Celica 3.gen

vše ohledně modelové řady Celica
Odpovědět
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

tady davam jeste vetsi mazec ale to uz je i na me moc: http://www.planetsoarer.com/twinturbo/jamiett.html

to Keeek - jestli mi koupis tu 1. generaci po ktery uz dlouho slintam tak te odstrelim :wink:
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
Keeek
Věčnej rejpal

Příspěvek od Keeek »

Nevím jakou máš na mysli :D Jestli je to ta od nás,tak pán za ní chce moc(vzhledem k stavu)a podle posledních info už jí neprodává...Škoda,že mi na tom odkazu nejdou otevřít ty další fotky,protože to vypadá na pěknej úlet :D
TA40,1UZF(G)E
ST185,3SGTE
LS400,1UZFE
LS400,1UZFE
Ducati Monster S4R
Ducati 900 SS
Spondon Yamaha 1200 turbo
"Nejsem už tak malý,abych si kupoval obyčejná auta..."
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

2 Idaho: ja nerekl ze nejde pouzit. To jsme si nerozumeli. Jen keeek chce driftovat a k tomu ucelu je vhodny bud otevreny diff nebo typ lsd. Pokusim se sem nahodit link na clanek,kde je funkce difu popsana jen co se dostanu ke kompu.
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

2 keeek. Mas smele plany. :D ja jsem vyuceny automechanik,posleze prumyslovak a take mi nektere veci nejdou do hlavy. Budto jsem je zapomel nebo je to neco noveho. Jenze ony zakony fyziky plati porad a nic prevratneho vymyslet nejde.
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Tak jsem u kompu. Tady jsem nasel neco o diffech. Je to vysvetleno o trochu lepe nez jsem to delal ja. :D http://clanky.katalog-automobilu.cz/slo ... erencialy/
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

Keeek píše:Nevím jakou máš na mysli :D Jestli je to ta od nás,tak pán za ní chce moc(vzhledem k stavu)a podle posledních info už jí neprodává...Škoda,že mi na tom odkazu nejdou otevřít ty další fotky,protože to vypadá na pěknej úlet :D
myslel jsem tu cervenou ze stranek www.datsun.cz, byl jsem se na ni podivat a nebyla az tak dodelana , cenu bych usmlouval - ale chapu ji , rikal ze to pritah z jihu francie a cena je hlavne kvuli tomu dovozu
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

A nechcete si nekdo koupit 3gen? Ja jsem snad v Cesku jediny! Ted jsem projizdel registr vozidel a krome te moji jsem zadnou nenasel. To bude asi nejaky shit. Nechce mi snad nekdo namluvit,ze tu jsem jediny?? Proc hned ameriku v8? Proc ne nasi osvedcenou tatru?? Minuly rok jsem ji videl s dvema rootsy. Mela rovnych 400kw. To uz je vice nez slusne.
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

libor12 píše:2 Idaho: ja nerekl ze nejde pouzit. To jsme si nerozumeli. Jen keeek chce driftovat a k tomu ucelu je vhodny bud otevreny diff nebo typ lsd. Pokusim se sem nahodit link na clanek,kde je funkce difu popsana jen co se dostanu ke kompu.
tak ted už nechápu vubec.. ten torsen je LSD se svorností 90% ( nekteré zdroje uvádejí 95-98% konkrétne u supry )tak v cem je problém??
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

podle tvého článku je dokonce thorsen na drifty vhodný :)

"Klasický samosvorný diferenciál s kuželovými nebo čelními koly a přímými zuby má poměrně vysokou účinnost a může proto dělit točivý moment v poměru jen málo se lišícím od jedna ku jedné. Používá se například pokud je auto, ve kterém je diferenciál namontovaný, postaveno např. na drifty. Aby mohl na jednu stranu přenášet výrazně víc než 50% přiváděného momentu, musí mít nižší účinnost resp. vyšší svornost a toho se docílí jinými konstrukcemi diferenciálů, např. se šroubovými koly (Torsen ), ke kterému se později dostaneme."
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Prave ze v tom clanku je vysvetleno,ze lsd je neco jineho nez torsen. Ten podle udaju ktere si nahodil supra nikdy torsen nemela. Proto se na ni dava hilux ktery torsen prave ma. Ta prvni cast clanku se tyka prave otevreneho a lsd diff. Jeho chovani je pro normalni jezneni nevhodne. Naopak pro drift super. Ucinnosti svoru se rozumi prenest vykon ma to kolo ktere je na pevnem povrchu. Takze ta naprava by pro keeka vhodna byla. Protoze je typu LSD. Naopak hilux ne protoze je to torsem. On by sice nejradsi se sperou :D rozumej uzaverkou :D ale nic takoveho nemam v povedomi. Pokud si koupi LSD diff samostatne s nastavitelnou svornosti a da ji na 100% nastaveni,budou zabirat obe kola v jakekoli pozici porad stejne. Skoro jako ta "spera". Jenze to je tak 25k.
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

libor12 píše:Prave ze v tom clanku je vysvetleno,ze lsd je neco jineho nez torsen. Ten podle udaju ktere si nahodil supra nikdy torsen nemela. Proto se na ni dava hilux ktery torsen prave ma. Ta prvni cast clanku se tyka prave otevreneho a lsd diff. Jeho chovani je pro normalni jezneni nevhodne. Naopak pro drift super. Ucinnosti svoru se rozumi prenest vykon ma to kolo ktere je na pevnem povrchu. Takze ta naprava by pro keeka vhodna byla. Protoze je typu LSD. Naopak hilux ne protoze je to torsem. On by sice nejradsi se sperou :D rozumej uzaverkou :D ale nic takoveho nemam v povedomi. Pokud si koupi LSD diff samostatne s nastavitelnou svornosti a da ji na 100% nastaveni,budou zabirat obe kola v jakekoli pozici porad stejne. Skoro jako ta "spera". Jenze to je tak 25k.
přečti si pořádne ten článek.. nidke se tam nepíše že torsen nemuže být LSD, ja to spíše pochopil tak že torsen muže být i ve verzi LSD.
Supra nepoužívá lamelové dify ale torsen a to v LSD verzi :) ale více ti řekne Bobr.. jinak Hilux má také torsen

..jen upřesním - možná jsem pastnul spatné info - NA meli nonLSD dif, za příplatek LSD, zatímco 90% Gt verzí melo LSD v základu..
6e to je torsen jsem si jistej ( mel jsme to o tevřeno ) a že je to LSD taky ( je to na nem napsáno :D )

EDIT:
tak mi to nedalo a porčetl jsem si to nekolikrát. Nechápu rozdíl mezi LSD ( limited slip diff ) a samosvorem jako takovým, vždy jsme si myslel že je to v podstate to samé..
realita je taková že supr apoužívá torsen, přesto ma na housingu diffu nápis LSD ( eventulene "use LSD oil only" ) takže jak to tedy je? Samosvor má to je jisté , otázkou zustvává jaký j etedy rozdíl mezi samosvorem a LSD ? Nejak to z toho článku nejsem schopen vydedukovat..
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Idaho reknu Ti,ze kdybych tuto otazku dostal u zkousek tak budu rad kdyz odlezu za 4 s odrenyma usima. :D dokonce jsem vyhledal i ucebnice. Ale nebylo u nich lepsi vysvetleni nez podal autor clanku. Je to opravdu obsahle tema. Teda Keeek,uz jsem mohl davno spat! :D jestli jste diff videli rozebrany tak potom ty nakresy pochopite. http://www.awdoc.cz/drupal/node/129
Beaver
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beaver »

Supra Mk.III ma lamelovej LSD. Limited Slip Diff. je to proto, ze nema stoprocentni svornost, nikdy se neuzavre. Atmosfericke Supry Mk.III byly zpravidla vybavovany jen otevrenym diferencialem, poznat to jde pripadne na obalu - lamelovej ma zespoda chladici zebra. Ten z Hi-luxe patrne nebude lamelovej, proto se pouziva asi jako upgrade.
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

Beaver píše:Supra Mk.III ma lamelovej LSD. Limited Slip Diff. je to proto, ze nema stoprocentni svornost, nikdy se neuzavre. Atmosfericke Supry Mk.III byly zpravidla vybavovany jen otevrenym diferencialem, poznat to jde pripadne na obalu - lamelovej ma zespoda chladici zebra. Ten z Hi-luxe patrne nebude lamelovej, proto se pouziva asi jako upgrade.
bobře asi te zklamu otevřel jsme tři a nia nejeden nebyl lamelovej.. dokonce i arnaut ( supras.nl )tvrdí že ma torsena.. :(
Beaver
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beaver »

Viz dily cislo 41362 - lamel jako nasrano :D

Obrázek
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
Odpovědět