No uz je tady okolo ochlazovani prispevku dost pripojim se k tem co tvrdi ze to nevadi ja to mel a rucicka fungovala porad stejne drzela se v pulce...
A tak jak ctu ze se to ochlazuje prilis tak se chova i u jinych aut spatny termostat ze kdyz se necha auto zahrat na miste tak neni ochlazovane naporem a ohreje se i pres to ze voda cirkuleje ve velkem okruhu no a pri naporu to samozrejme udela problem protoze se termstat pri schlazeni vody nezavre a porad cirkuluje. Tim netvrdim ze to tak je... ale kontrolovali ste to nekdo z tech co tvrdite ze se to ochlazuje diky kapote...
KAPOTA NA MOTOR,,,JE TO DOBRA CENA?
A můj postřeh-na GT4 ten násos je aby chladil IC(docela špatné umístění-při pomalejší jízdě za tepla motor tak hřeje,že vzduch v IC skoro spíš ohřívá).Na CS je oddech protože IC je chlazený vodou.Já jsem dal velký IC pod nárazník,tudíž násos jen nabírá vzduch a směřuje ho spíš na svody sání a za motor.U vodou chlazeného motoru teplotu hlídá termostat.At´kolem motoru fouká sebevíc.Pokud tedy ručička teploměru ukazuje velmi nízké hodnoty,je třeba hledat problém právě v tom termostatu,případně čidlu.Haubnou bych se nezabýval a do té karbonové(za rozumný peníz)bych šel.
TA40,1UZF(G)E
ST185,3SGTE
LS400,1UZFE
LS400,1UZFE
Ducati Monster S4R
Ducati 900 SS
Spondon Yamaha 1200 turbo
"Nejsem už tak malý,abych si kupoval obyčejná auta..."
ST185,3SGTE
LS400,1UZFE
LS400,1UZFE
Ducati Monster S4R
Ducati 900 SS
Spondon Yamaha 1200 turbo
"Nejsem už tak malý,abych si kupoval obyčejná auta..."
Muzu jen potvrdit teorii s termostatem. Motor se mi na miste normalne zahral, nicmene pri jizde znacne klesala teplota. Mel jsem za to, ze je pricina v sani na kapote, ale po vymene termostatu se teplota po zahrati drzi stale v polovine stupnice, tj, provozni teplota. Sani na kapote tedy nema zadny vliv na snizovani teploty motoru...Kenny píše:No uz je tady okolo ochlazovani prispevku dost pripojim se k tem co tvrdi ze to nevadi ja to mel a rucicka fungovala porad stejne drzela se v pulce...
A tak jak ctu ze se to ochlazuje prilis tak se chova i u jinych aut spatny termostat ze kdyz se necha auto zahrat na miste tak neni ochlazovane naporem a ohreje se i pres to ze voda cirkuleje ve velkem okruhu no a pri naporu to samozrejme udela problem protoze se termstat pri schlazeni vody nezavre a porad cirkuluje. Tim netvrdim ze to tak je... ale kontrolovali ste to nekdo z tech co tvrdite ze se to ochlazuje diky kapote...