Rada NAD ZLATO !!

vše ohledně modelové řady Celica
TORUS
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Rada NAD ZLATO !!

Příspěvek od TORUS »

Zdravím mám strašně velký problém...včera jsem si stříkal brzdový kozouč a brzdy, bylo to zrezivělé a mám na kolech bezpečnostní šrouby, kolo jsem přimontoval z5 a odjel a že zbytek udělám dnes...přijedu tam a zjišťuju že nemám ořech na povolení bezpečnostních šroubů..dostal jsem jen 1ks :( tak nevím co mám dělat, převrtávat nic nechci, snad jestli by mešel udělat nějaký výlisek toho? třeba kdybych tam dál sádru nebo nějakou jinou hmotu a pak to podle toho nechal udělat, díky každému kdo poradí :cry:
gabko24
Věčnej rejpal

Příspěvek od gabko24 »

no mne to v pneuservise dali dole, pouzili len sekacek a kladivo... Nic neposkodili okrem bezpecnostnej matice. :wink: skus zistit, ci ti stym vedia pomoct
ex: celica 5gen 3S-GE cervena
ex: celica 5gen 3S-GE cierna facelift
ex: 6gen 3s-ge 3gen :-)
IS 300
BRunner
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BRunner »

Co to je za výrobce matek? Zkusit kontaktovat přímo je, jestli by ti udělali nový ořech. Já jsem koupil německé McGuard a tam je normálně kartička s kódem, kterou pošleš výrobci a on ti za 18€ pošle nový ořech.
micron
Fantom fóra
Kontaktovat uživatele:

tip na dobry oříšky

Příspěvek od micron »

sice nemůžu poradit s těmahle ořechama, naštěstí je nemam, ale ty co se chroustaj, tak jsou fakt výborný z lidlu "cracky-snacky" buráky v těstíčku- paprikový-- to je úlet nejen pro veverky co louskaj ořechy z aut :wink:
Imm0rt@l 1989 YAMAHA 706 Sci-Fi CAT 2.0 GTi C3LL 30* years anniversary Blue Metal 8J1++
ObrázekObrázekObrázek
TORUS
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TORUS »

sou to taky MCgard ale karticku k tomu nemam, mozna ze by mi to udelali podle cisla objednavky, mam to v mejlu
ombre
Věčnej rejpal

Příspěvek od ombre »

Tady popis, jak to dopadne, když to neklapne http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopic.php?t=6255.

Jinak už to mám nacvičený, takže když se to odvrtá pouze dvěma vrtáky - 5 mm a následně rovnou 13 mm, tak to je asi za hodinku, nebo hodinku a půl, hotový, ale ta pětka se musí co pár minut brousit a na třináctku je potřeba silná pomaloběžná vrtačka (800 ot/min.). Nový štěft stojí v toyotě asi 60 Kč. Takže kdybys klič náhodou nesehnal, tak se to při troše tréningu dá.
Jinak, jestli ti vrcholy matek vyčnívají z kola, lze na ně přivařit nějakou platli a povolit.

Přeju, abys toto podstupovat nemusel ;).
Obrázek
BRunner
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BRunner »

TORUS píše:sou to taky MCgard ale karticku k tomu nemam, mozna ze by mi to udelali podle cisla objednavky, mam to v mejlu
Zkus napsat přímo jim, ale ten kód asi budou potřebovat.
martin.matess
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martin.matess »

stalo se mi to na celice taky, akorat ja to tak uz koupil a ty matice sem zkoušel rozseknout ale odešel majzlik a matice nic, no a tak mi nezbylo než si hrát a hrát s bruskou, svářečkou a tak a klíč sem si vyrobil a matky povolil - všem doporučuju - kouzelná práce :) jinak bůh s tebou ať z toho výjdou kola i auto celý !!
http://www.martinmatess.estranky.cz/
Celica T20 3sge SSII blue
Corolla e10 swapped 4afe
BMW 318 Is e36 97' M-packet
BMW 320 D combi kůže
BMW 735i 1983' 160Kw
TORUS
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TORUS »

takže se uvidí, dneska čekám mejl, psal sem na elektrony.cz tak snad to někde pohledají a dopadne to dobře :(

snad se to nejak udělá...nic vysekávat a anipřevrtávat štefty radši nechu...dost na hovno že šrouby mám tak 10 cm zapuštěné v kole :?
Tonda
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tonda »

ajéje já kdysi koupil auto a mnělo bezpečnostní matky ale ořech nikde.Taky byly zapuštěný v kole (nějakých 5cm určitě) Nic jinýho nezbylo,než navařit matku a klasikým klíčem na kola povolit. Litý kola ale dostaly zabrat :( Bohužel to nešlo jinak protože je roky nikdo nepovoloval a trošku přirezly.
MADE IN JAPAN - žádný sOpel ...
TORUS
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TORUS »

sakra tak včera sem byl v servisu...volám asi po 5ti hodinách kdy sem tam auto nechal a servisák mi hlásí ať si pro to přijedu že si s tím neví rady :( vezli to dokonce i do pneuservisu do barumky a tam to prej ještě neviděli :(
tak nevím co budu dělat....napadá mě ještě udělat odlitek třeba z plastelíny a ořech si pak podle toho nechat vyrobit, myslíte že by to šlo? dík
BRunner
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BRunner »

Pokud máš McGuardy tak si myslím, že by šel ten oříšek podle vzoru vyfrézovat v pohodě nový. Jenom musíš sehnat šikovného zámečníka, který si s tím pohraje.
TORUS
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TORUS »

asi to zitra navrtam a sezenu jen 4 nove stefty...ten vzor zkusim taky uvidime
DrGis
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DrGis »

mně pomohlo natlouct ořech na bezp.matku, ale ty moje měly na vnějším obvodu výstupky, nevím jak vypadají ty tvoje
TOYOTA CELICA ST205
TORUS
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TORUS »

Tak bezpečáky sou fuč :-))) nakonec sem to odvrtal vrtákama na titan :) šlo to jak po másle, spadl mi kámen ze srdce 8)

Děkuju všem co mi na tento příspěvek napsali odpověď, díkes chlapáci :wink:
Odpovědět

Zpět na „Celica“