tupolev160 píše:Tak fajn. Myslím, že vstřikovače na tvém autě jsou OK. Závadu bych asi hledal v EGR ventilu, nebo ventilu odvzdušnění výfukových plynů. Jsou tam dva.Proměřit je můžeš na odpor, pak proměřit napajecí napětí a překontrolovat vetily jestli cvakají když přivedeš + na kontakt.
nasiel som odlomeny kontakt na snimaci teploty nasavaneho vzduchu (SENSOR, INLET AIR TEMPERATURE) - podarilo sa mi to opravit
po oprave som to isiel otestovat a spravilo to znova (pri 150km/h)
este som otestoval toto:
VALVE ASSY, VACUUM SWITCHING
(mal by to byt ventil spinania podtlaku) - ma to dve privodne hadicky - ked som do jednej fukal z druhej isiel vzduch - po pripojeni napatia ventil cvakol a zablokoval prechod vzduchu
jedna hadicka ide do rury kde je aj snimac teploty nasavaneho vzduchu
a druha ide do SENSOR TURBO PRESSURE
SENSOR TURBO PRESSURE
(ma 3 kontakty - po pripojeni +- 5v by sa malo menit napatie na tretom kontakte 0-5V v zavislosti od tlaku) - skusal som fukat ustami a bola tam nejaka zmena
VALVE ASSY, VACUUM REGULATING (nie je povodny - ze vraj z nejakej anglickej toyoty)
- ma to dve privodne hadicky
po pripojeni napatia ventil cvakol
v jednej polohe ked som do jednej fukal z druhej isiel vzduch
v druhej polohe sa zablokoval prechod vzduchu medzi nimi, ale vzduch vychadzal niekde z ventilu
su to tie ventily co si myslel?
EGR ventil neviem najst (nema nahodou 5, 6 kontaktov?)
anglicke nazvy su z EPC (podla cisiel na suciastkach)
v eTECH som nasiel rozmiestnenie komponentov iba pre Avensis, pri Verse je to trochu odlisne (ten isty motor)
vdaka za dalsiu konzultaciu