Jaký olej je předepsaný?

vše ohledně modelové řady Avensis
Marty
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marty »

Zrovna dneska jsem po necelých 900 km dolil necelý litr, taky mi to pěkně chlastá. Výměna pístních kroužků to tedy kompletně řeší? Nastuduju Haynes, tuším jsem to tam viděl :-)
Obrázek
'06 Mazda 6 2.0 MZR-CD 105kW
ex '97 Corolla AE111L 4A-FE 81kW
Fikus
Manager Týmu

Příspěvek od Fikus »

Neřeší, prý by to vyšlo kolem 15t Kč a na těch 5 let co ho budu mít, se mi vyplatí sémotámo dolít tu trochu oleje. Na všem špatném si ale najdu pozitivum. Jestli mi to v průměru od výměny k výměně (10t.km) bere 4l. a náplň je 4l. tak pouze budu asi měnit filtr :lol: (asi by to chtělo aspoň usazeniny odtud jednou za čas dostat :) )
Ave 2002 - zlatá metal, liftback
Marty
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marty »

Jo, už jsem to řešil taky, výměna kroužků ano, ale pak se začne motor srát jinde - takže pokud hrabat do motoru, tak od podlahy (teda od vany :D ) a to nemá smysl.

Takže taky budu dolévat olej a vesele jezdit. Až dojezdím, tak koupím jinej motor a budu jezdit dál...
Obrázek
'06 Mazda 6 2.0 MZR-CD 105kW
ex '97 Corolla AE111L 4A-FE 81kW
B.Sanchez
Navigátor

Příspěvek od B.Sanchez »

No,já bych ho tak nehodnotil,mám štěstí,že se mi to neděje a myslím si,že to bude nepovedenym motorem a bohužel mi zase vychází moderní motor 1,8 VVT-i.My holtl ze zastaralejma motorama spotřebu oleje nemáme.Za každou moderní věc se holt musí platit. Ta ovalita pístů,spotřeba oleje,ale ta akcelerace....!!
Odpovědět

Zpět na „Avensis“