Dotaz (tuning) SHÁNĚNÍ + KOUPĚ dílů Celica 6G

vše ohledně modelové řady Celica
Smajlik
Člen Týmu

Dotaz (tuning) SHÁNĚNÍ + KOUPĚ dílů Celica 6G

Příspěvek od Smajlik »

Zdravím, vlastním Celicu 6G s motorem 3SGE čili 129KW a chtěl bych ji trochu poladit zvuk a možní trochu i výkon, ale to by asi tak bylo stejně jen o 2-4 KW že? :-) Takže nejdříve by mě zajímaly laděné svody jestli někdo neprodávate nebo jestli tam nepasují z jiných Celic například z 5G nebo ze 6G s motorem 2.2 ? Hlavně aby byly laděné a nejlépe 4-1. Dál mě zajímá přímé sání přes značkový filtr (Fujita nebo KN a další.) jestli někdo neprodává... pak teda koncovka výfuku, jestli také někdo neprodává už upravené jen vyměnit, protože sehnat něco na tento model je značně obtížné.... S.O.S nebo mi třeba doporučte někoho kdo by mi výfukové potrubí řádně naladil :-) Nějaký fanoušek nejlépe! Raději předem neděkuji, ale doufám, že mi tu dobře poradíte
red
Řidič

Příspěvek od red »

No, jestli se nepletu tak musis naladit na urcitou frekvenci pulzu i sani a potom by mel vyfukar sladit CELY vyfuk k danemu sani.
Ja ze sve zkusenosti si na pristim aute proste nasetrim nejaky peniz a proste si koupim profi vyladeny cely lauf i sani od nejake japonske tuning spolecnosti, ktera auto ladila primo na vaze.
Musi se to ale objdnat primo z ameriky nebo japonska, zdejsi zlodeji na tom maji astronomicky rabat.
Kamarad s imprezou si takhle objednal keramickou spojku a odlehceny setrvacnik a i s dani a clem na tom usetril pres 15K, ktery by ted mel nejaky zmrd v kapse.

Zvysovani vykonu na atmosfere je dost draha zalezitost. Mas ctyri moznosti kompresor, zvysovani komprese, turbo nebo jiny motor.
Bohuzel kazda uprava obnasi precipovani jednotky(nevim jestli se 6.gen uz da preprogramovat kompem nebo se letuje novy svab), k danemu vykonu vstriky, tesneni, upravy vyfuku, chlazeni, rozvody, vic oktanovy benzin atd. (proste strasne moc penez)

To je mnohem lepsi a o dost levnejis si misto celicy koupit treba supru.
vcelka V4-2.0 93 (prodano)
pazout 406 coupe V6-3.0 02 (prodano)
camaro z28 m6 V8-5.7 97 (valici se ingot)
Smajlik
Člen Týmu

Příspěvek od Smajlik »

Díky díky! takže prozatím bych rád zlepšil zvuk motoru.

Nikdo neprodáváte, výfuk na ST202 ?
RaW007
Řidič

Příspěvek od RaW007 »

nejlevněji tě vyjde, když si koupis nějakej univerzální otevřenej tlumič a napasuješ si ho tam, jinak mám dojem že Supersprint dělá laděnej tlumič přímo na 6g., ale to je cenově úplně jinde..

Já mám na svojí 5g tenhle výfuk:
http://www.sportovniautodoplnky.cz/univ ... arbon-tip/

a sem docela spokojenej
Celica r.v.91, motor 3S-GE r.v.93 po úpravě 2023ccm
ArnieGT
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Re: Dotaz (tuning) SHÁNĚNÍ + KOUPĚ dílů Celica 6G

Příspěvek od ArnieGT »

Smajlik píše:Zdravím, vlastním Celicu 6G s motorem 3SGE čili 129KW a chtěl bych ji trochu poladit zvuk a možní trochu i výkon, ale to by asi tak bylo stejně jen o 2-4 KW že? :-) Takže nejdříve by mě zajímaly laděné svody jestli někdo neprodávate nebo jestli tam nepasují z jiných Celic například z 5G nebo ze 6G s motorem 2.2 ? Hlavně aby byly laděné a nejlépe 4-1. Dál mě zajímá přímé sání přes značkový filtr (Fujita nebo KN a další.) jestli někdo neprodává... pak teda koncovka výfuku, jestli také někdo neprodává už upravené jen vyměnit, protože sehnat něco na tento model je značně obtížné.... S.O.S nebo mi třeba doporučte někoho kdo by mi výfukové potrubí řádně naladil :-) Nějaký fanoušek nejlépe! Raději předem neděkuji, ale doufám, že mi tu dobře poradíte
Upravovat 3SGE je cesta do hlubin a hlavně do hloubky peněženky. Nejlevnější varianta je koupit GT4 :wink:
Celica TA28 77' / Corolla KE35 76' / Celica RA65 82' / Crown MS65 75'
JDM wheels----->https://www.facebook.com/jdm.cz
Doky
Věčnej rejpal

Příspěvek od Doky »

Arnie přesně tak, já jsem si dal udělat předběžný rozpočet a vyšlo mě to tak že bych se dostal na GT4 v top stavu :lol: a neměl bych 4 kolku ale ,,jenom" předokolku tak jsem se na to vykašlal a vyhraju se s tou mojí v rámci dětských her.Mimochodem pošlu ti fotky už jsem je konečně pořídil.Doky
Nějaké ty auta doma jsou.
ArnieGT
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ArnieGT »

Doky píše:Arnie přesně tak, já jsem si dal udělat předběžný rozpočet a vyšlo mě to tak že bych se dostal na GT4 v top stavu :lol: a neměl bych 4 kolku ale ,,jenom" předokolku tak jsem se na to vykašlal a vyhraju se s tou mojí v rámci dětských her.Mimochodem pošlu ti fotky už jsem je konečně pořídil.Doky
Už jsem na ni koukal,..supr,..jen tak dál,.... :wink:
sopo
Řidič

Příspěvek od sopo »

Doky píše:Arnie přesně tak, já jsem si dal udělat předběžný rozpočet a vyšlo mě to tak že bych se dostal na GT4 v top stavu :lol: a neměl bych 4 kolku ale ,,jenom" předokolku tak jsem se na to vykašlal a vyhraju se s tou mojí v rámci dětských her.Mimochodem pošlu ti fotky už jsem je konečně pořídil.Doky
hele Doky a jen tak pro zajímavost, o jaky úpravy ses zajímal a o jaky se jednalo pálky? A měl jsi zájem o úpravy atmosféry, nebo jsi uvažoval o přeplňování?
Doky
Věčnej rejpal

Příspěvek od Doky »

Ahoj Sopo měl jsem zájem dát kompresor a příslušné další komponenty k němu chladič atd.atd.,nasávání atd.samozřejmě s již další úpravou motoru vstřiky,písty,vent.,nové těsnění, svody kompletní ,změna kompletní elektroniky /nastavení její je problém nikdo to nemá tak udělané s atmosférou na 6G co jsme jen tak zbežně koukali spíše to dávaj na 7G a to je trochu o něčem jiném /,dále samosvor, nová sportovní spojka ten výkon by už byl problém přenést adekvátně, komplet brzdy a vcelku to prešlo do sumy o hodně vyšší 150 tisíc.Malpaso přesně ví o čem mluvím.Napiš mu a řekne ti více o svém upgrade má v své 1,8 turbo-brutální zážitek :lol: . Když jsem si uvědomil kolik jsem jen tento rok dal na ,,prkotiny" - nové pneu,orig. termostat, xenony,mlhovky, plato,kabely, víčko rozdělovače, milión blbůstek k tomu a všechny náplně - absolutně všechny:-) tak kolem 38000 tisíc by se mohlo to pohybovat tak mně ti pravdu povědět přešla chuť.Dávám tam sice věci z těch lepších :lol: ale....A k tomu pravdu říci se mi moc nelíbí představa že bych na pár měsíců přišel o auto ale neměl bych na tom pořád 4 - kolku.To mě přesvědčilo že to není cesta tam kde bych přesně chtěl jít.Samozřejmně když bych chtěl jít jen o 30 koní víš tak bych nemusel dělat takovej zásah a nestálo by to tolik ale když jsem měl ,,chuť " to zvednout z původně zamýšlených 50koní radši 90 koníků výš samozřejmně při dobré km výdrži bez nutnosti to vše po 20000 tisících repasovat a chtěl dosáhnout hlavně příznivého krouťáku tak.... mě přesla chuť úplně.Sečteno, podtrženo GT 4 by mě vyšla levnějc a byla by to 4 kolka a mohl bych ji dělat svým způsobem po ,,částech".Tak moje rozhodnutí je že po doježdění současných kotoučů tam dám EBC brzdy kompletní a budu se hrát už jen s prkotinama a když budu mít někdy penízky koupím 6G GT4 a udělám si ji do ,,původního -koukni galerku" stavu jak nynejší GT.Doky
Nějaké ty auta doma jsou.
sopo
Řidič

Příspěvek od sopo »

čus Doky, jasny, chápu, jak poudáš, ona asi bude opravdu nejroumnější varianta koupě GT4. Měl jsem v plánu, že jako svou další Celicu si pořídím 7. generaci, ale ještě bych asi zůstal u 6. v podobě GT4, ale na to si musím ještě minimálně rok počkat, ale vím, že ju chcu :wink: ! Na fotky jsem kukal, moc pěkná číča!
kufor
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kufor »

jo jo, oturbit 3S-GE je asi jedina rozumna moznost jak z toho vymackat viac vykonu
ale stalo by to hodne ...
tych aut je tak malo, ze zohnat veci, ktore sa popisovali sa rovna zakazkovej vyrobe :)
skratka to neni golf ...

ja som od povodneho zameru poladit motor tiez upustil

celicu GT treba proste brat tak, ako ju sikmooki poskladali ;)
...a mne sa rozhodne paci
Toyota Celica, ST202, '97
2.0GT 125kW/170hp
ArnieGT
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ArnieGT »

kufor píše:jo jo, oturbit 3S-GE je asi jedina rozumna moznost jak z toho vymackat viac vykonu
ale stalo by to hodne ...
tych aut je tak malo, ze zohnat veci, ktore sa popisovali sa rovna zakazkovej vyrobe :)
skratka to neni golf ...

ja som od povodneho zameru poladit motor tiez upustil

celicu GT treba proste brat tak, ako ju sikmooki poskladali ;)
...a mne sa rozhodne paci
:bigups:
Weyraak
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Weyraak »

Chystám se dát do airboxu sportovní filtr, nejspíše od značky KN. Jinak z posledního dílu výfuku jsem celý nesvůj, protože se toho dá sehnat 00-nic, ale třeba na 5g se něco sem tam i vyskytne, Nevíte jestli je konec výfuku řešený u 5g stejně jako u 6g ? :shock:
7g - 2002 - 105kW - je to mazlice
6g - 1994 - 129kW - sold
Doky
Věčnej rejpal

Příspěvek od Doky »

V airboxu ma Green a je to v pohodě KN taky dobrý , nedoporučuju dávat nic mimo airbox pokuď tam nejsou dělaný i jiné věci na motore tahá to jen teplejší vzduch a je to zkušenost více lidí nejenom tady z fóra.Mimochodem těch koncových tlumičů je docela dost a některé i docela dobré ale dost řvou, můj teda určitě.Celkem tichej ,,koncák" co jsem slyšel na vlastní uši má Malpasoo.Já zvažuju napr.že se vrátím k origoš koncáku mín řve :lol: A kdo má ať se ozve nebo si ho dám udělat identickej jak origoš na zakázku dle originálního z nerezu.V poslední době zjišťuju že některé věci na tom autě spíše líp celkově fungují v tom originálním vymyšleném stavu jak jsou.Alespoň co se týče svodů u neupraveného motoru a v podstatě celého výfukového traktu/to zněje jak zažívací trakt- fuj a to jsem na dovolený/A pokuď to není vysloveně udělané napr. v japonsku na 6g 2,0 3S-GE u renomované firmy která udělala těch ,,výfuků" hafo tak všechny ty kvázi předělávky propočty protitlaků, větší roura, menší roura atd.atd.,mezikusy,rezonátory, nově natočené prvotní svody,,berany" atd.v konečném výsledku stojej taky nějakej peníz a někdy je to akurát vstup do neznáma a nutí člověka stále jen vymýšlet a vymýšlet a jde to potom donekonečna.Zkus se optat například Idaha kolik by stál celej výfukovet trakt od renomované firmy která se specializuje i na 6 g Celicu možná budeš spokojenej.Dál se to tady už rešilo ohledně co se týče ,,výfuku" mnohokrát nalistuj si i jiné přípevky, někdo z fóra to dokonce i dělá z nerezu komplet tak se na to koukni.Doky
Weyraak
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Weyraak »

Doky píše:V airboxu ma Green a je to v pohodě KN taky dobrý , nedoporučuju dávat nic mimo airbox pokuď tam nejsou dělaný i jiné věci na motore tahá to jen teplejší vzduch a je to zkušenost více lidí nejenom tady z fóra.Mimochodem těch koncových tlumičů je docela dost a některé i docela dobré ale dost řvou, můj teda určitě.Celkem tichej ,,koncák" co jsem slyšel na vlastní uši má Malpasoo.Já zvažuju napr.že se vrátím k origoš koncáku mín řve :lol: A kdo má ať se ozve nebo si ho dám udělat identickej jak origoš na zakázku dle originálního z nerezu.V poslední době zjišťuju že některé věci na tom autě spíše líp celkově fungují v tom originálním vymyšleném stavu jak jsou.Alespoň co se týče svodů u neupraveného motoru a v podstatě celého výfukového traktu/to zněje jak zažívací trakt- fuj a to jsem na dovolený/A pokuď to není vysloveně udělané napr. v japonsku na 6g 2,0 3S-GE u renomované firmy která udělala těch ,,výfuků" hafo tak všechny ty kvázi předělávky propočty protitlaků, větší roura, menší roura atd.atd.,mezikusy,rezonátory, nově natočené prvotní svody,,berany" atd.v konečném výsledku stojej taky nějakej peníz a někdy je to akurát vstup do neznáma a nutí člověka stále jen vymýšlet a vymýšlet a jde to potom donekonečna.Zkus se optat například Idaha kolik by stál celej výfukovet trakt od renomované firmy která se specializuje i na 6 g Celicu možná budeš spokojenej.Dál se to tady už rešilo ohledně co se týče ,,výfuku" mnohokrát nalistuj si i jiné přípevky, někdo z fóra to dokonce i dělá z nerezu komplet tak se na to koukni.Doky
Děkuju, jdu se podívat a listovat :wink: Snad něco vyštrachám :wink:
7g - 2002 - 105kW - je to mazlice
6g - 1994 - 129kW - sold
Odpovědět

Zpět na „Celica“