6 gen. T20 a brzdové kotouče

vše ohledně modelové řady Celica
ArnieGT
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

6 gen. T20 a brzdové kotouče

Příspěvek od ArnieGT »

Tak jsem přinucen vyměnit přdní kotouče i s deskama a měl jsem představu že bych sehnal nějaké vrtané či drážkované, když už jsou tak pěkně vidět.
Máte s tím někdo zkušenosti, popřípadě kde jste objednávali? :wink:
Celica TA28 77' / Corolla KE35 76' / Celica RA65 82' / Crown MS65 75'
JDM wheels----->https://www.facebook.com/jdm.cz
Marty
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marty »

Tuhle v nějaké diskuzi tady na foru jsem četl negativní ohlas na kotouče od bremba, že jsou nakonec lepší toyoťácké.

Jinak konkrétní zkušenost nemám.
Obrázek
'06 Mazda 6 2.0 MZR-CD 105kW
ex '97 Corolla AE111L 4A-FE 81kW
Petr
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr »

JO BREMBA JSEM MĚL ZA 3 TIS. oba a vydrželi jen 11tis. km
ted mám nipparts a spokojenost na ATE jsem najel 30tis.km
ceny v toyotě na 5 g. jsou následující přední k. 6tis.+desky 1100kč zadní k.-4tis+desky 900kč ale někdy je to lepší než repliky vydrží to a brzdí lépe
Avensis T22 D4D,r.v.10/01
Celica 2.0.GTi r.v.05/90
Obrázek
greddy
Věčnej rejpal

Příspěvek od greddy »

Mám Celica HyperRev a v katalogu se do Celicy 4g-6g dávaly tyto značky:

desky - Endless, Winmax, Project "ný", Zeal, Hawk Brake, Performance Friction, Weds sport, Image, A'PEXi, D Cuatro, Fet sports, Gab, SARD, KYB, éL Sport, AP Lockheed, Tokico, Brembo (je nutné koupit skutečná bremba a ne atrapy-skutečné brembo desky se poznají podle ceny),TOM'S, Pagid, Blitz, JSPEED,

kotouče - zeal, endless, TRD(komplet brzdy i s čelistmi), TRD samotné desky, Jspeed, C-ONE motorsport
Petr
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr »

ale origo dodavatel pro toyotu tehdy byli kotouče a třemeny z deskama AISIN
dnes jsem na NOVÝM AURISU VIDĚL DESKY BOSH ATD.tak ted už je to jiný
ja ty bremba měl origo sice bez drážek a děr ale byli origo a nevydrželi,sice jsem s nima pojezdil 7 koleček na masarykáču v brně ,ale přeci to nějak rychle odešli
Celica 2.0.GTi r.v.05/90
Obrázek
jirih
Řidič

Příspěvek od jirih »

čao,
já mám na předku Zimmermanny, už 2 roky, desky už dochází, ale kotouče sou zdá se naprosto OK, celkem mají zatím za sebou cca 54 000 Km...

Brzdí podle mě velmi dobře.

Sou to klasický chlazený...
Celica T20, r.v. 97, 1,8i 16v, 115 hp
kola 7,5x17", obuto 225/45 R17

www.vase-krmivo.cz
vše pro psy, kočky a koně. Rozvoz zboží Pro Brno a okolí zdarma. 6000 položek k objednání, více než 85% zboží skladem. Zasíláme po celé ČR i SR
ArnieGT
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ArnieGT »

jirih píše:čao,
já mám na předku Zimmermanny, už 2 roky, desky už dochází, ale kotouče sou zdá se naprosto OK, celkem mají zatím za sebou cca 54 000 Km...

Brzdí podle mě velmi dobře.

Sou to klasický chlazený...
Na ty jsem se díval ale mají tam napsány nějaké divné rozměry, tak nevím, kde jsi je kupoval?
jirih
Řidič

Příspěvek od jirih »

zeptám se svýho mecha, moh by ti je kdyžtak objednat a poslat, kde je vzal netušim, cena byla myslim okolo 1700,- Kč/kus, nechává mi díly prakticky za nákupní cenu...

Horší to bylo se zadníma tam mám kotouče ATE (desky nipparts) a ty musely na soustruh a až pak šly nasadit (malý středový otvor, nedaly se dát na náboj) i když rozměr byl objednanej speávně... Prakticky 90% času co je mám tak pískají, ty desky proklínám den za dnem...

Dám vědět co s těma Zimmermannama...
Celica T20, r.v. 97, 1,8i 16v, 115 hp
kola 7,5x17", obuto 225/45 R17

www.vase-krmivo.cz
vše pro psy, kočky a koně. Rozvoz zboží Pro Brno a okolí zdarma. 6000 položek k objednání, více než 85% zboží skladem. Zasíláme po celé ČR i SR
Raimok
Manager Týmu

Re: 6 gen. T20 a brzdové kotouče

Příspěvek od Raimok »

ArnieGT píše:Tak jsem přinucen vyměnit přdní kotouče i s deskama a měl jsem představu že bych sehnal nějaké vrtané či drážkované, když už jsou tak pěkně vidět.
Taky jsem si myslel, že bych mohl nainstalovat nějaké ty děrované nebo drážkované, ale když jsem viděl ceny přešla mě chuť. A podle známého co závodí, tak účinnost takových kotoučů se trochu projevuje až po několika odjetých kolech na autodromu, když už byly fakt rozžhavený. Takže jsem od toho ustoupil a koupil jsem nipparts kotouče.
:-) Celda 6g, ST202-SS, 1994, 129 kW
ArnieGT
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Re: 6 gen. T20 a brzdové kotouče

Příspěvek od ArnieGT »

Raimok píše:
ArnieGT píše:Tak jsem přinucen vyměnit přdní kotouče i s deskama a měl jsem představu že bych sehnal nějaké vrtané či drážkované, když už jsou tak pěkně vidět.
Taky jsem si myslel, že bych mohl nainstalovat nějaké ty děrované nebo drážkované, ale když jsem viděl ceny přešla mě chuť. A podle známého co závodí, tak účinnost takových kotoučů se trochu projevuje až po několika odjetých kolech na autodromu, když už byly fakt rozžhavený. Takže jsem od toho ustoupil a koupil jsem nipparts kotouče.
Taky dobrý poznatek, dík,..i když teď mne tíží situace a budu muset prodat svého moláčka, tak koupím asi nippartsy ať má budoucí majitel radost, ty by měly vydržet dost :wink:
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

Petr píše:ale origo dodavatel pro toyotu tehdy byli kotouče a třemeny z deskama AISIN
ja ty bremba měl origo sice bez drážek a děr ale byli origo a nevydrželi,sice jsem s nima pojezdil 7 koleček na masarykáču v brně ,ale přeci to nějak rychle odešli
Aisin desky ani kotouče nevyrábel, dodával je pod svou značkou, ale jen na část, na vetsinu byly používány desky Kashiyama případne Akebono..

říct že se dávali desky Aisin je stejné jako říct že v originále se tam dávali rozvody Toyota :D
gabko24
Věčnej rejpal

Příspěvek od gabko24 »

jo, tak ake kotuce odporucate? tiez uvazujem nad chladenymi, vrtane, drazkovane... ono zohriat sa musia na extrem len ak su v kombinacii s race deskami...
ex: celica 5gen 3S-GE cervena
ex: celica 5gen 3S-GE cierna facelift
ex: 6gen 3s-ge 3gen :-)
IS 300
Petr
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr »

Idaho píše:
Petr píše:ale origo dodavatel pro toyotu tehdy byli kotouče a třemeny z deskama AISIN
Aisin desky ani kotouče nevyrábel, dodával je pod svou značkou, ale jen na část, na vetsinu byly používány desky Kashiyama případne Akebono..

říct že se dávali desky Aisin je stejné jako říct že v originále se tam dávali rozvody Toyota :D
takže chceš říct že je to něco jak když si nechá nipparts vyrobit nějaký díly a jen si to zabalý do svých krabic jo??
ja myslel že AISIN jhe přímo výrobce a dodavatel pro toyotu v té době kdy 5.g šla dovýroby,vždyt na brzdových třmenech je to odlitý ten jejech nápis to se mi zdá divny idaho :?
Celica 2.0.GTi r.v.05/90
Obrázek
gabko24
Věčnej rejpal

Příspěvek od gabko24 »

no ja co som mal origo 5gen brzdy na 255kotuc-teda rok 90 tak bolo na strmeni AISIN... ale teraz co mam 5gen brzdy na 277mm kotuc, teda rok 92, tak tam mam odliate na strmeni TOYOTA. strmene su na oboch autach original! :wink:
ex: celica 5gen 3S-GE cervena
ex: celica 5gen 3S-GE cierna facelift
ex: 6gen 3s-ge 3gen :-)
IS 300
Tado
Člen Týmu

Příspěvek od Tado »

Taky potřebuji provést výměnu brzdových kotoučů a destiček. Zatím uvažuji o kotoučích: vrtané OZ Zimmermann - přední pár za 4500.-
Nebo raději něco od Bremba???
Hlavně aby nebyly náchylné na zkroucení....

1.8 16V r.v.96

Dík za odpovědi :-)
Odpovědět

Zpět na „Celica“