Avensis 1,6 rozvody...

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
ondrej
Navigátor

Avensis 1,6 rozvody...

Příspěvek od ondrej »

Zdravim všechny, nevite co se musi měnit při výměně rovodů? Mám 1,6 81kw 1998, motor 4afe. Mám nechat vyměnit pouze řemen , nebo celou sadu i s kladkou a napínákem?
Dík za rady.
Dragon
Navigátor

Re: Avensis 1,6 rozvody...

Příspěvek od Dragon »

ondrej píše:Zdravim všechny, nevite co se musi měnit při výměně rovodů? Mám 1,6 81kw 1998, motor 4afe. Mám nechat vyměnit pouze řemen , nebo celou sadu i s kladkou a napínákem?
Dík za rady.
Toy servis doporučuje vyměnit vždy celou sadu - tzn. vše co píšeš. Po 90 000 km je všechno opotřebované.
Pozn.: všechny motory do typů VVTI jsou konstruovány tak, že při prasknutí rozvoďáku (spadnutí ventilů) nedojde k poškození motoru - spadlé ventily nezasahují do prac. prostorů pístů - jsou na to krátké. Takže se nic moc nestane v případě prasknutí rozvoďáku. Ale nemám to vyzkoušené :D
Toyota Avensis sedan 2.0 16V / 128 HP r.v.: 1998
wrc50
Manager Týmu

rozvody

Příspěvek od wrc50 »

doporučuji vyměnit všechny řemeny to je na klimu,alernátor,rozvodovy,servo a samosebou kladku i napínák popř, dle ujetych km i vodni pumpu vždy se to vyplatí na dalších 90tisíc máš klid, já to tak dělal u všech aut které měli motor 4 a -fe ahoj
Marty
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marty »

Dragon píše:
ondrej píše:Zdravim všechny, nevite co se musi měnit při výměně rovodů? Mám 1,6 81kw 1998, motor 4afe. Mám nechat vyměnit pouze řemen , nebo celou sadu i s kladkou a napínákem?
Dík za rady.
Toy servis doporučuje vyměnit vždy celou sadu - tzn. vše co píšeš. Po 90 000 km je všechno opotřebované.
Pozn.: všechny motory do typů VVTI jsou konstruovány tak, že při prasknutí rozvoďáku (spadnutí ventilů) nedojde k poškození motoru - spadlé ventily nezasahují do prac. prostorů pístů - jsou na to krátké. Takže se nic moc nestane v případě prasknutí rozvoďáku. Ale nemám to vyzkoušené :D
4AFE není VVTi, co se může stát tam?
Obrázek
'06 Mazda 6 2.0 MZR-CD 105kW
ex '97 Corolla AE111L 4A-FE 81kW
ombre
Věčnej rejpal

Příspěvek od ombre »

Marty píše:4AFE není VVTi, co se může stát tam?
Může se stát třeba to, že se ložisko zadře nebo rozsype a ty tam polezeš po 30 tkm znovu. Nebo řemen s původním ložiskem nevydží 100 tkm, ale méně.
V obou případech je to závada, kvůli které zůstaneš stát na cestě. Tím, že se zavčasu vymění celá sada, se riziko minimalizuje a z opravy na cestě se stává plánovaná údržba. To je zásadní rozdíl.
Obrázek
Marty
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marty »

Chápu, děkuji. Problém je že jsem po koupi vozu musel investovat do pneu, olejů, geometrie, teď mi hučí ložisko a na rozvody nezbývá :-( původní majitel ale tvrdil že byly měněny před 30 tisíci... Dá se nějak poznat, že jsou řemeny opotřebované?
Obrázek
ombre
Věčnej rejpal

Příspěvek od ombre »

2 Marty: No, mizerně. Poznáš, jestli je řemen před smrtí. Pokud není roztřepený a není volný jako kšanda, tak zřejmě vydrží než našetříš. Ale pravděpodobně nepoznáš, jestli má řemen 30 nebo 100 tkm. U Idaha Contitech řemen a JC ložisko celkem po slevě 1100,- , to se v krátkodobém časovém horizontu našetřit dá :-).
Obrázek
Marty
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marty »

ombre píše:2 Marty: No, mizerně. Poznáš, jestli je řemen před smrtí. Pokud není roztřepený a není volný jako kšanda, tak zřejmě vydrží než našetříš. Ale pravděpodobně nepoznáš, jestli má řemen 30 nebo 100 tkm. U Idaha Contitech řemen a JC ložisko celkem po slevě 1100,- , to se v krátkodobém časovém horizontu našetřit dá :-).
Ale jo, snad to zvládnem ještě letos :-)
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Avensis“