. Mimochodem, taky po nasazení letních kol (elektrony) pozoruju rychlejší "zaprášení" ráfků černým prachem od destiček, prakticky po pár stech km. To se starými brzdami nebylo, ráfky byly skoro pořád čisté. Asi jsou ty nové destičky méně otěruvzdorné. Nevím ale, co je lepší. Ale třeba u Octavií, když sundáte poklici z předního kola, tak vypadá zevnitř jak vyndaná z komína. Tak snad to není na závadu.
Fikus
Manager Týmu

Příspěvek od Fikus »

Tak také zkušenost. Loni jsem před dovolenou do Chorv dával nové kotouče. ATE, kus za 2000,-Kč. Teď po 13tis/km, vibrace do volantu jak blázen. Verdikt - zvlněné kotouče. Naštěstí kámoš, co je montoval, kotouče zreklamoval a namontoval nové. Nyní absolutní pohoda. A když jsem byl v tom, hned jsem dal nové kotouče a desky i na zadek :lol: . Doufám, že co ho budu mít, tak za následujících 100.000km na kotouče nesáhnu. Taky je to o tom, jak člověk jezdí - panické brždění na dálnici, jízda brzda plyn a hlavně kvalita materiálu. Ale taky jsem doufal, že ATE jsou kvalitou vysoko, aby vydržely.
Ave 2002 - zlatá metal, liftback
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

jo nekdy si nevyberes, ja videl treba vrtany bremba ktery byly popraskany jak blazen , ja zase schanim na celicu a nemuzu nic sehnat za dobrou cenu a aspon trochu kvalitni , nic skladem
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
tkus
Člen Týmu

Kdy vyměnit kotouče?

Příspěvek od tkus »

Pánové, poraďte, prosím.
Při prohlídce v servisu mi řekli, abych se připravil a při příští prohlídce vyměnil kotouče. Nějak se mi to nezdá :-).
Už jsou sice stočené, ale brzdí, vibrace nulové. A když čtu co se někdy děje po výměně, tak bych to docela oddálil co nejvíc.
Je nějaké pravidlo, kdy se musí kotouče vyměnit?
Avensis T22 2,0 D4D, 2003, 285000 km
Avensis T27 2,2 D4D, 2009, 61000 km
David.306
Řidič

Re: Kdy vyměnit kotouče?

Příspěvek od David.306 »

tkus píše:Pánové, poraďte, prosím.
Při prohlídce v servisu mi řekli, abych se připravil a při příští prohlídce vyměnil kotouče. Nějak se mi to nezdá :-).
Už jsou sice stočené, ale brzdí, vibrace nulové. A když čtu co se někdy děje po výměně, tak bych to docela oddálil co nejvíc.
Je nějaké pravidlo, kdy se musí kotouče vyměnit?
ano,je udana minimalni tloustka,ale u ave nevim kolik
Odpovědět

Zpět na „Avensis“