drhne brzda
-
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
drhne brzda
cauec cecilkáči nevíte nahodů proc mi drhne jedna strana brzdy ve predu , ty desticku sů nalepene na kotuči a fest se to zahriva... zkousel jsem to odvzdusnit,udrbat rez z kotoucu,trmen sem sundal a zkousel jsem ho rozchodit... kdyz vyjel ten pist tak ani za boha se nechce vracet.. pomohla mi jen stolařská svorka, a dost sem se nadřel... je to v hajzlu ten trmen nebo da se to nejak popravit? prosim o radu... pokud to spravi jen novy trmen tak prosim nabidnete... kujůůů
Re: drhne brzda
Já myslím,že by mohl být problém spíš v tom třmenu.Ten pístek z něj nesmíš vyšlapat moc(může vyjet úplně,nebo střihnout těsnění uvnitř)Nejlepší je opatrně poodhrnout tu prachovku co je přes něj a podívat se na samotný pístek.Jestli je čistý a bez známek rezu a neprosakuje ven kapalina,tak je OK.Zpátky ho musíš tlačit souměrně(tzn.né sikoffkama jen z jedný stranyMarian píše:cauec cecilkáči nevíte nahodů proc mi drhne jedna strana brzdy ve predu , ty desticku sů nalepene na kotuči a fest se to zahriva... zkousel jsem to odvzdusnit,udrbat rez z kotoucu,trmen sem sundal a zkousel jsem ho rozchodit... kdyz vyjel ten pist tak ani za boha se nechce vracet.. pomohla mi jen stolařská svorka, a dost sem se nadřel... je to v hajzlu ten trmen nebo da se to nejak popravit? prosim o radu... pokud to spravi jen novy trmen tak prosim nabidnete... kujůůů

TA40,1UZF(G)E
ST185,3SGTE
LS400,1UZFE
LS400,1UZFE
Ducati Monster S4R
Ducati 900 SS
Spondon Yamaha 1200 turbo
"Nejsem už tak malý,abych si kupoval obyčejná auta..."
ST185,3SGTE
LS400,1UZFE
LS400,1UZFE
Ducati Monster S4R
Ducati 900 SS
-
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
toz do pedalu to nekope a volant neskube... ja myslim ze naboj mam v pohode.. Tam de o to ze kdyz vyjede ten pist tak ani za tu picu se nechce vratit, sotva sem ho zpet zasunul stolarskou svorkou... a ty plovouci trmny praveze kdyz je defakto furt vyjety ten pist tak se nic nehne a pekne to brzdi aj kdyz nebrzdim
a hezky si to popiskuje.

Každopádně ty dva čepy by se měly volně hýbat(bez velkého úsilí)Zkus úplně sundat tu manžetu na pístku a pořádně ho prohlédni.Prohlédni i tu manžetu jestli není poškozená.Když je pístek hodně vyjetý(může to nastat i při na plech sjetých destičkách)tak se snadno vzpříčí.To nastane i když ho nerovnoměrně zatlačuješ zpátky.S tím zatlačováním nespěchej-napruž a čekej-pomalu se rozjede(pokud není vzpříčený)Na autě je dobré dát větší šroubovák mezi destičku a kotouč a mírně zapáčit.Dej si taky pozor na nádobku s kapalinou-aby Ti nepřetekla.Marian píše:toz do pedalu to nekope a volant neskube... ja myslim ze naboj mam v pohode.. Tam de o to ze kdyz vyjede ten pist tak ani za tu picu se nechce vratit, sotva sem ho zpet zasunul stolarskou svorkou... a ty plovouci trmny praveze kdyz je defakto furt vyjety ten pist tak se nic nehne a pekne to brzdi aj kdyz nebrzdim![]()
![]()
a hezky si to popiskuje.
TA40,1UZF(G)E
ST185,3SGTE
LS400,1UZFE
LS400,1UZFE
Ducati Monster S4R
Ducati 900 SS
ST185,3SGTE
LS400,1UZFE
LS400,1UZFE
Ducati Monster S4R
Ducati 900 SS
- garfielld
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
btw jednou se mi taky stalo že mi začala drhnout destička o kotouč, bylo to hrozně slyšet a dkyž sem začal brzdit tak to přestalo, taxem rozebral brzdy a vyřešil to šalamounsky, z pohledu zepředu jsou na destičkách takový 2 malý dirky, nevim jestli do nci hěnco patří nebo ne(mám tucha že by tam měla bejt pružinka) mno ale tady nic nebylo, taxem vzal kus celkem silnýho drátu a udělal zněj dvě "pružinky" který jsem dal do těch direk a ty od sebe odstrukujou ty destičky, poté co pustíš brzdu a od tý doby(už víc jak rok) sem měl klid

Celica AT200 r.v.95, 7AFE 1,8l (115k) ..... Celica GT4 r.v.91, 3SGTE 2,0l (230k)
U Cariny jsou v těch dírkách pérka,ty svěrky používám na zatlačení také,souhlas nesmí se spěchat at' se to nekousne jo a na ty čepy používám teflonovej sprej a krásně to klouže .Jo a mimo auta--ten sprej používám i na kolejničky u garniže které děsně drhnou ale po přestříknutí jezdí jedna básen.P.S tuším jestvuje i teflonová vazelína .
Carina 2 2.0 GLi 89 KW
jednou se mi stalo,ze se mi nejakym zpusobem povolil sroub u predniho leveho trmenu a poznal sem to az upad
nastesti sem jel asi 20km/h a trmen se malem zakousl do kola,sem myslel,ze mi upad motor.tak sem si tak pomyslel co by se stalo kdybych jel tak 120?!Takze vzdy po case kontroluju! Pardon,ze to sem cpu

celica 1,6
- Kysi
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Re: drhne brzda
Tak presne tohle s tim drhnutim se mi zacalo asi mesic zpatky na levem prednim kole... v zatackach to piskalo a hucelo jak kdyby to bylo lozisko, ale po jizde bylo vzdycky kolo cele zahrate a behem dalsich tri tydnu se mi vnejsi deska sjela az na plech. Zajel sem do servisu a tam mi rekli ze ten pistek je cely zarezly a ta tesneni uz jsou na vyhazov. Doporucili mi bud cely novy trmen snad za necelych pet tisic, nebo zkusit sehnat ten pistek s tesnenimi (ale to ze pry neni v jejich silach). Takze chlapci v MjAuto si dali tu pracicku a sehnali co bylo trebaMarian píše:cauec cecilkáči nevíte nahodů proc mi drhne jedna strana brzdy ve predu , ty desticku sů nalepene na kotuči a fest se to zahriva... zkousel jsem to odvzdusnit,udrbat rez z kotoucu,trmen sem sundal a zkousel jsem ho rozchodit... kdyz vyjel ten pist tak ani za boha se nechce vracet.. pomohla mi jen stolařská svorka, a dost sem se nadřel... je to v hajzlu ten trmen nebo da se to nejak popravit? prosim o radu... pokud to spravi jen novy trmen tak prosim nabidnete... kujůůů

Opravna sada predniho brzdoveho trmenu Autofren (D4181) 280,- s DPH;
Brzdovy pistek do trmenu (NK 8645016) 450,-
no a plus teda jeste nove desticky, ale novy trmen kazdopadne netreba

Celica 2.0 GT 97' ST202 [3S-GE] (125kW/170HP)
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Ano,to je sravny postup.
ted si spise jak tomu predejit. Pravidelnou kontrolou bodu varu brzdove kapalin a jeji vymenou v intervalu ne delsim jak dva roky. Ja osobne to delam kazdy rok. To ze se snizuje bod varu znamena ze kapalina na sebe vaze vodu a ta zpusobi korozi a docela vazne poskozeni brzdoveho systemu. Nehlede na to ze pri opravdovem brzdeni se psi zahrivani kapaliny zacnou vytvaret vzduchove bublinky a muze dojit k uplnemu selhani brzd. To za tech nekolik stokorun za vcasnou vymenu asi nestoji.

Myslel jsem, že když to kope do volantu při brždění, bude spíše zkřivený kotouč. Máš nějaké jiné informace.....?Marťas píše:S tim mam zkusenost, taky mi to delalo.. Mas vybehany bud lozisko a neboj naboj kola, ale spise to bude ten naboj... Kdyz sem ho vymenil, tak vse uz potom bylo v pohode... Jeste se zeptam kdyz brzdis tak ti to kope do pedalu a skube s volantem co?
- martin.matess
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
jesi neni ten pístek v segmentu jen prachsprostě zahnilej a neni ptostě na výměnu pístek s prachovkou a gumickama, na prachovku si koukal?? mela by byt bez poskozeni, pookud je tak je to dobre ale pri z casti vyjetem pistku prachovku poodchlipnes a vyvali se na tebe rez je to jasny, pokud takova modra "sracka" nebo měděna vazelina je to ok, delal sem to uz takhle na hafo aut, proste byl zahnilej a nevracel se,ale to je jen idea 

http://www.martinmatess.estranky.cz/
Celica T20 3sge SSII blue
Corolla e10 swapped 4afe
BMW 318 Is e36 97' M-packet
BMW 320 D combi kůže
BMW 735i 1983' 160Kw
Celica T20 3sge SSII blue
Corolla e10 swapped 4afe
BMW 318 Is e36 97' M-packet
BMW 320 D combi kůže
BMW 735i 1983' 160Kw