Hlučná převodovka/diferenciál

vše ohledně modelové řady Avensis
bobnuc
Člen Týmu

Příspěvek od bobnuc »

Zdravim. ja mam skusenosti s loziskom v prevodovke. Prejavovalo sa to najviac pri zaradenej 5 ke - kedze to boli 5kove loziska, hlavne pri otackach 1800 - 2200. Po vyradeni ticho. Bol to taky hrkotavy zvuk, prirovnal by som to ked prsi a voda steka rínou dolu. Da sa to opravit v znackovom servise za 14tis. Samotne loziska stoja okolo 3tis ale robota je mastna.
Tak vela stastia.
Gongush
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gongush »

Tak mi to začalo hučet postupně od pětky, pak na 4...až na neutral pokud není sešlaplý spojkový pedál :cry:
na budíku mi svítí 132t km, jestli je něco utočene nevím, snad ne
teď jezdím jak s traktorem :?

zajímavý, na Carině je 392t km a tam nic takového není, jen při podřazování z 3 na 2 je někdy problem, prý ohnuté tahla ale nevim, jezdit se s tím dá...
Carina E T19 2.0TD combi '96
Škoda Octavia Combi 1.9TDi 96kW '03
meryz.07
Věčnej rejpal

Příspěvek od meryz.07 »

tak mi začalo vydávat rachtavý zvuk při 1700-2000 ot./min :cry: bojím se k mechanikovi,že se zhrozím ceny :-/
toyfun
Člen Týmu

Hlučná ložiska převodovky?

Příspěvek od toyfun »

Zdravím,

Dnes jsem byl v servisu kvůli zvuku, který se mi nezdál. Objevuje se když mám zařazenou 4, nebo 5 (možná i na 3). Stačí ale pustit plyn a se stále zařazenou rychlostí zvuk zmizí. Myslel jsem si že to bude něco malého - třeba přepážka ve výfuku, ale prý ložiska v převodovce a oprava kolem 25tis.

Auto má najeto poctivých 135tis. Docela vahám co s tím. Nová převodovka i s práci - 100K. Oprava typovaných dvou ložisek - materiál a práce kolem 25K, ale prý se uvidí co ještě až když to otevřou. Může se tedy stát že ji otevřou, zjistí že ji nelze opravit a zaplatím novou plus zkoumání staré. Auto má cenu kolem 100K. Co s tím?

Poradíte něco?
Pavlin
Odpovědět

Zpět na „Avensis“