O víkendu jsem měnil kola za letní a na zadním kole jsem při povolování utrhl jeden šroub. To se mi v životě u žádnýho auta nestalo:-(((
Muselo to být nějak načnutý, protože jsem za to ani moc nerval...normálně krátkou ráčnou.
Vzadu jsou bubny. Potřeboval bych poradit co všechno budu muset vyměnit a kde to případně sehnat ?? Také potřebuju novou matku, protože zbytek šroubu z ní nedostanu.
Jak myslíte, že je nebezpečný s tím v případě nutnosti někam kousek popojet? Přecejen to drží ještě na čtyřech šroubech.
Utržený šroub zadního kola :-(
Mám carinu, ale přepokládám, že na ave to bude stejné. Buben by měl být volně nasazený na šteftech, jako vpředu kotouč. Když se buben stáhne (vyviklá) dolů, je pod ním náboj s pěti štefty ( u tebe se čtyřmi
). Stačí ten starý utržený vyťuknout a dát nový, tedy, pokud ten nový půjde prostrčit bez sejmutí brzdových čelistí. Šteft lze koupit v servisu toy asi za 70 Kč,-, důležité je mít VINko, protože bez něj servis není schopen prodat ani vodu do ostřikovačů. Matku lze jistě koupit tamtéž.

- imperator
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Díky za odpověď. Docela jsi mě uklidnil. Bál jsem se, že to bude horší.ombre píše:Mám carinu, ale přepokládám, že na ave to bude stejné. Buben by měl být volně nasazený na šteftech, jako vpředu kotouč. Když se buben stáhne (vyviklá) dolů, je pod ním náboj s pěti štefty ( u tebe se čtyřmi). Stačí ten starý utržený vyťuknout a dát nový, tedy, pokud ten nový půjde prostrčit bez sejmutí brzdových čelistí. Šteft lze koupit v servisu toy asi za 70 Kč,-, důležité je mít VINko, protože bez něj servis není schopen prodat ani vodu do ostřikovačů. Matku lze jistě koupit tamtéž.
Vyťuknout ne, to tomu dáš zabrat (i když možná jsou naše silnice horší). Nějaký univerzální stahovák je lepší. Nový šteft ze pak zatáhne maticí od kola.
A propos, otázka do soukromé statistiky: používáš ráfky se správnou středovou dírou....? Údajně se může šteft uthnout, když je díra větší; ale znám to jen z doslechu. Proto mě to zajímá.
A propos, otázka do soukromé statistiky: používáš ráfky se správnou středovou dírou....? Údajně se může šteft uthnout, když je díra větší; ale znám to jen z doslechu. Proto mě to zajímá.
2 Jimmy: Jde to vyťuknout naprosto lehce, ten náboj snese mohonásobně víc. Neumím si představit, jak bys na okraj náby nacpal dvou nebo tříramenný stahovák tak, aby držel středem na šteftu.
Středové kroužky nic nenesou, proto se také v posledních letech vyrábějí ze silonu. Slouží pouze k tomu, aby kolo při nasazení pro sichr vystředily. Materiál štěftu má maximální pevnost v tahu 800 MPa (vydrží utažení na 320 Nm - víc jsem nezkoušel), takže, pokud v něm není vada materiálu, tak udrží "celej svět."
2 imperator: zapomněl jsem. Ano, když pojedeš klidnou jízdou, tak na 4 štefty můžeš normálně popojet.
Středové kroužky nic nenesou, proto se také v posledních letech vyrábějí ze silonu. Slouží pouze k tomu, aby kolo při nasazení pro sichr vystředily. Materiál štěftu má maximální pevnost v tahu 800 MPa (vydrží utažení na 320 Nm - víc jsem nezkoušel), takže, pokud v něm není vada materiálu, tak udrží "celej svět."
2 imperator: zapomněl jsem. Ano, když pojedeš klidnou jízdou, tak na 4 štefty můžeš normálně popojet.