rady a pokec o Celice T20 (6.g)

vše ohledně modelové řady Celica
Petura
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petura »

díky za infromace, objevil jsem jedu v bazaru, tak si jí tam dnes prolezu a ozkouším na živo jaký to je (jestli mi to teda půjčí na svezení) :)
Weyraak
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Weyraak »

Rozvodová sada na 2.0 129kW mě stála 5300,- a jelikož se toho v ten moment, kdy to bylo u pana Kuhnela (Kýhnela) na servisu, dělalo více, tak těžko odhadnu na kolik Kč vyšla práce, možná že 2000,-, ale vzhledenm ktomu, že mi v toyota servisu, kde neměli ani jedno ocenění, jako ku příkladu pan Kuhnel má, ještě na mě koukali, co si to dovoluju se na takové věci vůbec ptát, (rozumní určitě chápou proč) no a když mi řekli 12000,- s tím, že se ještě může objevit nějaká ???komplikace???, která by cenu zvýšila, tak jsem poděkoval, slušně se na NEschledanou rozloučil a odjel "o dům dál" do Volfartic, kde autodílna sídlí. A rozhodně nelituji. Přístup pana Kuhnela je naprosto ojedinělý a přesvědčivý, že auto, buť jen na výměnu oleje budu rozhodně dávat k němu. Naprosto mi vyšel se vším (hlavně tedy časově) vstříc a ještě jsem se spoustu zajímavých věcí dozvěděl....

A ptáte se proč tady dělám takovouhle šarádu a reklamu?

Jednoduše, proto, protože nechci, aby si kdokoli se servisem naběhl u rádoby mechaniků v dílně ze starého statku a podobně.... Jako v minulosti já...

Naše milované Toyoty si rozhodně zaslouží náležitou a odpovídající péči od vysoce kvalifikovaného člověka, kterým pan Kuhnel (Kýhnel) bezesporu je.

http://hndk.clnet.cz/ :thumbsup:
7g - 2002 - 105kW - je to mazlice
6g - 1994 - 129kW - sold
Petura
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petura »

jakou má spotřebu ta 1.8?
Marťas
Věčnej rejpal

Příspěvek od Marťas »

Bracha ji ma a kdyz s ni jezdim hodne slusne, tak tech 6,5-7l mno akdyz jedu jako prase tak tech 13-14l :)
Celica 1,6STi
Obrázek
Ronin
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ronin »

Rozhoduju se taky nad tímto autem se stejným motorem,tak dej vědět jaký bylo svezení,hodně mě to zajímá :wink: je těžky si vybrat: http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopic.php?t=7453
Rychlost bez stylu neznamená nic.
Marťas
Věčnej rejpal

Příspěvek od Marťas »

Oproti 5.gen co mam ja, je svezeni s 6.gen s motorem 1,8 ktera je o par koni lepsi nez 1,6 STI ale jizdni vlastnosti bych rekl, ze ma uplne jine, lepsi tah, vyssi rychlosti, proste lepe to jede, podvozek bych rekl, ze ma asi o neco mekci, ale i tak je hodne dobrej, z ceho jsem nejvice nadseny je interier, krasne to tam cloveka posadi a pusobi to hodne dobre.(nezavrhuji vse ostatni a auto nebylo koupeno kvuli interieru :) ) Jsem student a bracha taky.. provozni naklady si platime sami a daji se uzivit holky nase :) myslim si, ze uzivit celicu s motorem 2,0 urcite pujde, mno ale nevidim ti do penezenky. S motorem 2,0 dkyz budes jezdit pomalu, tak se vejdes do tech 7-7,5litru predpokladam, mno a kdyz tomu nalozis, je jasny ze spotreba bude vysoka, ale pojede to.... Ze sve zkusenosti bych sel jedine do motoru 2,0 (jak 5.gen, tak i 6.gen) jelikoz kdyz si sednes do celici, nuti te po trosku sportovnejsi jizde. otazka prakticnosti: pro me je celica prakticka uplne maximalne, velkej kufr, na prednich sedadlech max mista a komfortu a na zadnich je to sice o neco horsi,ale to me uz moc nezajima, tam nejezdim..(i vyspat se tam da :D :D ) vzhled: pritahujici oci lidi, kteri "japan atyp" moc neznaji a libi se.
Proste bych si vzal celicu s 2,0 motorem, kdyz se jezdi s rozmem a neprehanis to, tak se urcite nezabijes, musis mit respekt... kdyz si to vemes tak se muzes zabit i ve 120 kdyz budes "magor" :D
proste CELICA 8)
Celica 1,6STi
Obrázek
Petura
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petura »

tak jsem se svezl a prohlídl celicu a jsem moc zklamanej :(
i když se mi auto mooooc líbí, tak oproti civicu 3D je neskutečnej prcek a mám problémy se vejít za volant (prostě se tam pohodlně neusadím), motor 1.8 celkem slušný tah, ale moje 1.4 civic mi připadá živější, ale řekl bych že při delší jízdě po dálnici má Celice na víc než Civic ...
kufr se zdál být velký, ale řekl bych že ho dost degraduje zkosená záď, ale u kupé se kufr neřeší ....
kdyby byla o kousek větší tak neváhám a kupuju, ale bohužel to místo u volantu (asi holt stárnu) :?

všem zůčastněným moc děkuju za informace a přeju vám plno bezproblémových km s vašima mazlikama 8)
ArnieGT
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ArnieGT »

Petura píše:tak jsem se svezl a prohlídl celicu a jsem moc zklamanej :(
i když se mi auto mooooc líbí, tak oproti civicu 3D je neskutečnej prcek a mám problémy se vejít za volant (prostě se tam pohodlně neusadím), motor 1.8 celkem slušný tah, ale moje 1.4 civic mi připadá živější, ale řekl bych že při delší jízdě po dálnici má Celice na víc než Civic ...
kufr se zdál být velký, ale řekl bych že ho dost degraduje zkosená záď, ale u kupé se kufr neřeší ....
kdyby byla o kousek větší tak neváhám a kupuju, ale bohužel to místo u volantu (asi holt stárnu) :?

všem zůčastněným moc děkuju za informace a přeju vám plno bezproblémových km s vašima mazlikama 8)
:lol: Nechápu co máš na mysli místo kolem volantu,...já mám 205cm a Celica je jedno z velmi mála aut kde mám dostatek místa kolem volantu,...seděl jsi v jakékoli škodovce?...asi ne jinak by jsi říkal kolik je taaam mííísta :lol: :lol:
J :lol: estli chceš místo v autě kde si natáhneš nohy, tak nekoukej po sportovních autech :lol: :lol:
Celica TA28 77' / Corolla KE35 76' / Celica RA65 82' / Crown MS65 75'
JDM wheels----->https://www.facebook.com/jdm.cz
sopo
Řidič

Příspěvek od sopo »

asi tak, já mám 195cm, sedačku mám teda až vzadu, ale nemám problém, ba naopak jsem spokojen, ale esi máš třeba 2,5m, pak chápu, že máš problém
Ronin
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ronin »

Co máš za Civica 1,4...toho s 75ps nebo 90ps?

For all:Vim,že to neni forum o Hondách :D
Rychlost bez stylu neznamená nic.
Petura
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petura »

tím že není místo u volantu myslím to, že tam jsem prostě stísněnej (na šířku), jinak sedačkku jsem měl zaraženou maximálně vzadu, strop od hlavy fakt kousíček (to by nevadilo) ale kolenama jsem si štrejchal o volant :( když jsem seděl jako spolujezdec, tak jsem měl kolena nacpaný v palubce a sedačka taky byla na max. vzadu ... (holt jsem přerostlej) 8)
připadal jsem si jako když sedím ve P106, co má moje mladá :(

jinak Civica mám 1.4iS 66kW (90PS)
ja_ma
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ja_ma »

no tak to mas asi opravdu 2,5 metru. protoze ja kdyz si sednu jako spolujezdec a dam sedak uplne dozadu tak natahnu nohy a nedotknu se konce. mam sice 5g ale melo by to byt skoro to same a jako ridic, v 5g je min mista a taky docela dobry, akorad bych potreboval sedak jeste o neco nize.. ale uz jsem si zvykl :wink:
Obrázek
sold..TOYOTA CELICA turbo4wd
sold..SUBARU IMPREZA WRX
GOLF V TDI no smoke no power...
Smirek
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smirek »

Taky nechapu, jak jsi se tam nemohl vejit. Mam 6.gen a asi 185, sedacku asi na druhe poloze od konce a uplne v pohode..jinak jako spolujezdec mi nerikej o kolan v palibce, protoze to se podari tak kamosovi, ktery ma dva metry a za nim sedi jeste jeden co ma tak 180. Byla to vubec celica?
Celica T20 1.8
Odpovědět

Zpět na „Celica“