KAPOTA NA MOTOR,,,JE TO DOBRA CENA?

vše ohledně modelové řady Celica
Kenny
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kenny »

No uz je tady okolo ochlazovani prispevku dost pripojim se k tem co tvrdi ze to nevadi ja to mel a rucicka fungovala porad stejne drzela se v pulce...
A tak jak ctu ze se to ochlazuje prilis tak se chova i u jinych aut spatny termostat ze kdyz se necha auto zahrat na miste tak neni ochlazovane naporem a ohreje se i pres to ze voda cirkuleje ve velkem okruhu no a pri naporu to samozrejme udela problem protoze se termstat pri schlazeni vody nezavre a porad cirkuluje. Tim netvrdim ze to tak je... ale kontrolovali ste to nekdo z tech co tvrdite ze se to ochlazuje diky kapote...
TeLe 1000R - rpm11200 :)

nejedno 3S-GE 4g vcetne cabria vlastne toho co z nej zbylo :)
1UZ-FE
H.-C32
red
Řidič

Příspěvek od red »

slysel jsem ze nejaky pasaci ze Zlina lejou karbon a za haubnu si uctujou kolem 6K
vcelka V4-2.0 93 (prodano)
pazout 406 coupe V6-3.0 02 (prodano)
camaro z28 m6 V8-5.7 97 (valici se ingot)
Keeek
Věčnej rejpal

Příspěvek od Keeek »

A můj postřeh-na GT4 ten násos je aby chladil IC(docela špatné umístění-při pomalejší jízdě za tepla motor tak hřeje,že vzduch v IC skoro spíš ohřívá).Na CS je oddech protože IC je chlazený vodou.Já jsem dal velký IC pod nárazník,tudíž násos jen nabírá vzduch a směřuje ho spíš na svody sání a za motor.U vodou chlazeného motoru teplotu hlídá termostat.At´kolem motoru fouká sebevíc.Pokud tedy ručička teploměru ukazuje velmi nízké hodnoty,je třeba hledat problém právě v tom termostatu,případně čidlu.Haubnou bych se nezabýval a do té karbonové(za rozumný peníz)bych šel.
TA40,1UZF(G)E
ST185,3SGTE
LS400,1UZFE
LS400,1UZFE
Ducati Monster S4R
Ducati 900 SS
Spondon Yamaha 1200 turbo
"Nejsem už tak malý,abych si kupoval obyčejná auta..."
Floyd
Řidič

Příspěvek od Floyd »

Kenny píše:No uz je tady okolo ochlazovani prispevku dost pripojim se k tem co tvrdi ze to nevadi ja to mel a rucicka fungovala porad stejne drzela se v pulce...
A tak jak ctu ze se to ochlazuje prilis tak se chova i u jinych aut spatny termostat ze kdyz se necha auto zahrat na miste tak neni ochlazovane naporem a ohreje se i pres to ze voda cirkuleje ve velkem okruhu no a pri naporu to samozrejme udela problem protoze se termstat pri schlazeni vody nezavre a porad cirkuluje. Tim netvrdim ze to tak je... ale kontrolovali ste to nekdo z tech co tvrdite ze se to ochlazuje diky kapote...
Muzu jen potvrdit teorii s termostatem. Motor se mi na miste normalne zahral, nicmene pri jizde znacne klesala teplota. Mel jsem za to, ze je pricina v sani na kapote, ale po vymene termostatu se teplota po zahrati drzi stale v polovine stupnice, tj, provozni teplota. Sani na kapote tedy nema zadny vliv na snizovani teploty motoru... :wink:
Odpovědět

Zpět na „Celica“