Pánové a dámy (pokud tu nějaké jsou),
tak dnes sem opět vyvařil moji Rolku
Jel sem s šéfem na jednání do ValMezu z Brna, cesta tam ráno o půl 9 v klidu, pokud sem to netočil nad 120km/hod tak se ručička teploty ani nehla, párkrát stoupla asi o 1-2mm nahoru, když sem udržoval rychlost do kopečka ale pořád v klidu, takže celá ranní cesta do ValMezu v klidu, ale cesta zpátky už začala špatně, ze stavby jsem se málem nedostal.
Po jednání nasedáme do auta, nastartuju v pohodě, ale asi za 10sekund motor sám zhasne, zkouším natočit znovu, ale nic, startér točí ale ne a ne naskočit, tak mě moji 2 šéfové roztlačovali ale ani na 2ku ani na 3ku mi motor nenaskočil, zkusím pak klíčkem zas a rup motor chytl, zařadím zpátečku vycouvám asi 10metrů a motor zase chcípne, to už snad není možný.Otevřu kapotu, koukám kde co, kontroluju svíčky a tak, vše v pořádku se zdá.
Opět mě roztláčí opět to na 3ku nenaskočí, ale pak v klidu nastartuju klíčkem, to už sem zhasnout nenechal a vyjeli sme, konečně.
Půlka cesty v klidu, motor běžel, teplota se držela, ale před Vyškovem si teplota vymyslela, že začne prudit a šla nahoru, tak pouštím plyn aby se to trocha ochladilo ale nic nepomáhá, pomalu ale jistě de nahoru, v tom klesne ručka zas na půlku, za chvilku de zas až k červenému a pak zas padne na půlku, tohle udělalo párkrát, tak sem na chvilku odstavil auto na štěrku vedle cesty a nechal běžet saharu, jak teplota klesla na půlku tak sem nastartoval, už v pohodě, a jel na nejbližší benzínku, po cestě, cca 2km, mi teplota zas skočila nahoru a padla na půlku.
Na shellce sem dal do stínu, nechal běžět saharu s vyplnutým motorem ať pomůže chladit a šel koupit destilku a po chvilce tam nalil cca 1litr destilky. Pak už až do brna jela Rollka v klidu...
může mi někdo říct čím to je že ta ručička tak kolísala?
Auto sem nijak nehonil, jel sem 100-110km/hod nutně 120km/hod ale víc ne...
Při nejbližší příležitosti vyndám termostat, jestli nešibe mu a pak mi asi nezbyde než koupit novej chladič.
a druhej dotaz, pomůže výměna svíček a repas startéru na to startování?
Díky....