Zdravim. ja mam skusenosti s loziskom v prevodovke. Prejavovalo sa to najviac pri zaradenej 5 ke - kedze to boli 5kove loziska, hlavne pri otackach 1800 - 2200. Po vyradeni ticho. Bol to taky hrkotavy zvuk, prirovnal by som to ked prsi a voda steka rínou dolu. Da sa to opravit v znackovom servise za 14tis. Samotne loziska stoja okolo 3tis ale robota je mastna.
Tak vela stastia.
Hlučná převodovka/diferenciál
- Gongush
- Manager Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Tak mi to začalo hučet postupně od pětky, pak na 4...až na neutral pokud není sešlaplý spojkový pedál
na budíku mi svítí 132t km, jestli je něco utočene nevím, snad ne
teď jezdím jak s traktorem
zajímavý, na Carině je 392t km a tam nic takového není, jen při podřazování z 3 na 2 je někdy problem, prý ohnuté tahla ale nevim, jezdit se s tím dá...

na budíku mi svítí 132t km, jestli je něco utočene nevím, snad ne
teď jezdím jak s traktorem

zajímavý, na Carině je 392t km a tam nic takového není, jen při podřazování z 3 na 2 je někdy problem, prý ohnuté tahla ale nevim, jezdit se s tím dá...
Carina E T19 2.0TD combi '96
Škoda Octavia Combi 1.9TDi 96kW '03
Škoda Octavia Combi 1.9TDi 96kW '03
Hlučná ložiska převodovky?
Zdravím,
Dnes jsem byl v servisu kvůli zvuku, který se mi nezdál. Objevuje se když mám zařazenou 4, nebo 5 (možná i na 3). Stačí ale pustit plyn a se stále zařazenou rychlostí zvuk zmizí. Myslel jsem si že to bude něco malého - třeba přepážka ve výfuku, ale prý ložiska v převodovce a oprava kolem 25tis.
Auto má najeto poctivých 135tis. Docela vahám co s tím. Nová převodovka i s práci - 100K. Oprava typovaných dvou ložisek - materiál a práce kolem 25K, ale prý se uvidí co ještě až když to otevřou. Může se tedy stát že ji otevřou, zjistí že ji nelze opravit a zaplatím novou plus zkoumání staré. Auto má cenu kolem 100K. Co s tím?
Poradíte něco?
Dnes jsem byl v servisu kvůli zvuku, který se mi nezdál. Objevuje se když mám zařazenou 4, nebo 5 (možná i na 3). Stačí ale pustit plyn a se stále zařazenou rychlostí zvuk zmizí. Myslel jsem si že to bude něco malého - třeba přepážka ve výfuku, ale prý ložiska v převodovce a oprava kolem 25tis.
Auto má najeto poctivých 135tis. Docela vahám co s tím. Nová převodovka i s práci - 100K. Oprava typovaných dvou ložisek - materiál a práce kolem 25K, ale prý se uvidí co ještě až když to otevřou. Může se tedy stát že ji otevřou, zjistí že ji nelze opravit a zaplatím novou plus zkoumání staré. Auto má cenu kolem 100K. Co s tím?
Poradíte něco?
Pavlin