1.8 VVT-i výrobní vada motoru

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
libi
Člen Týmu

Příspěvek od libi »

Tak jsem v pr..... :cry: Když jsem četl jaké má problémy 1,8 VVTI, tak jsem se rozhodl pro 1,6 VVTI. AVENSIS Combi r. v. 2000, najeto 72000, dovoz Itálie, perfektně dokladovaný servis, auto jako nové. Spotřeba oleje cca 1l/1800km :shock: . Co to udělá ve 150000 km? Vyjádření autorizovaného servisu - opotřebované válce - vadný polomotor. Řešil jsem to v Toyotě - samozřejmě bez úspěchu - prý auto není z ČR, takže ahoj. Vzdát to ale nemíním, ovšem kam se obrátit? Nemáte někdo tušení jaká je ta správná adresa - výrobce? V ČR jsem bez šance. Buďto budu jezdit s "průtokáčem", nebo oprava (nový polomotor cca 60 - 70 0000 Kč). :evil:
Tequilla
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tequilla »

"Resil jsem to v Toyote" = kontaktoval jsi Toyotu Czech nebo nejaky autorizovany servis? Obratit se muzes i na belgickou centralu Toyoty pro Evropu. Ja je kontaktoval jako prvni a druhy den se mi ozvali z Toyoty Czech :). Z Belgie me kontaktovali az pozdeji a overovali, zdali se cela zalezitost nejak pohnula.
Jinak podle dalsich mych informaci by melo byt uplne jedno, ze auto nebylo servisovano predtim v CR...
A novy polomotor se da sehnat za daleko mensi penize... :)
Toyota Yaris 1.0, 1. gen. alias Pracant...prodáno do Jižních Čech, RIP :(
Toyota MR2 Mark III alias Mrcha
Toyota FJ Cruiser alias Můj sen :)
http://mr2.tequilla.cz
Peugeot 307 SW alias Pracovní realita ze žabožroutova
libi
Člen Týmu

Příspěvek od libi »

Řešil jsem to v Toyotě Ostrava, kde dělali kompletní prohlídku před koupí auta, a to konkrétně se šéfem servisu. Jeho odpověď : V pondělí jsem Váš případ konzultoval s kolegy z TMCZ. Jelikož Vaše vozidlo je "staré" a na víc nebylo prodáno v síti TMCZ nelze , aby na toto poskytla TMCZ podporu.
Ještě předtím jsem dostal odpověď z Toyoty Czech: V případě, že jste zaznamenal nadměrnou spotřebu oleje na Vašem voze, je potřeba opět navštívit náš autorizovaný servis, aby se k aktuálnímu stavu vozidla mohl vyjádřit a navrhnout případné adekvátní řešení.Co se týče možného příspěvku na pozáruční opravu, je zcela v kompetenci našich autorizovaných partnerů, respektive záleží na jejich dobré vůli, s tím, že jsou jednoznačně upřednostňováni zákazníci, kteří vůz v dané provozovně nejen servisují, ale i oficiálně zakoupili.

Z toho usuzuji že jediná možnost je kontaktovat výrobce. Jelikož angličtina je pro mne problém :oops: , chci dát dohromady všechny podklady a kontakty a řešit to s někým kdo anglinu ovládá.
Takže sháním kontakty atd., nebo nějaké jiné rozumné řešení.
tomas33
Člen Týmu

Příspěvek od tomas33 »

Týká se výše popsaný problém (zvýšená spotřeba oleje) i u motorů 2.0 16v VVT-i D4, 108kW, a nebo 1.6 16v VVT-i, 81kW (AVE II T25 r.v. 2003)?

Jsem nemile překvapen (jak píše p. Jiří Pánek) že se problém vyskytuje u motorů 1.8 16v VVT-i 95kW až do roku 2004-2005... Chtěl jsem koupit AVE II T25 r.v. 2003-4, 1.8 16v VVT-i 95kW ale takhle bych raději volil 2.0 nebo 1.6. Díky moc za odpověď. Tom
Jiří Pánek
Navigátor

Příspěvek od Jiří Pánek »

Doporučuji koupit raději 2,0, protože 1,6 je příliš slabá, 1,8 opravdu nedoporučuji je to nepovedený motor :(
Toyota JORGE

Mazda 5 1,8 Comfort ´05
Toyota Corolla 1,6 GTi ´88 - toho času v rekonstrukci :)

...nafta patří do kamen a do traktoru !!!
...a na spotřebu, tak na tu s...
...zvuky a pazvuky vyřeší VOLUME doprava
lake-bodom
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lake-bodom »

Vidím to úplně stejně. 1.6 jsem měl a tak velký auto to je málo. Aby to jelo, musel člověk točit, ale to už spotřeba šla na úrověň 2.0 (průměrnou spotřebu po 20 000km jsem měl 8,0l :( ).
Corolla Verso I, 1.8, 8,2l/100km
Mitsubishi Grandis, 2.4, 5l/50km
ex: Auris, 1.6 Dual VVTi, 7l/100km
ex: Seat Ibiza, 1.4 MPi, 5-6l/100km
ex: Avensis 2.0D-4D, 6l/100km
ex: Avensis, 1.6 16V, 8l/100km
ex: Corolla, 1.3 12V 5,5l/100km
Peša
Člen Týmu

Příspěvek od Peša »

Chlapi - to je pruser.

Slysel jsem nekolik informaci o tom, ze prvni VVTI zerou olej. Naivne jsem si myslel, ze to museli vychytat v prvnim roce od jejich uvedeni a proto jsem peclive vybiral Avesise I Kombi az od roku 2002. Zitra se mam jet na jednoho podivat, takze uz predev vim, ze do toho nepujdu a zustanu asi u sve Corolly 1332 cm z roku 2000. Mam ji 6 let, olej menim tak po 12.000 km a v zivote jsem tam nedolil ani kapku. Co ted - chtel jsem zustat u Toyoty. Jenomze ty motory jsou ve vsem - Corolla, Avensis, Verso.

Muzu pozadat odbornika J. Panka o nazor, co rika na motor D4D 81kW ? - jsou nejaka rizika u tohoto motoru? Vim, ze je tam rozvodak, ktery se musi menit, cetl jsem, ze vstrikovace se musi menit jen za nove. Jsou tam nejaka jina rizika?

Diky za info.

Pripadne privitam nazor, do ceho jit.
lake-bodom
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Peša píše:Chlapi - to je pruser.
Muzu pozadat odbornika J. Panka o nazor, co rika na motor D4D 81kW ? - jsou nejaka rizika u tohoto motoru? Vim, ze je tam rozvodak, ktery se musi menit, cetl jsem, ze vstrikovace se musi menit jen za nove. Jsou tam nejaka jina rizika?

Diky za info.

Pripadne privitam nazor, do ceho jit.
Sice nejsem J. Panek, ale o tom motoru uz taky neco vim (mam Avensise D4-D 2001, najeto 140 000km). Motor to je super, prumerna spotreba 6,0l/100km, ale da se jet i za 5l. Taha hezky odspodu skoro az do omezovace, neni hlucny a chod je celkem vyrovnany.
Ted to horsi. Co me zarazil olej - musi se tam davat 5W-30 (ptal jsem v Toyote proc a pry kvuli turbu - stejnemu jako v Octavce I 81kW). Ten olej stoji kolem 400Kč/l a dava se ho tam pres 5l :( . Pak hodne rad odchazi dvouhmotovy setrvacnik (oprava cca 20 000Kč), spojka (6 000Kč) a po 160 000km by se preventivne mely menit vstrikovace (pry 20 000 za sadu). Kdybych mohl, nesel bych do toho. Bud bych si koupil 2,0 motor neVVTi, nebo VVTi motor v novem Avensisu po roce 2004. Ty uz maji vychytany vsechny mouchy.
Dalsi slabosti techto Avensisu jsou brdy. Predni kotouce odchazeji rychleji, nez je zdravo (pry na to existuje i nejaka vnitrni smernice Toyoty a neresi to).
rasto
Řidič

Příspěvek od rasto »

Ja mam 2001 D4D a nabehane 229tis km a motor zatial funguje ako ma. Akurat mi teraz zacalo nieco pistat na remeni co pohana servo. Trysky som nemenil ale dvojhmotovy zotrvacnik a spojku ano. Vymena ma vysla na viac, lebo len ten zotrvacnik stal 25tis Sk. Tieto moderne motory maju tolko serepeticiek ze ked sa tam nieco pokazi ide to dost do penazi.
Teraz ma pravdepodobne caka vymena napinaka toho vonkajsieho remena a v toyo servise mi zahlasili 5000,-CZK alebo 6120,-Sk (na slovensku mi to vychadza menej). Pozeram sa ale este po lozisku a vcera som zistil ze stoji 750,-CZK (este musim potvrdit rozmery).

Co sa tyka oleja, tak to ze tam ide 5w-30 som vobec netusil, mam pocit ze v knizke je napisany 5w-40 ale nemam to pred sebou tak si niesom isty.

R
Toyota Avensis 2.0 D4-D '02
Jiří Pánek
Navigátor

2,0 D-4D mohu doporučit z prvních let produkce v Avensisech, byli to neskutečné držáky, mladší novinky jako 2004 a mladší mají problémy se vstřikovači a s čerpadly, údajně kvůli naftě, ale těžko říci kde je pravda, prostě se přidírají.
Dvouhmotností setrvačníky odcházejí na všech dieselech.
Rozvoďák je každých 105000 km...
Toyota JORGE

Mazda 5 1,8 Comfort ´05

aczasa
Věčnej rejpal

Obranná opatření

Příspěvek od aczasa »

A existuje pro motor 1.8 VVT-i nějaká ochrana jak předejít žraní oleje a následné přidření či nutnost opravy polobloku či celomotoru? :-) Nemám namysli jen externí přípravky jako slick50 nebo Xeramic apod ale také pouhé dolejvání oleje, použití pomalejších olejů minerálních a pod. Protože pokud by mi takový motor vydržel 300 - 500 tkm tak bych se s tou obětí (olejovou či jinou) asi musel i smířit. :-))))
Back in Czech.
Jiří Pánek
Navigátor

NE :evil:
Toyota JORGE

Mazda 5 1,8 Comfort ´05

aczasa
Věčnej rejpal

opravdu ne?

Příspěvek od aczasa »

To nezní moc povzbudivě. Možná až trochu depresivně. Co jsi všechno vyzkoušel? .-) Přijde mi, že nic není tak špatné, aby se to nedalo zlepšit.... Jednoznačně bych řekl, že když tam teda budu lejt 15litrů oleje na 15 tisíc km, tak mi přeci ten motor takhle musí vydržet. Dokonce bych řekl, že bych mohl filtr oleje měnit až po 20 - 30 tkm. :-D To mi neříkej, že Toyota neudělala absolutní a celosvětový recall těch motorů. pokud jen prodlouží záruku, tak ukazuje, že musí existovat způsob řešení, neinvazivní.
Back in Czech.
Jiří Pánek
Navigátor

Problém je tam s ovalitou válců, ten už se snad podařilo vyřešit, já jsem nic nezkoušel, já jsem toy, takže měníme a měníme jako blbci... :twisted:
Toyota JORGE

Mazda 5 1,8 Comfort ´05

lake-bodom
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Jiří Pánek píše:Problém je tam s ovalitou válců, ten už se snad podařilo vyřešit, já jsem nic nezkoušel, já jsem toy, takže měníme a měníme jako blbci... :twisted:
Je tenhle problem i u 2,4 VVT-i? K tomuto motoru byla asi jen automaticka prevovodka, co? Jak ta je na tom s vydrzi? Da alespon tech 150 000km? Pristi rok mam zalusk na Avensise II 2005-2006 a tak se radeji dopredu preventivne ptam :).
Odpovědět

Zpět na „Avensis“