moja byvala je chorucka

vše ohledně modelové řady Celica
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Ok. Opravdu jine reseni nevidim. Kdyz se ani toy s jejich epc nedokaze shodnout,nebo opravdu existuje bez a hydraulika. Kdyz tak to nafot,az to budes kuchat aby to gabko 24 mohl porovnat.
martin.matess
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martin.matess »

ok dnes dělám na žluté komplet zadek brzdy, tak pak když to vyjde vlítnu na šedou na zdvihatka :)
http://www.martinmatess.estranky.cz/
Celica T20 3sge SSII blue
Corolla e10 swapped 4afe
BMW 318 Is e36 97' M-packet
BMW 320 D combi kůže
BMW 735i 1983' 160Kw
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

martin.matess píše:ok dnes dělám na žluté komplet zadek brzdy, tak pak když to vyjde vlítnu na šedou na zdvihatka :)
tak jak dopadly brzdy? Kuchnul jsi ten motor? Výsledek?
gabko24
Věčnej rejpal

Příspěvek od gabko24 »

noh, zajtra mi ma doniest typek moju byvalu celicu na "kontrolu". tlaci mu von vodu, ako keby mu aj motor natrepal benzinom, ze tazko startuje, asi na 5-6ty krat aj to po minutovom startovani... no budem mudrejsi, ked to donesie... a mozno sa do nej pustim.
ex: celica 5gen 3S-GE cervena
ex: celica 5gen 3S-GE cierna facelift
ex: 6gen 3s-ge 3gen :-)
IS 300
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Tak už ji máš doma? Už jsi ji kuchnul? Podle popisu bych řekl že to bude jen to těsnění. Jaké jsi objednal? Budeš dělat i ventily?
gabko24
Věčnej rejpal

Příspěvek od gabko24 »

este ju nedoniesol.... mi volal, ze rano nastartoval, a ze mu vodu netlacilo, a ze mal vodu full doplnenu.. nechapem... no mrknem sa nato
IS 300
gabko24
Věčnej rejpal

Příspěvek od gabko24 »

to libor12: libore, inak on zevram ma prasknutu hacicku co vedie do kurenia.. je mozne ze ta hadicka pusta dnu vzduch a preto blbne chladiaci system? alebo ze prerazene tesnenie a nasledny tlak v chladiacej sustave tu hadicku roztrhlo? to sa mi zas nezda, lebo prebytocny tlak by zatka na chladici prepustila von, no nie? podla mna to bude len nejaka pixovina...
IS 300
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Ta hadice do topení je dost silná. Nějaký tlak by vydržet měla. Tlak v okruhu víceméně vytváří že 70%ohřáta voda a zbytek pumpa. Prostě tam voda jen cirkuluje. Může tam tudy voda unikat jestli je to na výtlaku pumpy. Že by se tam tudy dostal vzduch? Ten by se tam mohl rychlejším způsobem dostat přes přepadovou nádobku. Ale tu hadici by právě mohlo roztrhnout právě tlak z poškozeného těsnění. Je ta voda cítit po benzínu? Co olej?
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Zátka chladiče také nemusí být funkční. Pak to povolí jinde. Třeba právě na hadici. Teď jsem se koukal na moji a mám na ní vyznačené 1atm. Což je docela dost velký tlak než by eventuelně vypustila. A nějaké jiné příznaky které by nasvědčovaly těsnění?
gabko24
Věčnej rejpal

Příspěvek od gabko24 »

no teraz tu bol.. som sa stym jebkal tri hodiny.. som zbadal, ze pri liati vody bez nastartovania tecie prudom voda von z bloku motora a to presne zpoza spanovaka remenice, cez malu dierku (ktora neviem naco tam je) od vodnej pumpy... som tak zosrandy tu tierku zablendoval drievkom na skusku, ze ci bude tiect a si predstav, ze tecie voda z bloku od rozvodov.. zeby odisla vodna pumpa? inak si to uz neviem vysvetlit... olej je cistucky, bez vody, emulzie.. voda je bez benzinu... proste vsetko ide...
IS 300
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Kde přesně od rozvodu? Pod rozvodovým kolem? Kdyby odešla pumpa tak by to nečerpalo. Nebo by to teklo kolem hřídele... Když je voda čistá a olej také tak by to mohla být ta pumpa. Jestli to nic jiného nedělá. Hadici jsi vyměnil?
gabko24
Věčnej rejpal

Příspěvek od gabko24 »

hadicu som len tak rychlo pomocou trubky spojil, proste som kurenie vynechal z hry,... lebo nie hadica je prasknuta, ale trubka z kurenia (hrdlo)
no neviem, kryt rozvodu som nedal dole... ale pripada mi to ze odtial... neviem ako 4gen, ale ked sa pozries na 5gen 3S-GE pod alternator, napinak a hrdlo kde je termostat, je tam hned na boku bloku (na takom prelise cico) dierka, ktora tam nema vyznam podla mna a stade kvapkala voda-tiekla. a ked som ju blendol, tak tiekla spod veka rozvodou... podla mna to bude pumpa, lebo som ju pri go motora nemenil... no a typek pochodil... :-(
IS 300
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Jako je mi divné že by tekla voda i z pod vika rozvodu. Jednou se mi stalo že vrtulka pumpy prodrela to tělo a vykoukla ven. Ale tohle? Ta díra může být nějaký technologický otvor pro liti bloku.Ale nechápu ty rozvody.
gabko24
Věčnej rejpal

Příspěvek od gabko24 »

ono mne tam nieco aj drelo, ale len presne pri cca 1800-1950 ot, potom prestalo... a robilo to po GO... ale kaslal som nato... reku nejaka pixovinka... mozno to spravilo to.... jaj ja debko, ze som nedal dole kryt rozvodu... ze by som sa nato pozrel... pixi... ale preco potom cez tu dierku prudom tecie voda? proste ako lejem vodu do chladica, tak odtial tiekla
IS 300
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

ja se ti na to zkusim podivat , mam doma jeden vyndanej a jeden nainplantovanej motor v aute :wink:
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
Odpovědět

Zpět na „Celica“