cidlo tlaku oleje/pretesneni

vše ohledně modelové řady Celica
Odpovědět
warrior
Manager Týmu

cidlo tlaku oleje/pretesneni

Příspěvek od warrior »

prave delam na motoru(pretesneni atd).Jedna se tedy o motor 4A-FE.Kdyz jsem obednaval nejake serepeticky tak jsem obednal i toto cidlo(ted nevim presne jestli je to tlakove,nebo jake).Myslel sem si,ze se mi zadrel motor kvuli tomu,ze bylo porouchane a nezaznamenalo poruchu.Tak jsem se chtel podivat kde na motoru je.Tak jsem jel po vsech moznych vodicich abych ho nasel,ale nic.Pak jsem si uvedomil,ze mam v garazi druhy rozebrany motor a zjistil jsem,ze je shovane nekde pod svodama.Tak kouknu do meho motoru a vazne tam je,jenze u neho zadny vodic,takze to zaznamenabalo hladinu oleje asi tak jak to dokaze desitka sroub.Takze to budu muset dodelat.A moje otazka zni jestli ho tam mate taky jen tak,nebo ho mate zapojene :?:
Naposledy upravil(a) warrior dne čtv 29.05.2008, 20:48, celkem upraveno 1 x.
celica 1,6
martin.matess
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martin.matess »

ahoj podivoval sem se když sem měl sti na tom samém, bylo prostě odpojené jen tak tam čučí v bloku pod svodama :( ale plácal se mi tam vevzduchu nějakej černej drát a přesně na to pasoval tak sem ho na to nasadil ale nec se nezměnilo :(
http://www.martinmatess.estranky.cz/
Celica T20 3sge SSII blue
Corolla e10 swapped 4afe
BMW 318 Is e36 97' M-packet
BMW 320 D combi kůže
BMW 735i 1983' 160Kw
Tonda
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tonda »

A máte tam budík nebo jen kontrolku?Protože to čidlo je určený přístrojovce s budíkem mazání
MADE IN JAPAN - žádný sOpel ...
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Pokud se nepletu tak budík s ukazatelem tlaku měla 4g a pro ten je to čidlo. Čidlo kontrolky mazání je jinde a jeho hodnota sepnuti(kontrolka zhasne) je 0.5bar
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
warrior
Manager Týmu

Příspěvek od warrior »

hm,takze se bude muset dodelat :roll: pride mi to trochu hloupe,ze se na to vyrobce vybod ...
celica 1,6
ja_ma
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ja_ma »

Nemyslim si ze zhasne pri 0,5baru, pac to by ta kontrolka svitila hodne dlouho... Tlak oleje je jen na 4g, ale neni problem to dodelat i na jine..
Obrázek
sold..TOYOTA CELICA turbo4wd
sold..SUBARU IMPREZA WRX
GOLF V TDI no smoke no power...
Tonda
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tonda »

jj dodělat :? že to tam nedali už rovnou šikmoocí.A přitom tam čidlo i kabeláž je :?
MADE IN JAPAN - žádný sOpel ...
warrior
Manager Týmu

Příspěvek od warrior »

tak jsem to mel uz dneska cele shozene a zacali jsme nasazovat krouzky.Prvni zajel jak pomasle,tak i druhy a treti.No a v ten ctvrty jsem nasozoval a u toho asi nemyslel!Nasadili jsme tedy krouzky a pri zaklepani pistu do valce se zpricil jeden krouzek.pist sel dolu nejak ztezka,ale samozrejme,ze jsem ho dal az na dno.prisrouboval jsem ojnici ke klice a klikou jsem chtel pootocit,jenze jak jsem pootocil tak jsem udelal ryhu na valci :roll: takze se bude sundavat cely motor.Sakra zitra uz to mohlo byt hotovy,z cehoz plyne 2xmer jednou řež.A na druhem bloku neni vydet jeho cislo,tak snad s tim nebudou problemy :cry: ...
celica 1,6
warrior
Manager Týmu

Příspěvek od warrior »

chtel jsem se zeptat jestli si mam nechat srovnat dosedaci plochu bloku motoru s hlavou,nebo ne?Hlava uz vyrovnana je
celica 1,6
Beaver
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beaver »

Blok většinou nebývá (moc) poškozený, pokud jsou hodnoty v mezích, tak to není nezbytné, zvlášť s origo těsněním. S kovovým těsněním jednoznačně rovnat i blok, ale takový ty nemáš, takže jen změřte jestli je dosedací plocha rovná.
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
warrior
Manager Týmu

Příspěvek od warrior »

suplerou to asi nezmerim :? cekam na to az mi rekne kamos jak vysoko muze s frezkou a asi podle toho...
celica 1,6
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

warrior píše:suplerou to asi nezmerim :? cekam na to az mi rekne kamos jak vysoko muze s frezkou a asi podle toho...
muj názor - pokud je blok "očistenej" ( rozumenj rozebranej ) a rovná se hlava tak ty 200,- za srovnání bloku te už nezabijou a alepson to bude udelaný pořádne..
warrior
Manager Týmu

Příspěvek od warrior »

gratis :D Vysku frezky ma 300 mm,tak az se vyspim tak letim zmerit do garaze blok,snad nebude vyzsi.(ale asi jo :x )
celica 1,6
Odpovědět

Zpět na „Celica“