Co byste udělali na mém místě?
-
CKIN2U
No pokud nastartuješ a klepání závisí na otáčkách, tzn. že čím vyšší otáčky to má, tím rychlejší klepání, pak by to mohla být klika. Do odstavného pruhu si mohl zajet, ikdyž velmi opatrně, nemuselo se to tak zadřít, aby se to kouslo. Ucpal by se mazací kanálek, to ale neodpovídá závadě, co si psal. Přebrousit klikovku je otázka 2500-3000 kč, nové šály a ložiska, to je tak cca 10000 minimálně a to nepočítám za práci, to musí motor ven a počítej, že ti mechanik řekne, nech si udělat spojku, je slabá, tak když už je to venku, tak obložení kole 600 kč, no a těsnění pod hlavou je podle síly, ale tak 2000kč a teď ti zase nějaký chytrolín nakuká, že musíš nechat přebrousit hlavu a to je jak kdo, ale tak 3000 kč, jsou to svině, odstup od smlouvy a sežeň jinou. Podle zákona na to máš pro skrytou závadu 6 měsíců. Nechci být chytrolín, ale pokud je to klikovka, což se mi nezdá, jak to popisuješ, tak je to skrytá závada! Nebo to žeň na toho, kdo ti měnil olej!
- MC1980
- Navigátor
- Kontaktovat uživatele:
Auto nemám z bazaru, mám to od jednoho podnikatele z Prahy a pochybuju, že mi to vezme zpět. A abych mohl stíhat toho, co mi měnil olej, tak by tomu muselo být co? Pochybuju, že ať s jedním, nebo s druhým bude nějaká řeč... pro mě je prostě pořád nejjednodušší (jak na čas, tak i na nervy) vyměnit motor (který můžu sehnat ještě dnes za velmi dobrou cenu) a hotovo. Nemůžu si pomoct.
Naposledy upravil(a) MC1980 dne čtv 20.03.2008, 20:29, celkem upraveno 1 x.
-
CKIN2U
Víš, záleží, jak se k tomu kdo choval za studena a tak. Mohl taky docela být důvod prodeje to, že třeba měl málo oleje a dolil to, když už bylo pozdě. Když ti mění olej, co ti tam dali? Když máš nové auto a nebo mělo málo najeto, stará se o to člověk a ví, co tam dává. Podnikatelé jsou většinou prasata a jen jezdí a kašlou na to a většinou do motoru nekouká, neřeší to a řeší to, až když se jim třeba rozsvítí kontrolka, ale to třeba ještě jedou, než to prostě někde dolejou a to je chyba! Stačilo tam dát lepší olej, než na co aouto bylo zvyklé, rozpustil si sajrajt a zacpal ti kanálek. Počítej, že tě natáhnou, oprava a kdyby to bylo fakt komplet celé, ale to by ti měli dát vědět, tě vyjde tak 25000 s odřenýma ušima. Takže pokud máš motor, počkal, bych jaký ti řeknou servismani verdikt a raději ho nech vyměnit. Odstoupit od smlouvy máš nárok jak píšu do 6ti měsíců a tohle by byla skrytá závada, ale on ti řekne, ve smlouvě máš doporučeno to a to a tu a tu výměn, svezl si se, tak nazdar!!! No a Ty ho dáš k soudu, zaplatíš soudního znalce 10000 kč, právníkovi za sepsání odstoupení smlouvy 1500kč, ale to můžeš udělat i Ty sám, ale je lepší, když je tam hlavička právníka, většinou se zaleknou, že to myslíš vážně, že to jako dáš k soudu a už to jede. Soudní znalec ale musí být u demontáže! Jenže soud se může táhnout taky 2 roky a pan podnikatel se odvolá a to je třeba taky další dva roky a to už máš rok 2012 a to už můžeš poslat rovnou ze skály, protože to bude buhví kde stát a bude to hnít venku. Je to všechno proti nám kámo. Neuděláš nic. Nebo budeš mít štěstí a to ti budiž přáno. A nebo čekej, co ti servismani řeknou a pak jednej, buď je to v poho, nebo kup motor. Ať ti počkají a uvidíš. No a hlavně si zjisti, kolik si servis účtuje za to, že tam to auto stojí. Taky si klidně můžou říct 700 za den, ale to asi snad ne. Lidi jsou svině a bacha na ně! Schválně to protahujou.
MC1980 píše:Auto stojí u baráku a čeká, až mu přivezu motor. Ten jsem sehnal za 15.000 (má najeto 50.000 km - podle papírůBude to měnit známej od bráchy, řekl si 2500 za výměnu. Než s ehádat v servisu, kde dělali olej, nebo s býalým majitelem... Tohle je pro mě fakt nejschůdnější řešení...
Chápu a držím palce ať to dobře dopadne.Pak dej vědět jak to dopadlo
Jo a bude to mít i své výhody........budeš mít prakticky všechny snímače a další díly náhradní.Sice starší,ale budou.
MADE IN JAPAN - žádný sOpel ...
-
CKIN2U
Neřešil bych a jdi do toho, chápu, že 10000 za odtah a 17500 motor s výměnou je taky dost, ale neřeš to a kup ho. 50000 ale najeto a rok 94 -95? Není to divný? Být Tebou nechal bych si, teda pokud máš peníze udělat rozvody. Nevím, kolik najezdíš km ročně, ale když už to bude venku, nechal bych si dát rozvoďák, to každopádně, to je 700-900kč, vodící a napínací kladky taky, ale ty ti vydržejí ještě 100 tis. km, ale je to prasárna, ale mechanik to pozná. No a olej s filtrem. Jako do 20 tisíc se vejdeš. ale bylo by fér, napsat to majitely, ať se podílý na opravě, buď tě pošle do haj..u, nebo bude frajer a bůra ti pošle. Podus ho, tím nic nezkazíš, fakt. Co ti může? Maximálně tě pošle ...víš kam....
- MC1980
- Navigátor
- Kontaktovat uživatele:
Asi máš pravdu... Stálo mě to 47.500,-
Dělal jsem na tom jenom výměnu kapalin a oleje + filtr. takže koukám, ten to chce asi znovu. Ten motor bude bez alternátoru, startéru a pravděpodobně i cívky, ale to si vytáhnu ze svýho motoru. Takže pohoda. Motor za 15.000, novej originál chladič i se zapojením, a tohle by na "dojetí" mělo stačit, zbytek se udělá pak, nejsem milionář
Dělal jsem na tom jenom výměnu kapalin a oleje + filtr. takže koukám, ten to chce asi znovu. Ten motor bude bez alternátoru, startéru a pravděpodobně i cívky, ale to si vytáhnu ze svýho motoru. Takže pohoda. Motor za 15.000, novej originál chladič i se zapojením, a tohle by na "dojetí" mělo stačit, zbytek se udělá pak, nejsem milionář
-
CKIN2U
-
CKIN2U
Cena za motor je nějaká vysoká, před 2 lety sem se jenom tak z nudy ptal na autovrakovišti v Drásově u tišnova (http://www.auto-drasov.cz) kolik by chtěli za 1.6 (4AFE 1994) a řekli mi tuším že kolem 5-7 tisíc (do 10 určitě)... ale nevím jestli tam dneska ještě nějaký mají.MC1980 píše:Auto stojí u baráku a čeká, až mu přivezu motor. Ten jsem sehnal za 15.000 (má najeto 50.000 km - podle papírůBude to měnit známej od bráchy, řekl si 2500 za výměnu. Než s ehádat v servisu, kde dělali olej, nebo s býalým majitelem... Tohle je pro mě fakt nejschůdnější řešení...
Jinak sorry za reklamu.
EDIT - nějak mě neposlouchají prsty
Holomek!