1.3 Corolla '94 - vaří, žere olej, kolísají otáčky, ...

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
fuho
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

1.3 Corolla '94 - vaří, žere olej, kolísají otáčky, ...

Příspěvek od fuho »

Ahoj,
mam už třetí toyotu (Celicu 6, Carinu Xli 1.6 a teď Corollu 1.3 16v) a tahle je jediná která dělá problémy :(

Strašně žere vodu a když jí sežere, tak stoupne teplota na budíku, zastavim, počkám až to dosyčí naleju znova vodu a za dva kilometry mi znova vaří. (syčí z tý hadičky která vede z nádržky na vodu a taky někde pod hlavou asi, je to tam oblepený od předchozího majitele hliníkovou lepící páskou)

K tomu ještě žere olej, ale ne v takovym množství jako vodu, na 500 kilometrů tak litr dva.

Když nastartuju, tak mi lítaj otáčky na volnoběh (nejen na volnoběh, i třeba na jedničku, dvojku) od 800 do cca 2000, vylítnou nahoru(0.5 sekundy) a zase klesnou(0.5 sekundy) a tak se to opakuje třeba 5-10 minut.

Myslim že se netočí větrák u chladiče, zkusim se podívat jestli bych ho nemohl třeba manuálně spínat jestli by to nepomohlo.

No a teď otázka, potřebujuju s ní jet zítra do práce, a pak jí ještě používat 2 měsíce. Stačí když přežije tyhle dva měsíce a pak jí zahodim, ale napadá někoho jak jí udržet tak nějak alespoň pojízdnou tyhle dva měsíce. Když udržim spotřebu pod 25/100 tak bych to snad i uživil. A hlavně jak se zbavit toho přehřívání, jinak startuje a jezdí, ale né dlouho, hned se přehřeje a timhle stylem než bych dojel do práce 5x bych vařil spotřeboval 10 litrů vody.

Předem všem děkuju za jakoukoliv radu. Nebo i informaci, pokud fakt je potřeba jí hned zahodit a koupit jiný auto tak mi to řekněte, hlavně se musim dostat do práce :)
<font><b>Gen 6</b></font>
Beaver
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beaver »

Tesneni pod hlavou, jeden dva dny v servisu a neni co resit.
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
fuho
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fuho »

A dá se nějak poznat jestli je to těsnění nebo celá hlava? Než to dám do servisu?
ombre
Věčnej rejpal

Příspěvek od ombre »

fuho píše:A dá se nějak poznat jestli je to těsnění nebo celá hlava? Než to dám do servisu?
To poznají v servisu, po natlakování hlavy vodou.
Obrázek
Beaver
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beaver »

No, pokud vyndaji tesneni a bude OK, tak je to hlava :lol: Predchozi majitel tou hlinikovou paskou asi maskoval problemy, teoreticky by tim mohl maskovat hlavu, ale prakticky by to ta paska urcite nemohla udrzet. Takhle pres Internet je to pochopitelne nemozny diagnostikovat stoprocentne, nejlip s tim skocit do toho servisu aby aspon koukli co to dela. Kazdopadne nenechavej vodu uplne vyvrit "do sucha", to ti potom ta hlava prdne urcite.
Lexus IS200
Lexus RX400h
fuho
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fuho »

No já si myslim že jsem jí právě do sucha jak píšeš nechal vyvařit už asi třikrát, ono to totiž na budíku neukazuje, pořád je to na středu a pak to asi za 30 sekund vyjede do červenýho, tak zastavim a všude je pára a syčí to od hlavy :( Ale předevčírem jsem si právě všiml že se mi ta voda vaří i když na budíku to pořád ukazuje normální teplotu, tak nevim. Zkusim dneska ještě zapojit ten větrák na tvrdo, protože nevim jak se jinak dostat do práce. A řádově výměna hlavy nebo těsnění je otázka kolika tisíc?
ombre
Věčnej rejpal

Příspěvek od ombre »

Větrák ti nepomůže, když chladičem za chvíli neproudí voda. Těsnění pod hlavu stojí párset korun plus práce. POkud s tím hodláš nadále jezdit, tak ten motor zničíš.

2 Beaver. Stává se mi, že při sundavání hlavy zůstane část těsnění nalepena k zavě (i přes grafitovou vrstvu) a část na bloku, takže není vždy dobře poznat, zda se těsnění poškodilo už při jízdě nebo až při sundavání hlavy.
Obrázek
Beaver
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beaver »

No většinou to jde poznat na svíčkách (umytý - válec bere vodu, zaflákaný - válec bere olej) a podfuk může být patrnej na tom obvodovým kroužku.
Lexus IS200
Lexus RX400h
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

fuho píše:...ono to totiž na budíku neukazuje, pořád je to na středu a pak to asi za 30 sekund vyjede do červenýho, tak zastavim a všude je pára a syčí to od hlavy...
To je jasný: při určitým tlaku to foukne, tlak se sníží, a tím se okamžitě voda začne vařit.
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
Odpovědět

Zpět na „Corolla“